Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Омлет с гхиЕдин вкусен омлет с гхи само с белтъците на яйцата.
В една купа счукваме яйцата, отделяйки белтъците от жълтиците.
Вътре при белтъците прибавяме сол и няколко лъжици прясно мляко, разбъркваме много добре.
В незалепващ...
07 Април
Гхи (пречистено масло)В последно време в рецептите нерядко се среща „гхи“ като необходим продукт (или заместител на такъв), но не всеки е наясно какво представлява това масло. Често дори асоциациите са свързани с нещо екзотично или скъпоструващо...
10 Дек.
2
Лимецов тутманик с ГХИМаслото се слага в касерола или друг малък съд с незалепващо покритие.
На много слаб котлон се разтопява, като след разтопяване се запържва отново на слаб котлон, като периодично се отпенва пяната, която се образува. ГХИ...
04 Март
Приготвяне на домашно ГХИВинаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло.
На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips. Разбира...
21 Окт.
Филийки със сушени домати и ГХИФилийките се намазват обилно с ГХИ от двете страни.
Пекат се в предварително загрята фурна, като се поставят върху решетката, а отдолу на дъното на фурната се поставя фолио.
Пекат се 7 мин на 150 градуса, като решетката...
18 Май
Протеинови мъфини с маслинова паста и ГХИЯйцата се разбиват много добре. Прибавя се натрошеното на ситно сирене, ГХИ и настърган на средно ренде кашкавал. Разбърква се добре.
Топеното сирене се нарязва на ситно и се слага в сместа.
Содата се разбърква с лимонтузуто...
02 Март
Вкусен лападник с кори на сач и ГХИЛападът се почиства от дръжките и измива много добре. Нарязва се на едро и се слага в тенджера.
Лукът се почиства, измива много добре и се нарязва на ситно. Прибавя се към лапада.
Прибавя се олио и малко вода и се задушава...
26 Юни
Оризови спагети с пуешка кайма, яйце и ГХИОризовите спагети се слагат във вряща подсолена вода. Варят се 10 мин., след което се изсипват върху гевгир и се заливат с топла вода, за да се измият от брашното.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва леко в олио в...
02 Окт.
Как да направим Гхи?Гхи е продукт, познат от хилядолетия в аюрведичната традиция. Освен в Индия пречистено масло е било използвано и в Пакистан, Иран и Тайланд, а днес е все по-широко известно по цял свят.
Не случайно Гхи набира тази популярност...
25 Окт.
Невероятните ползи от масло от гхиПрез последните няколко години се говори все повече за невероятните ползи от маслото от гхи. В действителност то е концентриран остатък от чистата мазнина, като е широко използвано в Южна Америка, но и доста други страни...
09 Юни
Как индийците приготвят пречистено масло ГхиПриготвянето на пречистено масло не е трудно, но изисква време. За да получите чиста мазнина, трябва да разтопите краве масло и да го готвите на слаб огън, докато водата от него се изпари, а твърдите белтъчни частици се отделят...
17 Януари
Какво да приготвим с пречистено масло ГхиАюрведа е най-древната индийска наука за здравето. Според нея един от най-полезните продукти, които могат да се консумират, е пречистеното масло Гхи. Определя се като пречистено, тъй като е преминало през термична обработка...
19 Окт.
1
Как да си приготвим пречистено масло ГхиВ стремежа си да подобрят своя начин на живот все повече хора се доверяват на древните повели за здравословна храна. Според индийската наука за здравето и дълголетието Аюрведа има хранителен продукт, който е изключително...
19 Септ.
Започнете да готвите с ГХИ! Вижте защоГхи се използва от хиляди години, съвсем буквално. Това е наистина древна здравословна храна и определено не е прищявка. Първата известна употреба на маслото е била през 2000 г. пр. Хр. Гхи бързо се интегрира в диетите,...
24 Септ.
2
Какво е ГХИ масло и за какво е полезно?Маслото ГХИ е млечна мазнина за готвене с уникален, орехов аромат. Маслото ГХИ е със световна популярност и се използва най-много в индийската кухня. Известно още като избистрено масло или пречистено масло, то е подходящо...
16 Май
Полезен ли е приемът на Гхи или не? Цялата истинаПолзите от консумацията на Гхи са много повече, отколкото си представяте.
Произходът на Гхи е много далечен, той е бил изконна част от индийската култура, дори когато се правят жертвени или празнични огньове и храни през...
17 Юни
Вълшебното масло ГХИ - за здрави стави, зрение, имунитет и много ощеТова масло печели популярност през последните години. Претопеното, пречистено масло ГХИ е специален и уникален клас масло. Когато маслото се претопява, твърдите млечни частици се карамелизират и отстраняват. То е концентриран...
26 Февр.
Ето защо ГХИ трябва да бъде част от вашата грижа за кожатаАко сте добре запознати с аюрведичните тайни за красота, значи знаете, че гхи се използва и за бляскава и здрава кожа. Освен че е чудесна съставка за любимите ви сладки и соленки, този основен продукт в индийската кухня...
23 Януари
Запеканка със сирене и кренвиршиТавата се намазва с ГХИ от всички страни.
Кренвиршите се обелват и нарязват по дължина на ленти, които се нареждат в тавата.
Сиренето се натрошава на едро върху кренвиршите.
Яйцата се разбъркват много добре и се...
30 Май
Идеи за дневно меню за Кафа дошаДиетата за Кафа доша ще се основава на леки зеленчукови ястия, топли супи и горчиви билки.
Зеленчуците трябва да съставляват поне половината от диетата.
Една трета е ориз Басмати и други леки зърна.
А една пета ще бъде...
20 Февр.
Лападник с царевично нишестеЛападът се почиства от дръжките и се измива много добре. Нарязва се на едро и се слага в тенджера.
Пресният лук се почиства, измива много добре и се нарязва на ситно. Прибавя се към лапада.
Прибавя се към лапада и сушеният...
27 Юни
Няколко аюрведични съставки за красотаМежду жонглирането с рутина и забързани графици, ако има нещо, което тайно се компрометира, това е здравето на кожата ви. Всички знаем, че няма заместител на добрата кожа, но фактът, който не осъзнаваме е, че здравата кожа...
25 Януари
Фъстъчен крокан за сладкишиХартия за печене се слага върху тава с дупки, за да изсъхне равномерно и да се се овлажни. Налазва се много добре с Гхи, ако се използва масло, трябва да е меко, не студено.
Фъстъците се пекат за 10 мин в предварително...
07 Май
Здравословна палачинка с праз и авокадоЯйцето се разбива и се добавя брашното, което може да заместите с всякакъв вид безглутеново, но оризовото е по-пухкаво.
Сипваме натрошеното сирене и нарязания праз, авокадото /намачкано/.
Намазваме палачинков тефлонов...
04 Януари
Храни против хълцанеПоглъщането на въздух заедно с храната при бързо хранене, нездравословен начин на живот или някои лекарства могат да причинят хълцане. Въпреки че обикновено продължават няколко минути, понякога могат да продължат с часове...
26 Юли