Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаПрясното мляко се затопля леко, сипват се захарта и сухата мая и се разбърква до разтварянето им.
Яйцата се разбиват с тел и се прибавят при млякото. Сместа се изсипва в тавичката на хлебопекарната.
Прибавят се и останалите...
07 Април
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
06 Април
Гръцки десерти за ВеликденСладкишите са важна част от великденската трапеза. Вижте нашите предложения, директно идващи от южната ни съседка Гърция.
Първата рецепта е за страхотен ябълков сладкиш
Необходими продукти: 8 ябълки, 3 ч.ч. брашно...
11 Април
5
Сладък ванилов сос за десертиЖълтъците се разбиват със захарта, след което се прибавя брашното.
Сместа се разрежда с топло мляко и се разбърква.
Съдът се слага на котлона и сместа се вари, докато кипне, разбърквайки я непрекъснато.
Когато сосът...
24 Юли
1
Малинов топинг за вкусни десертиТози вид малинов топинг за вкусни десерти използваме за вкусни десерти и украса на мелби, сладкиши, торти, кексове, палачинки....
20 Март
Малинов топинг за сладкиши и десертиДобавя се и от малиновия топинг за сладкиши и десерти.
Завършва се с бисквитка. Лек десерт с идеално допълващ го малинов топинг....
27 Април
Лесен чийзкрем за торти и десертиМоже да се консумира и самостоятелно, но е по вкусен с плодове или като допълнение на торти и други десерти....
14 Април
1
Топинг от вишни за сладкиши и десертиТози топинг ползваме при направа на сладкиши и десерти...
01 Февр.
Сироп от кафява захар за сладкиши и десертиТози сироп от кафява захар за сладкиши и десерти е идеален е за сиропиране на блатове за торти.
Може да добавите малко коняк или ром, за да подсилите аромата....
29 Януари
Зайчета за ВеликденПресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Направете кладенче, в което чукнете яйцата, като отделите единия жълтък за намазване накрая;
Загрейте леко на котлона млякото със захарта и щом се разтопи, отстранете...
14 Април
Козунак за ВеликденТестото омесих в кухненски робот.
Маята, 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно и 200 мл от прясното мляко предварително оставям да се шупне.
В купата на миксера слагам всички продукти, като
в топлата мазнина добавям захарта...
16 Април
2
Празнична питка ВеликденОт продуктите се омесва средно, към леко твърдо тесто. Маята предварително се активира с топлото прясно мляко и захарта. Омесеното тесто се оставя на топло и покрито да отпочине за 20-30 минути.
След това се оформя питата...
18 Април
Меденки за ВеликденГотовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден....
19 Април
Питка за ВеликденПресяваме брашното в голям съд, прибавяме две яйца и от третото - само белтъка, киселото мляко, олиото, маята, захарта и солта.
Замесваме тесто и го оставяме за 1 час да втаса. След като е втасало, се размесва отново и...
25 Април
2
Торта за ВеликденОтделят се жълтъците от белтъците на яйцата. Жълтъците се разбиват с олиото, а белтъците се разбиват на сняг със захарта. След това се смесват и се добавя брашното.
Сместа се получава много гъста. Изсипва се във форма...
20 Април
6
Курабийки за ВеликденРазбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко с разтворената в него сода. Сипете олиото, лимоновата кора, ванилията и постепенно брашното с амонячната сода.
Трябва да се получи гладко, меко и нелепнещо тесто....
06 Април
4
Сладки за ВеликденСладките за Великден се пекат доста бързо и трябва да внимавате да не ги прегорите. По желание изстиналите сладки украсете или слепете 2 по 2 със сладко....
06 Април
Кекс за ВеликденСложете кекса за Великден да се изпече в предварително загряна на 170 градуса фурна за около 1 час или малко по-малко. Оставете да се охлади и го извадете от формата....
05 Април
Яйца за ВеликденСварете яйцата за 10-15 минути, като задължително сложите някакъв плат на дъното на съда.
Боите разтворете според указанията на опаковката. Вземете дълго парче памук - толкова, че да може от всички страни да се покрие добре...
14 Април
1
Кравайчета за ВеликденСложете купа с вода във фурната на 170 градуса и печете кравайчетата за Великден до готовност....
24 Януари
Най-вкусният и лек десерт за Великден е ПасхаНай-популярният великденски десерт в Русия е така наречената пасха /от руската дума, която означава „Великден”/. Той се приготвя от стотици години, като основна съставка в него е изварата....
11 Април
Амонячни курабийки за ВеликденКурабийките за Великден се слагат в тава върху хартия за печене. Намазват се с разбито яйце и се поръсват със захар....
28 Април