Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаМиникозуначета за Великден в хлебопекарна
07 Април
Прясното мляко се затопля леко, сипват се захарта и сухата мая и се разбърква до разтварянето им. Яйцата се разбиват с тел и се прибавят при млякото. Сместа се изсипва в тавичката на хлебопекарната. Прибавят се и останалите...
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър
06 Април
Козунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
Сладкиш за Великден с орехи и мармаладСладкиш за Великден с орехи и мармалад
13 Април
Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов....
Гръцки десерти за ВеликденГръцки десерти за Великден
11 Април
5
Сладкишите са важна част от великденската трапеза. Вижте нашите предложения, директно идващи от южната ни съседка Гърция. Първата рецепта е за страхотен ябълков сладкиш Необходими продукти: 8 ябълки, 3 ч.ч. брашно...
Сладък ванилов сос за десертиСладък ванилов сос за десерти
24 Юли
1
Жълтъците се разбиват със захарта, след което се прибавя брашното. Сместа се разрежда с топло мляко и се разбърква. Съдът се слага на котлона и сместа се вари, докато кипне, разбърквайки я непрекъснато. Когато сосът...
Малинов топинг за вкусни десертиМалинов топинг за вкусни десерти
20 Март
Този вид малинов топинг за вкусни десерти използваме за вкусни десерти и украса на мелби, сладкиши, торти, кексове, палачинки....
Малинов топинг за сладкиши и десертиМалинов топинг за сладкиши и десерти
27 Април
Добавя се и от малиновия топинг за сладкиши и десерти. Завършва се с бисквитка. Лек десерт с идеално допълващ го малинов топинг....
Лесен чийзкрем за торти и десертиЛесен чийзкрем за торти и десерти
14 Април
1
Може да се консумира и самостоятелно, но е по вкусен с плодове или като допълнение на торти и други десерти....
Топинг от вишни за сладкиши и десертиТопинг от вишни за сладкиши и десерти
01 Февр.
Този топинг ползваме при направа на сладкиши и десерти...
Сироп от кафява захар за сладкиши и десертиСироп от кафява захар за сладкиши и десерти
29 Януари
Този сироп от кафява захар за сладкиши и десерти е идеален е за сиропиране на блатове за торти. Може да добавите малко коняк или ром, за да подсилите аромата....
Погача за ВеликденПогача за Великден
06 Май
Поднасяме погачата за Великден, докато е още топла....
Курабии Весел ВеликденКурабии Весел Великден
12 Ноем.
Курабиите Весел Великден са готови....
Зайчета за ВеликденЗайчета за Великден
14 Април
Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Направете кладенче, в което чукнете яйцата, като отделите единия жълтък за намазване накрая; Загрейте леко на котлона млякото със захарта и щом се разтопи, отстранете...
Козунак за ВеликденКозунак за Великден
16 Април
2
Тестото омесих в кухненски робот. Маята, 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно и 200 мл от прясното мляко предварително оставям да се шупне. В купата на миксера слагам всички продукти, като в топлата мазнина добавям захарта...
Празнична питка ВеликденПразнична питка Великден
18 Април
От продуктите се омесва средно, към леко твърдо тесто. Маята предварително се активира с топлото прясно мляко и захарта. Омесеното тесто се оставя на топло и покрито да отпочине за 20-30 минути. След това се оформя питата...
Меденки за ВеликденМеденки за Великден
19 Април
Готовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден....
Питка за ВеликденПитка за Великден
25 Април
2
Пресяваме брашното в голям съд, прибавяме две яйца и от третото - само белтъка, киселото мляко, олиото, маята, захарта и солта. Замесваме тесто и го оставяме за 1 час да втаса. След като е втасало, се размесва отново и...
Торта за ВеликденТорта за Великден
20 Април
6
Отделят се жълтъците от белтъците на яйцата. Жълтъците се разбиват с олиото, а белтъците се разбиват на сняг със захарта. След това се смесват и се добавя брашното. Сместа се получава много гъста. Изсипва се във форма...
Курабийки за ВеликденКурабийки за Великден
06 Април
4
Разбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко с разтворената в него сода. Сипете олиото, лимоновата кора, ванилията и постепенно брашното с амонячната сода. Трябва да се получи гладко, меко и нелепнещо тесто....
Сладки за ВеликденСладки за Великден
06 Април
Сладките за Великден се пекат доста бързо и трябва да внимавате да не ги прегорите. По желание изстиналите сладки украсете или слепете 2 по 2 със сладко....
Кекс за ВеликденКекс за Великден
05 Април
Сложете кекса за Великден да се изпече в предварително загряна на 170 градуса фурна за около 1 час или малко по-малко. Оставете да се охлади и го извадете от формата....
Яйца за ВеликденЯйца за Великден
14 Април
1
Сварете яйцата за 10-15 минути, като задължително сложите някакъв плат на дъното на съда. Боите разтворете според указанията на опаковката. Вземете дълго парче памук - толкова, че да може от всички страни да се покрие добре...
Кравайчета за ВеликденКравайчета за Великден
24 Януари
Сложете купа с вода във фурната на 170 градуса и печете кравайчетата за Великден до готовност....
Най-вкусният и лек десерт за Великден е ПасхаНай-вкусният и лек десерт за Великден е Пасха
11 Април
Най-популярният великденски десерт в Русия е така наречената пасха /от руската дума, която означава „Великден”/. Той се приготвя от стотици години, като основна съставка в него е изварата....
Амонячни курабийки за ВеликденАмонячни курабийки за Великден
28 Април
Курабийките за Великден се слагат в тава върху хартия за печене. Намазват се с разбито яйце и се поръсват със захар....