Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Грузински хачапуриГрузински хачапури
21 Февр.
2
Грузинските хачапури са много вкусни....
Грузински гозинакиГрузински гозинаки
02 Юни
Орехите се кълцат на ситно и леко се запържват на сух тиган на слаб огън. Медът се загрява на слаб огън и се вари, докато капка мед, капната в чиния, не се разтича. Орехите се добавят в меда и варенето продължава при...
Грузински хлебчетаГрузински хлебчета
23 Март
Млякото се затопля леко и в него се разтваря маята и захарта. Добавя се брашното, нарязаното на парченца 2/3 масло и солта. Омесва се тесто, което се слага в плик и се оставя в хладилник за 2 часа. Охладеното тесто се...
Грузински хачапуриГрузински хачапури
14 Март
Маслото разтапяме и по малко добавяме брашното върху плота, и го поръсваме с бакпулвера. В брашното правим кладенче и поставяме киселото мляко, яйцето, солта и разтопеното масло. Замесваме меко тесто. С него си оформяме...
Грузински десерт ПеламушиГрузински десерт Пеламуши
26 Март
След като се охлади напълно грузинският десерт Пеламуши, може да обърнете купичките в чинии, да загладите горната част с нож....
Грузински Хинкали (Khinkali)Грузински Хинкали (Khinkali)
15 Януари
Може да се сервират с чеснов сос готовите грузински хинкали. Наподобяват малко кнедли....
Грузински питки МчадиГрузински питки Мчади
30 Дек.
Грузинските питки Мчади са готови....
Грузински тестени гозинакиГрузински тестени гозинаки
13 Юли
Яйцето се смесва с водката, добавя се сол и половин чаша вода и се разбърква. Добавя се по малко от брашното и се замесва тесто. Разточва се, разрязва се на тънки ленти с дебелина на кибритена клечка. Маслото се загрява...
Грузински бобен сладкишГрузински бобен сладкиш
28 Юни
Накиснатият предварително боб се сварява до полуготовност. Пасира се. Жълтъците се разбиват със захарта и ванилията. Добавя се 1 супена лъжица топла вода. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се добавят към пасирания...
Грузински тиквени бухтичкиГрузински тиквени бухтички
03 Юни
Тиквата се обелва, нарязва се на парченца, залива се с вряла вода и се задушава на слаб огън 40 минути. Отцежда се и се пасира. Добавят се яйцата, маята и всичко се разбърква. Добавя се една трета от брашното и се замесва...
Грузински ябълков сладкишГрузински ябълков сладкиш
03 Юни
Плодовете се обелват и се нарязват на кубчета, задушават се около 10 минути в малко масло на бавен огън. Брашното се смесва с половината захар и се смесва с останалото масло, нарязано на парченца, до образуването на трохи...
Пикантен грузински пайПикантен грузински пай
10 Юни
Брашното, маргаринът и захарта се смесват така, че да се образуват трохи. Добавя се заквасената сметана и се замесва тесто. Оставя се за 30 минути в хладилник. Разточва се тънко тесто и се слага в кръгла тава, като се...
Грузински орехов сладкишГрузински орехов сладкиш
05 Май
Жълтъците се отделят от белтъците и 4 жълтъка се разбиват със захарта. Добавя се лимоновата кора, разтопеното масло, затопленото мляко. От маслото се оставят 2 супени лъжици. Добавят се солта, нарязаните орехови ядки...
Традиционни грузински чебурекиТрадиционни грузински чебуреки
19 Ноем.
Изпържете и поднесете традиционните грузински чебуреки....
Солянка по грузинскиСолянка по грузински
16 Дек.
Нарежете месото на парченца, добавете ситно нарязания лук и изпържете всичко в олио. Поръсете с брашното, добавете доматено пюре, обелените и нарязани краставички, чесъна. Посолете и залейте с виното, задушавайте...
Грузински кифлички гвезелиГрузински кифлички гвезели
01 Февр.
Сиренето се настъргва. Десет яйца се сваряват и се обелват. Всяко яйце се разрязва на две по дължина. Тестото се разрязва на квадрати. Върху всеки квадрат се слага сирене и две половинки яйце. Тестото се завива на руло...
Грузински десерт маджуниГрузински десерт маджуни
10 Септ.
В тенджера с дебело дъно се налива литър и половина вода и се кипва. Оризът се измива и се сипва във водата. Вари се на бавен огън, като от време на време се разбърква, докато оризът не се свари напълно. Сваля се...
Спанак по грузинскиСпанак по грузински
12 Окт.
Добре почистеният спанак се попарва във вряла подсолена вода за около 30 минути. Оставя се да се отцеди, след което се накълцва на ситно. Маслото и олиото се смесват и загряват. Пресният лук се нарязва на ситно и се запържва...
Традиционни грузински чебурекиТрадиционни грузински чебуреки
29 Юни
Пържете традиционните грузински чебуреки до златисто и им се насладете. Добър апетит!...
Чашушули - говеждо по грузинскиЧашушули - говеждо по грузински
04 Юли
Почистете телешкото месо от ципи и нарежете на хапки. Разбъркайте парченцата със черен пипер, малко олио и накълцаният на ситно лук. Оставете така месото да се маринова за 2-3 часа или по възможност повече време. Загрейте...
Грузински сливов сос ТкемалиГрузински сливов сос Ткемали
26 Окт.
Бележки към рецептата за грузински сливов сос Ткемали Съвсем леко съм модифицирал рецептата и освен изброените подправки по-горе добавям много малко (1 к.л.) кимион и 1 к.л....
Грузински кашкавалени питки (Khachapuri)Грузински кашкавалени питки (Khachapuri)
29 Септ.
Загасете водата във киселото мляко и оставете да шупне. През това време пресейте брашното в купа и го смесете със солта и захарта. Направете кладенче и в него сипете шупналото кисело мляко. Замесете гладко средно меко...
Свински шишове по грузинскиСвински шишове по грузински
16 Дек.
Свинските шишове по грузински са готови....
Чахохбили - пиле по грузинскиЧахохбили - пиле по грузински
13 Юни
Вземете едно пиле със средно тегло около 1. 2 кг. Нарежете го на дребни парчета, като всяко парче трябва да е средно около 50-60 г, махнете гръбнака, отделете го за супа. Сложете в голям тиган олиото и маслото на котлона...
Грузински сладкиш с дюлиГрузински сладкиш с дюли
02 Август
Дюлите се белят, махат се семките, плодовете се нарязват на резени и се слагат в намазана с мазнина тава. Всички останали съставки без сладоледа се смесват и сместа се разпределя върху дюлите. Пече се на 200 градуса...