Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Омлет с гхиОмлет с гхи
07 Април
Един вкусен омлет с гхи само с белтъците на яйцата. В една купа счукваме яйцата, отделяйки белтъците от жълтиците. Вътре при белтъците прибавяме сол и няколко лъжици прясно мляко, разбъркваме много добре. В незалепващ...
Гхи (пречистено масло)Гхи (пречистено масло)
10 Дек.
2
В последно време в рецептите нерядко се среща „гхи“ като необходим продукт (или заместител на такъв), но не всеки е наясно какво представлява това масло. Често дори асоциациите са свързани с нещо екзотично или скъпоструващо...
Лимецов тутманик с ГХИЛимецов тутманик с ГХИ
04 Март
Маслото се слага в касерола или друг малък съд с незалепващо покритие. На много слаб котлон се разтопява, като след разтопяване се запържва отново на слаб котлон, като периодично се отпенва пяната, която се образува. ГХИ...
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
Винаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло. На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips. Разбира...
Филийки със сушени домати и ГХИФилийки със сушени домати и ГХИ
18 Май
Филийките се намазват обилно с ГХИ от двете страни. Пекат се в предварително загрята фурна, като се поставят върху решетката, а отдолу на дъното на фурната се поставя фолио. Пекат се 7 мин на 150 градуса, като решетката...
Протеинови мъфини с маслинова паста и ГХИПротеинови мъфини с маслинова паста и ГХИ
02 Март
Яйцата се разбиват много добре. Прибавя се натрошеното на ситно сирене, ГХИ и настърган на средно ренде кашкавал. Разбърква се добре. Топеното сирене се нарязва на ситно и се слага в сместа. Содата се разбърква с лимонтузуто...
Вкусен лападник с кори на сач и ГХИВкусен лападник с кори на сач и ГХИ
26 Юни
Лападът се почиства от дръжките и измива много добре. Нарязва се на едро и се слага в тенджера. Лукът се почиства, измива много добре и се нарязва на ситно. Прибавя се към лапада. Прибавя се олио и малко вода и се задушава...
Оризови спагети с пуешка кайма, яйце и ГХИОризови спагети с пуешка кайма, яйце и ГХИ
02 Окт.
Оризовите спагети се слагат във вряща подсолена вода. Варят се 10 мин., след което се изсипват върху гевгир и се заливат с топла вода, за да се измият от брашното. Лукът се нарязва на ситно и се запържва леко в олио в...
Как да направим Гхи?Как да направим Гхи?
25 Окт.
Гхи е продукт, познат от хилядолетия в аюрведичната традиция. Освен в Индия пречистено масло е било използвано и в Пакистан, Иран и Тайланд, а днес е все по-широко известно по цял свят. Не случайно Гхи набира тази популярност...
Невероятните ползи от масло от гхиНевероятните ползи от масло от гхи
09 Юни
През последните няколко години се говори все повече за невероятните ползи от маслото от гхи. В действителност то е концентриран остатък от чистата мазнина, като е широко използвано в Южна Америка, но и доста други страни...
Как индийците приготвят пречистено масло ГхиКак индийците приготвят пречистено масло Гхи
17 Януари
Приготвянето на пречистено масло не е трудно, но изисква време. За да получите чиста мазнина, трябва да разтопите краве масло и да го готвите на слаб огън, докато водата от него се изпари, а твърдите белтъчни частици се отделят...
Какво да приготвим с пречистено масло ГхиКакво да приготвим с пречистено масло Гхи
19 Окт.
1
Аюрведа е най-древната индийска наука за здравето. Според нея един от най-полезните продукти, които могат да се консумират, е пречистеното масло Гхи. Определя се като пречистено, тъй като е преминало през термична обработка...
Как да си приготвим пречистено масло ГхиКак да си приготвим пречистено масло Гхи
19 Септ.
В стремежа си да подобрят своя начин на живот все повече хора се доверяват на древните повели за здравословна храна. Според индийската наука за здравето и дълголетието Аюрведа има хранителен продукт, който е изключително...
