Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Супа от гъска и зеленчуциИзмитата и почистена гъска се вари в голяма тенджера заедно с подправките (сол, черен пипер) около 2 ч.
През това време се режат на кубчета лукът, морковите, целината и чушките....
01 Април
Гъска с ябълкиЗагрейте фурната на 160 градуса. Измийте добре гъшето месо, подсушете го и го натрийте с половинката лимон.
Овкусете със сол и пипер. Сложете месото в тава и добавете ябълките и ситно нарязания лук.
Печете около 3...
17 Септ.
Дива гъска в маринатаГъската се изчиства и се запържва от всички страни в голям тиган до златисто в маслото. Вади се. В мазнината от пърженето на гъската се пържат до златисто ситно нарязаните лук и чесън.
Добавят се солта, нарязаният на...
07 Март
Пълнена гъска с дреболииИзчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол от вътре и отвън.
Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на ситно. С половината масло задушаваме лука и дреболиите и добавяме червения пипер...
23 Февр.
Гъска с вкусен сосПочистената гъска се нарязва на парчета и се пържи в 4-5 лъжици мазнина до зачервяване. Месото се изважда и прибира на топло, а в съда се добавя останалата мазнина и се запържват ситно нарязаните зеленчуци....
09 Август
Печена гъска с медНарежете билките, розмарин и салвия, и натъркайте с тях цялата гъска. Мариновайте за 3 часа, като обръщате от време на време....
16 Март
Гъска с кисели краставичкиЗа да стане ястието по-бързо е добре да използваме тенджера под налягане. Нарязваме гъшето месо на порции. Загряваме маслото и на силен огън запържваме порциите месо.
Щом месото се "запечата" от всички страни добавяме...
17 Август
Гъска с прясно зелеПочистете гъската, измийте и я подсушете. Нарежете я на порции. Запържете месото в гореща мас от всички страни. Извадете ги и в същата мазнина запържете лука до омекване, след което сложете доматеното пюре и червения пипер...
01 Януари
Печена гъска с плънкаИзмитата и подсушена гъска посоляваме и поръсваме с черен пипер и сух пелин отвън и отвътре и пълним с получената плънка, зашиваме я.
Слагаме птицата с дълбока тава с гърдите нагоре и доливаме 500 мл гореща вода....
21 Дек.
Пълнена гъска и задушена с кисело зелеИзчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол отвътре и отвън.
В купа смесваме ситно нарязаните лук, шунка, гъби и изстискания хляб. Разбъркваме всичко много добре и добавяме яйцата, магданоза и черния...
24 Февр.
Печена гъска с кисело зелеИзпечената гъска се разрязва на парчета и се сервира с киселото зеле....
26 Дек.
Гъска с печени ябълки на фурнаМалко преди да извадите готовата гъска, сложете в тавата почистените от сърцевината едри ябълки и ги запечете....
04 Дек.
Пълнена гъска с кестени и дробНакиснете двете хлебчета в прясното мляко, след което ги отцедете и ги смелете заедно с гъшия дроб.
Добавете към сместа ситно нарязаните кестени. Запържете в 1 с.л. нагорещена мас.
Махнете от огъня и прибавете разбитите...
17 Септ.
Пълнена гъска с кайма и стафидиРазтопете маслото и в него запържете зелените листа от целината и ситно нарязания лук, овкусени с малко сол.
Прибавете каймата и пържете още няколко минути, докато побелее. Махнете сместа от огъня и щом се поохлади, добавете...
17 Септ.
Печена гъска с кестени и ябълкиДобре почистената гъска се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Зелето се нарязва на ситно, чесънът се наситнява. Ябълките се обелват и нарязват на ситно....
05 Февр.
Печена гъска с ябълки и сини сливиСложете печената гъска в голяма чиния или поднос и отстранете шишчетата и връвта. Извадете плънката и я изхвърлете....
16 Юли
Печена гъска с пълнеж от салвия и лукГъска с тегло около 5 кг се пече около 180 минути под фолио....
15 Дек.
1
Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребраПоръсете пълнената гъска с вино и печете още 5 минути, след което я обърнете и печете още 20 минути.
Залейте със сол и останалото вино, допечете, докато печената гъска се зачерви хубаво....
17 Дек.
Печена гъскаГотовата гъска поставете в подходяща чиния за сервиране. Отцедената от печенето мазнина се прецежда и се смесва с бульона. Подправя се със сол и черен пипер....
10 Юни
Задушена гъскаИзчистете и измийте гъската. Нарежете я на парчета, които изпържете в мазнина в тиган с незалепващо покритие.
Извадете гъшето месо и в същия съд запържете скълцания лук, след което го разбъркайте с брашното и поръсете...
24 Септ.
Гъска пилафПилафът с гъска се подправя с черен пипер, сол и др. подправки по желание. Поднася се с лимон....
09 Януари
Пълнена гъскаХубаво изчистете и изкормете гъската. Сипете малко от мазнината й и запържете в нея скълцания лук, а след него и обелените и нарязаните на тънки филийки ябълки.
Оставете ги да се задушат добре. След това добавете гъшите...
26 Март
Сарми от гъскаИзмиваме месото и го нарязваме на еднакви парчета. Задушаваме ги в мазнината до зачервяване.
Изваждаме ги, посоляваме и поръсваме с червен и черен пипер.
В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук и го объркваме...
30 Април
Домашна печена гъскаИзмиваме гъската и я натъркваме добре отвън и отвътре с червен пипер и сол.
Поставяме в продълговата тавичка, доливаме 500 мл. вода.
Подреждаме върху гъската нарязаното масло и завиваме с алуминиево фолио.
Поставяме...
04 Януари
3