Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Супа от гъска и зеленчуциСупа от гъска и зеленчуци
01 Април
Измитата и почистена гъска се вари в голяма тенджера заедно с подправките (сол, черен пипер) около 2 ч. През това време се режат на кубчета лукът, морковите, целината и чушките....
Гъска с ябълкиГъска с ябълки
17 Септ.
Загрейте фурната на 160 градуса. Измийте добре гъшето месо, подсушете го и го натрийте с половинката лимон. Овкусете със сол и пипер. Сложете месото в тава и добавете ябълките и ситно нарязания лук. Печете около 3...
Дива гъска в маринатаДива гъска в марината
07 Март
Гъската се изчиства и се запържва от всички страни в голям тиган до златисто в маслото. Вади се. В мазнината от пърженето на гъската се пържат до златисто ситно нарязаните лук и чесън. Добавят се солта, нарязаният на...
Пълнена гъска с дреболииПълнена гъска с дреболии
23 Февр.
Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол от вътре и отвън. Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на ситно. С половината масло задушаваме лука и дреболиите и добавяме червения пипер...
Гъска с прясно зелеГъска с прясно зеле
01 Януари
Почистете гъската, измийте и я подсушете. Нарежете я на порции. Запържете месото в гореща мас от всички страни. Извадете ги и в същата мазнина запържете лука до омекване, след което сложете доматеното пюре и червения пипер...
Гъска с кисели краставичкиГъска с кисели краставички
17 Август
За да стане ястието по-бързо е добре да използваме тенджера под налягане. Нарязваме гъшето месо на порции. Загряваме маслото и на силен огън запържваме порциите месо. Щом месото се "запечата" от всички страни добавяме...
Гъска с вкусен сосГъска с вкусен сос
09 Август
Почистената гъска се нарязва на парчета и се пържи в 4-5 лъжици мазнина до зачервяване. Месото се изважда и прибира на топло, а в съда се добавя останалата мазнина и се запържват ситно нарязаните зеленчуци....
Печена гъска с медПечена гъска с мед
16 Март
Нарежете билките, розмарин и салвия, и натъркайте с тях цялата гъска. Мариновайте за 3 часа, като обръщате от време на време....
Печена гъска с плънкаПечена гъска с плънка
21 Дек.
Измитата и подсушена гъска посоляваме и поръсваме с черен пипер и сух пелин отвън и отвътре и пълним с получената плънка, зашиваме я. Слагаме птицата с дълбока тава с гърдите нагоре и доливаме 500 мл гореща вода....
Пълнена гъска и задушена с кисело зелеПълнена гъска и задушена с кисело зеле
24 Февр.
Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол отвътре и отвън. В купа смесваме ситно нарязаните лук, шунка, гъби и изстискания хляб. Разбъркваме всичко много добре и добавяме яйцата, магданоза и черния...
Печена гъска с кисело зелеПечена гъска с кисело зеле
26 Дек.
Изпечената гъска се разрязва на парчета и се сервира с киселото зеле....
Гъска с печени ябълки на фурнаГъска с печени ябълки на фурна
04 Дек.
Малко преди да извадите готовата гъска, сложете в тавата почистените от сърцевината едри ябълки и ги запечете....
Пълнена гъска с кестени и дробПълнена гъска с кестени и дроб
17 Септ.
Накиснете двете хлебчета в прясното мляко, след което ги отцедете и ги смелете заедно с гъшия дроб. Добавете към сместа ситно нарязаните кестени. Запържете в 1 с.л. нагорещена мас. Махнете от огъня и прибавете разбитите...
Пълнена гъска с кайма и стафидиПълнена гъска с кайма и стафиди
17 Септ.
Разтопете маслото и в него запържете зелените листа от целината и ситно нарязания лук, овкусени с малко сол. Прибавете каймата и пържете още няколко минути, докато побелее. Махнете сместа от огъня и щом се поохлади, добавете...
Печена гъска с кестени и ябълкиПечена гъска с кестени и ябълки
05 Февр.
Добре почистената гъска се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Зелето се нарязва на ситно, чесънът се наситнява. Ябълките се обелват и нарязват на ситно....
Печена гъска с ябълки и сини сливиПечена гъска с ябълки и сини сливи
16 Юли
Сложете печената гъска в голяма чиния или поднос и отстранете шишчетата и връвта. Извадете плънката и я изхвърлете....
Печена гъска с пълнеж от салвия и лукПечена гъска с пълнеж от салвия и лук
15 Дек.
1
Гъска с тегло около 5 кг се пече около 180 минути под фолио....
Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребраПечена пълнена гъска с дреболии и телешки ребра
17 Дек.
Поръсете пълнената гъска с вино и печете още 5 минути, след което я обърнете и печете още 20 минути. Залейте със сол и останалото вино, допечете, докато печената гъска се зачерви хубаво....
Задушена гъскаЗадушена гъска
24 Септ.
Изчистете и измийте гъската. Нарежете я на парчета, които изпържете в мазнина в тиган с незалепващо покритие. Извадете гъшето месо и в същия съд запържете скълцания лук, след което го разбъркайте с брашното и поръсете...
Пълнена гъскаПълнена гъска
20 Февр.
Печете пълнената гъска около 2 часа в умерена фурна....
Печена гъскаПечена гъска
10 Юни
Готовата гъска поставете в подходяща чиния за сервиране. Отцедената от печенето мазнина се прецежда и се смесва с бульона. Подправя се със сол и черен пипер....
Гъска пилафГъска пилаф
09 Януари
Пилафът с гъска се подправя с черен пипер, сол и др. подправки по желание. Поднася се с лимон....
Пълнена гъскаПълнена гъска
26 Март
Хубаво изчистете и изкормете гъската. Сипете малко от мазнината й и запържете в нея скълцания лук, а след него и обелените и нарязаните на тънки филийки ябълки. Оставете ги да се задушат добре. След това добавете гъшите...
Шницели от гъскаШницели от гъска
10 Януари
От гъшето и свинското месо, сланината и лукът смиламе кайма. Добавяме останалите продукти и омесваме до получаване на еднородна смес. От полученото оформяме шницели, които пържим в горещо масло. Сервираме върху...
Домашна печена гъскаДомашна печена гъска
04 Януари
3
Измиваме гъската и я натъркваме добре отвън и отвътре с червен пипер и сол. Поставяме в продълговата тавичка, доливаме 500 мл. вода. Подреждаме върху гъската нарязаното масло и завиваме с алуминиево фолио. Поставяме...