Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Печено прасе за Коледа - ПеченицаПечено прасе за Коледа - Печеница
27 Януари
1
Тайната е, че прасето се пече в пещ, направена от тухли, достатъчно голяма, за да побере цяло прасе....
Пържоли от диво прасе на фурнаПържоли от диво прасе на фурна
22 Февр.
Да ви е сладко с тези пържоли от диво прасе на фурна!...
Диво прасе в гърнеДиво прасе в гърне
12 Март
Добре почистеното месо от диво прасе нарежете на пържолки, натрийте ги със сол и черен пипер и ги подредете в намазненото гърне....
Диво прасе с кисело зелеДиво прасе с кисело зеле
24 Февр.
Месото от диво прасе се накисва в студена вода с малко оцет за около седем часа. След това се измива много добре и се нарязва на средно големи парчета. Месото се запържва в сгорещено олио....
Яхния от диво прасе по ловджийскиЯхния от диво прасе по ловджийски
12 Окт.
Яхния от диво прасе по ловджийски сервираме със селски хляб....
Суджук от диво прасе и телешкоСуджук от диво прасе и телешко
07 Февр.
2
Суджукът от диво прасе и телешко е готов....
Гювеч с диво прасе и телешкоГювеч с диво прасе и телешко
02 Януари
В дълбок съд се сгорещява мазнина и се запържва подсушеното телешко, слагат се черен пипер и сол, изважда се и после се запържва в същия съд и месото от диво прасе, добавя се нарязания лук и морков, останалите подправки и...
Печен бут от диво прасе с мармаладПечен бут от диво прасе с мармалад
16 Дек.
Печеният бут от диво прасе с мармалад е готов....
Диви задушени патициДиви задушени патици
04 Окт.
Добре почистените млади патици се накисват в равни части оцет и вода, добавят се подправките и се оставят в тази марината поне 24 часа. След това се оставя да се отцедят добре. Дивите патици се нарязват на 2-3 порционни...
Свински джолан от диво прасе в Instant PotСвински джолан от диво прасе в Instant Pot
04 Септ.
Моето месо е от диво прасе, поради тази причина готвих за 8 часа на функция HI на програма slow cook....
Месо от диво прасе в италиански червен сосМесо от диво прасе в италиански червен сос
02 Септ.
Месото се измива добре, подсушава се със салфетка и се запържва в зехтина до златисто от всички страни. Добавя се захарта, доматеното пюре, солта, гореща вода, колкото да покрие месото, и съдът се похлупва с капак. Ястието...
Ориз с диви печуркиОриз с диви печурки
24 Януари
В тефлонов тиган запържете сусамовото олио и прибавете гъбите, предварително почистени и измити, но цели. След като се запържат, добавете и ориза. Прибавете виното и 3 чаши вода, след тях - замразените грах и царевица...
Сладко от диви плодовеСладко от диви плодове
09 Юни
Двата вида боровинки и къпините се измиват много добре. Малините и горските ягоди се измиват много внимателно, за да не се деформират плодовете. Всички плодове се слагат в съд и се поръсват със захарта. Оставят се за...
Шарлота с диви малиниШарлота с диви малини
21 Дек.
Шарлотата с диви малини е готова....
Сладко от диви къпиниСладко от диви къпини
26 Август
2
Подберете здрави и едри диви къпини. Измийте ги и оставете леко да се отцедят. През това време сложете тенджера на котлона и сипете в нея захарта. Долейте вода, колко да се получи гъст захарен сироп - 2/3-1 ч.ч....
Конфитюр от диви крушиКонфитюр от диви круши
03 Септ.
Конфитюр от диви круши сервирам към палачинки, мекици и др....
Туршия от диви крушиТуршия от диви круши
24 Август
Туршия от диви круши е превъзходно мезе за ракия....
Качамак с диви гъбиКачамак с диви гъби
05 Септ.
За да поширате яйцето загрейте в тенджера вода до температура близка до кипене. Добавете оцет. Разбъркайте бързо водата, за да се завихри, и пуснете яйцето в центъра на „вихрушката“. Не бъркайте, оставете яйцето, докато белтъкът...
Конфитюр от диви плодовеКонфитюр от диви плодове
14 Август
Почистените и измити горски плодове засипваме с пудра захар и оставяме да престоят в хладилник за 48 часа. На няколко пъти разбъркваме плодовете с дървена лопатка, за да се разтваря захарта. За тази цел използвам пудрата...
Мед от Диви ЦветяМед от Диви Цветя
28 Април
Това невероятно растение в древността е наричано "балсам на слънчевите лъчи", а в съвремието - естествен биостимулатор. Билкарите препоръчват употребата му при заболявания като атеросклероза, възпалителни процеси в бъбреците...
Диви гълъби по египетскиДиви гълъби по египетски
06 Окт.
Гълъбите се почистват и се разрязват на четири части. Слагат се в дълбок съд и се заливат с прясното мляко. Оставят се за 3 часа в хладилника. Вадят се, отцеждат се от млякото. Яйцата се разбиват. Всяко парче от гълъб...
Шафранов сладкиш с диви къпиниШафранов сладкиш с диви къпини
01 Август
В голяма купа разбийте яйцата и захарта заедно, докато сместа стане кремообразна. Добавете млякото и разтопеното масло (или олиото) към яйчената смес и разбъркайте добре. В друг съд смесете брашното, шафрана и бакпулвера...
Диви пържоли в гъбен сосДиви пържоли в гъбен сос
25 Ноем.
1
В моя случай пържолките бяха от див елен. Първо, пържолите се втриват с малко сол и черен пипер. В подходяща тавичка се загрява олио и се запържват пържолите и от двете страни до хрупкава коричка. После се прехвърлят...
Селско сладко с диви крушиСелско сладко с диви круши
25 Август
Селското сладко с диви круши е готово....
Пай с кайма и диви гъбиПай с кайма и диви гъби
07 Окт.
Когато е топъл, паят с кайма и диви гъби е най-вкусен....