Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч с бамяСмесете нарязаните зеленчуци в голям гювеч заедно със запържените лук и чесън. По желание добавете и няколко люти чушки.
Размийте доматеното пюре в топличка вода и полейте в гювеча....
30 Окт.
1
Гювеч с помберЛукът се нарязва и се задушава в мазнина.
Прибавят се и останалите продукти и се налива 1/2 ч.ч. вода.
Бърка се и се държи на огъня около 60-70 минути, докато оризът омекне достатъчно.
Накрая яденето се поръсва...
31 Януари
Гювеч с патладжаниНарежете патладжанът на кубчета, посолете и го оставете да се отцеди от горчилката. Междувременно нарежете лука, чушките и картофите. Измийте добре патладжаните.
В малко мазнина сипете лука, прибавете чушките и патладжаните...
25 Окт.
Гювеч с пилеПрехвърляте в тавичка и печете в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина....
09 Април
Гювеч с лукВ съд с горещо олио отначало запържваме, а след това задушаваме лука, нарязан на полумесеци. В тавичка, намазана с олио, подреждаме един ред домати, нарязани на кръгчета, подсоляваме и поръсваме с 1 с.л. галета.
Слагаме...
10 Юли
Гювеч с картофиПечем гювеча в студена фурна на 200 градуса за 40-50 минути. Вадим го и подправяме със сол и черен пипер.
Връщаме във фурната и запичаме ястието, докато остане на мазнина....
19 Април
1
Гювеч с наденицаПоставяме гювеча в студена фурна и го печем за 60-70 минути на силна фурна.
Сервираме наденица с гарнитура от зеленчуците....
01 Юни
Гювеч в гърнеДолейте виното и малко водичка, сложете капака и пъхнете гювеча в гърне да се пече за около 1 час и 30 минути или до готовност на месото.
Разбийте всички съставки за заливката. Махнете капака и залейте в гювеча....
23 Окт.
1
Гювеч с агнешкоПресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно и се запържва в горещото олио. Прибавя се сол и червен пипер, добавя се нарязаното месо. Изпържва се.
Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя...
26 Януари
1
Гювеч в бурканиЗатворете добре бурканите и стерилизирайте гювеча за 1 час и 30 минути след завиране на водата....
02 Август
Гювеч с телешкоВ пръстен гювеч редим на пластове първо тиква, после месото с лука и ориза. Най – отгоре слагаме резенчета домати.
Заливаме с бульон, отгоре слагаме парченца масло и печем в умерена фурна....
20 Март
Гювеч с агнешкоПресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно и се запържва в горещото олио. Прибавя се сол и червен пипер, добавя се нарязаното месо. Изпържва се.
Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя...
26 Януари
1
Ярешки Гювеч в ГърнеАко ярешкото има жилки, почистете ги, изрежете излишната мазнина и го нарежете на резени, дебели 2.5 см. Върху всяко парче сложете по една филийка чесън.
Бъбречетата срежете на две и махнете легенчетата с остър нож, измийте...
26 Май
Постен гювеч с лещаКартофите се обелват и нарязват. Морковите се нарязват на половинки или четвъртинки. Лукът се нарязва на не много ситно, а чесънът се наситнява. Доматите се нарязват на кубчета. Гъбите се почистват и нарязват на по-едро....
11 Септ.
1
Шарен гювеч с пилешкоГювечът се сервира топъл, разпределен в порционни чинии, гарниран с люти чушлета.
Шареният гювеч с пилешко е готов....
15 Май
2
Средиземноморски гювеч в мултикукърСредиземноморски гювеч в мултикукър с невероятен аромат и вкус!
Измиваме хубаво зеленчуците за гювеча под течаща, топла вода.
В купа изсипваме малко вода и посоляваме с една лъжица сол....
14 Ноем.
Никулденски гювеч с шаранШаранът се почиства, измива и се нарязва на филийки. Всяка филийка се посолява, поръсва се с черен пипер и половината сок, изцеден от лимоните. Оставя се да престои.
Празът се нарязва на две и след това на парчета около...
22 Ноем.
Селски гювеч с яйцаПоръсете с магданоз, сипете сместа в тавичка или гювеч или в гювечета и запечете до готовност.
Залейте ястието със смес от яйцата и киселото мляко, които сте разбили добре....
04 Дек.
Рибен гювеч с виноГотовият гювеч се сервира подправен с лимонов сок и поръсен с накълцан магданоз....
22 Април
Рибен гювеч с арпаджикИзсипва се в тава, отгоре се нарежда рибата, посолява се и се залива с гювеча.
Запича се в умерена фурна, докато остане на мазнина. Сервира се поръсен със ситно нарязан магданоз....
25 Юли
Гювеч с телешко месоКартофите се нарязват на големи кубчета. Лукът се нарязва на ситно, а моркова - на шайби.
В йенска тенджера се добавят морковът, лукът и свареното телешко месо, което се разкъсва на парчета.
След това се слагат ред...
24 Юли
Ретро гювеч с шаранПечете гювеча в умерена фурна.
Ястието се поръсва с лимоновия сок, след като се извади от фурната. Поднася се студено....
10 Юли
Татковия гювеч с агнешкоСлед това в гювеча слагаме олио, сол, моркови и пресен лук, които предварително сме нарязали на кубчета.
Разкостваме бутчето и слагаме една част върху морковите и лука....
13 Юни