Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Толстолоб с девесил на параТолстолоб с девесил на пара
23 Април
Този толстолоб с девесил на пара е уникална вкусотия! Наздраве! Източник: Rumen Hristov от Кулинарна мрежа...
Скумрия на фурна с девесил и лимонСкумрия на фурна с девесил и лимон
08 Окт.
Сервирайте тази вкусна и бърза за приготвяне печена риба с девесил и лимон с подходяща гарнитура. Скумрията на фурна с девесил и лимон е готова....
Ципура на фурна с девесил и лимонЦипура на фурна с девесил и лимон
07 Юни
Бърза, лесна и много вкусна ципура на фурна с девесил и лимон. Добър апетит!...
Шаран на фурна с девесил и бяло виноШаран на фурна с девесил и бяло вино
10 Май
Шаранът на фурна с девесил и бяло вино е много вкусен....
Крехко агнешко с лук и девесил на фурнаКрехко агнешко с лук и девесил на фурна
06 Април
Крехкото агнешко с лук и девесил на фурна е много вкусно....
ДевесилДевесил
05 Февр.
1
отвара от девесил....
Миди с девесилМиди с девесил
08 Януари
Поднесете мидите със стръкчета девесил и поръсани с лимоновия сок....
Пълнено агне с девесилПълнено агне с девесил
21 Април
Агнето се почиства, измива се и се посолява отвън и отвътре. Оставя се така 2 часа. В това време се сварява за 30 минути белият и черният дроб, сърцето и измитите неколкократно черва, както и почистеното и остъргано шкембе...
Джуркана коприва с девесилДжуркана коприва с девесил
02 Април
Девесилът се нарязва на ситно и с него се поръсва ястието с коприва. Джуркана коприва с девесил - селска манджа от рецептите на баба....
Традиционна рибена чорба с девесилТрадиционна рибена чорба с девесил
04 Юли
Готовата рибена чорба се подправя със сол, лимонов сок и допълнително наситнен пресен девесил на вкус, тъй като подправката е доста силна. Да ви е сладко! Традиционната рибена чорба с девесил е готова....
Пъстърва с девесил във фолиоПъстърва с девесил във фолио
28 Май
Пъстървата с девесил във фолио е много вкусна!...
Скумрия с девесил под фолиоСкумрия с девесил под фолио
18 Ноем.
Поднесете печената скумрия с девесил с подходяща гарнитура и чаша бяло вино. Добър апетит с тази скумрия с девесил под фолио!...
Миди с вино и девесилМиди с вино и девесил
16 Юни
3
Накъсваме си на девесила, аз не го режа. Слагаме в тенджерата и маслото, девесила и малко солчица. Тенджерата се захлупва и задушава. Следим си кога ще се отворят мидите....
Рибена супа със сом и девесилРибена супа със сом и девесил
11 Септ.
Сложете сома да ври в тенджера и добавете една глава лука, едронорязан стрък целина, девесил и дръжките на магданоза. Нарежете на кубчета моркова, картофите, глава лук, стрък целина и листата магданоз....
За добро храносмилане - корен от девесилЗа добро храносмилане - корен от девесил
28 Март
Рецептата за запарка с корен от девесил е от книгата на Надя Пери - "Билките и подправките - храната чудо в кулинарията и медицината", 2010...
Отглеждане на девесил в градинатаОтглеждане на девесил в градината
17 Септ.
Приготвяне на отвара от корените на девесил: 1 супена лъжица сух девесил се залива с 1 литър вода....
Отглеждане на девесил в саксияОтглеждане на девесил в саксия
16 Ноем.
вида девесил имат различен вкус; - както знаем, девесилът е една много добра подправка за рибени супи, фасул, супи и месни ястия, най-вече за агнешко печено; - замразените листа девесил са много по-ароматни от...
Агнешко печено със зелен лук и девесилАгнешко печено със зелен лук и девесил
08 Януари
Дръжките на девесила се нарязват на ситно и се добавят към агнешкото месо. Агнешкото се овкусява с подправките....
Шаран на фурна с бахар и девесилШаран на фурна с бахар и девесил
06 Дек.
Изчистваме рибата и я нарязваме на едри парчета. Нарязваме трите вида лук на кръгчета. Смесваме с доматите и посочените подправки без дафиновия лист, задушаваме в малко мазнина до омекване. Изсипваме в дълбока тава...
За засилване на кръвообращението - корен от девесилЗа засилване на кръвообращението - корен от девесил
18 Февр.
Рецептата за отвара от корен на девесил за засилване на кръвообращението е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
При алкохолизъм - тинктура от корен от девесилПри алкохолизъм - тинктура от корен от девесил
10 Януари
Поставете в стъклен съд 100 грама смлян корен от девесил и 10 грама дафинови листа и залейте с 1 литър качествена водка (или ракия). Оставете на тъмно за 7 до 14 дни и прецедете....
Няколко причини да използвате подправката девесилНяколко причини да използвате подправката девесил
11 Май
Девесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил....
Девесил - лечебни свойства, приложение и противопоказанияДевесил - лечебни свойства, приложение и противопоказания
29 Април
Разбира се най-голямо приложение девесилът намира в кухнята. Девесил върви на печени и задушени зеленчуци, на рибни ястия, агнешко, ориз. С него се овкусяват салати, пюрета, яхнии и супи....
Как да изсушим девесил?Как да изсушим девесил?
17 Окт.
Сушеният девесил се стрива само при използване в ястие, за да запазим аромата от сушенето....
Косата се превръща в грива с отвара от девесилКосата се превръща в грива с отвара от девесил
22 Септ.
Оказва се също така, че девесилът има и разкрасяващи свойства. От него може да се приготви отвара, която действа чудотворно на косата. За да я приготвите, ще са ви необходими две супени лъжици сушен девесил....