Започнете да готвите с ГХИ! Вижте защоЗапочнете да готвите с ГХИ! Вижте защо
24 Септ.
2
Гхи се използва от хиляди години, съвсем буквално. Това е наистина древна здравословна храна и определено не е прищявка. Първата известна употреба на маслото е била през 2000 г. пр. Хр. Гхи бързо се интегрира в диетите,...
Какво е ГХИ масло и за какво е полезно?Какво е ГХИ масло и за какво е полезно?
16 Май
Маслото ГХИ е млечна мазнина за готвене с уникален, орехов аромат. Маслото ГХИ е със световна популярност и се използва най-много в индийската кухня. Известно още като избистрено масло или пречистено масло, то е подходящо...
Полезен ли е приемът на Гхи или не? Цялата истинаПолезен ли е приемът на Гхи или не? Цялата истина
17 Юни
Ползите от консумацията на Гхи са много повече, отколкото си представяте. Произходът на Гхи е много далечен, той е бил изконна част от индийската култура, дори когато се правят жертвени или празнични огньове и храни през...
Вълшебното масло ГХИ - за здрави стави, зрение, имунитет и много ощеВълшебното масло ГХИ - за здрави стави, зрение, имунитет и много още
26 Февр.
Това масло печели популярност през последните години. Претопеното, пречистено масло ГХИ е специален и уникален клас масло. Когато маслото се претопява, твърдите млечни частици се карамелизират и отстраняват. То е концентриран...
Ето защо ГХИ трябва да бъде част от вашата грижа за кожатаЕто защо ГХИ трябва да бъде част от вашата грижа за кожата
23 Януари
Ако сте добре запознати с аюрведичните тайни за красота, значи знаете, че гхи се използва и за бляскава и здрава кожа. Освен че е чудесна съставка за любимите ви сладки и соленки, този основен продукт в индийската кухня...
Запеканка със сирене и кренвиршиЗапеканка със сирене и кренвирши
30 Май
Тавата се намазва с ГХИ от всички страни. Кренвиршите се обелват и нарязват по дължина на ленти, които се нареждат в тавата. Сиренето се натрошава на едро върху кренвиршите. Яйцата се разбъркват много добре и се...
Идеи за дневно меню за Кафа дошаИдеи за дневно меню за Кафа доша
20 Февр.
Диетата за Кафа доша ще се основава на леки зеленчукови ястия, топли супи и горчиви билки. Зеленчуците трябва да съставляват поне половината от диетата. Една трета е ориз Басмати и други леки зърна. А една пета ще бъде...
Лападник с царевично нишестеЛападник с царевично нишесте
27 Юни
Лападът се почиства от дръжките и се измива много добре. Нарязва се на едро и се слага в тенджера. Пресният лук се почиства, измива много добре и се нарязва на ситно. Прибавя се към лапада. Прибавя се към лапада и сушеният...
Няколко аюрведични съставки за красотаНяколко аюрведични съставки за красота
25 Януари
Между жонглирането с рутина и забързани графици, ако има нещо, което тайно се компрометира, това е здравето на кожата ви. Всички знаем, че няма заместител на добрата кожа, но фактът, който не осъзнаваме е, че здравата кожа...
Фъстъчен крокан за сладкишиФъстъчен крокан за сладкиши
07 Май
Хартия за печене се слага върху тава с дупки, за да изсъхне равномерно и да се се овлажни. Налазва се много добре с Гхи, ако се използва масло, трябва да е меко, не студено. Фъстъците се пекат за 10 мин в предварително...
Здравословна палачинка с праз и авокадоЗдравословна палачинка с праз и авокадо
04 Януари
Яйцето се разбива и се добавя брашното, което може да заместите с всякакъв вид безглутеново, но оризовото е по-пухкаво. Сипваме натрошеното сирене и нарязания праз, авокадото /намачкано/. Намазваме палачинков тефлонов...
Храни против хълцанеХрани против хълцане
26 Юли
Поглъщането на въздух заедно с храната при бързо хранене, нездравословен начин на живот или някои лекарства могат да причинят хълцане. Въпреки че обикновено продължават няколко минути, понякога могат да продължат с часове...