Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Парти дипове - вкусно и лесноИ така, след като изяснихме етимологията на новите термини в българската кулинария, да се върнем към парти диповете.
Първото предложение, което ще ви представим е Парти дип с извара....
12 Февр.
1
Дип от карфиолБланширайте карфиола в равни количества прясно мляко и вода с малко сол за 8 минути. Отцедете и оставете да изстине и се отцеди много добре.
Когато е готов, попийте със кухненска хартия останалата по него влага.
Сложете...
09 Окт.
Дип от репичкиМного обичам разядки и дипове, защото това е най-бързият и лесен начин да сложим на масата нещо вкусно и елегантно за компания на едно хубаво питие....
05 Септ.
Дип от тиквичкиИзмийте тиквичката, отрежете краищата и нарежете на парченца. Нарежете и кашкавала, твърдото сирене и чесъна като извадите сърцевината му.
Сложете всички продукти в блендер заедно със солта, подправките, лимоновия сок...
17 Юли
Дип от кореноплодниОбелете и нарежете на едри парчета кореноплодните зеленчуци.
Сложете ги в тенджера, прибавете лъжичка сол и вода, колкото да покрие зеленчуците, и ги сварете за 15-20 минути до готовност.
Отцедете водата, но я запазете...
27 Септ.
Дип от спанакЗагрейте зехтина в широк тиган и сложете за секунди скълцаните едро скилидки чесън да се запържат.
Добавете почистения, подсушен и накъсан спанак и го разбърквайте за около 3 минути.
Прехвърлете спанака и чесъна в...
14 Май
Чеснов дип от авокадоСмесвам всички съставки в блендър, добавям лимоновия сок и доовкусявам.
Нарязвам на пръчици краставица, червена чушка, морков и селъри и поднасям с дипа.
Чудесна комбинация - здравословна и диетична.
Чесновият дип...
03 Август
Дип от печени патладжаниИзмийте патладжаните, отрежете капачетата им и ги запечете в грил тиган заедно с необелената скилидка чесън.
Оставете ги да се охладят и след това ги обелете и ппасирайте, заедно с чесъна, сусамовото олио, лимоновия сок...
09 Март
Здравословен дип от авокадоПочистете авокадото, като го разполовите, премахнете костилката и издълбаете меката част от кората.
Сложете го в блендер или кухненски робот и добавете накълцания лук, магданоз, люта чушка без семките, изцеден лимонов...
26 Януари
Дип от печен пиперВ блендер се смилат пиперките, сиренето, заквасената сметана и чесъна.
Пасират се до желаната гладкост. Овкусяват се със сол на вкус, чубрицата и сока от лимона.
На ренде настъргваме на дребно свареното яйце....
27 Януари
Дип от зрял фасулСварения фасул, 3 с.л. от зехтина и малко количество от водата, в която е врял фасулът, пасираме добре.
Прибавяме солта и черния пипер.
В отделен съд загряваме 2 с.л. зехтин и към него слагаме червения пипер да се запържи...
25 Дек.
Дип от печен чесънРазделете чесъна на скилидки. Наредете ги в тава, без да ги белите. Напръскайте ги със зехтина и печете между 20 и 30 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Оставете да изстинат за няколко минути, след което ги почистете...
03 Окт.
Пикантен дип от тикваТиквата се сварява до омекване и се пасира. Морковът се сварява, обелва се и се пасира, след което се добавя към тиквата. Лукът се нарязва на ситно. Чесънът се намачква.
Лукът и чесънът се запържват до златисто в зехтина...
10 Септ.
Дип от авокадо и доматиАвокадото се разрязва на две, отстранява се костилката и цапата.
Месестата част се издълбава с лъжичка и намачква с вилица. Прибавя се крема сиренето, счуканата скилидка чесън.
Подправя се със сол и лимонов сок разядката...
15 Ноем.
Бухтички с дип от сиренаРазбийте яйцата в купа. Добавете содата към киселото мляко и изчакайте да се активира и да образува шупли. Когато това стане, сипете млякото при яйцата и разбъркайте.
Добавете щипка сол към брашното и прибавете на етапи...
28 Ноем.
Дип от тиквички и авокадоНарежете 2 малки тиквички на шайби с дебелина около 0. 5 см. Поръсете ги със сол и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.
Полейте ги със струйка зехтин и сложете да се пекат в предварително загрята фурна за 25...
26 Юни
Дип от патладжани и бадемиЛимонът се изстисква. Патладжаните се пекат и се обелват. Нарязват се и се слагат в гевгир. След половин час се изстискват.
Патладжаните се смесват с нарязания на ситно чесън, бадемите, сусама, лимоновият сок и всичко...
08 Юни
Дип от краставица и авокадоОбелваме авокадото, чесъна и краставицата. Слагаме всичко в блендер и пасираме до гладък сос.
Сосът е може да се гарнира както с месо, така и със зеленчуци или тортила чипс....
04 Април
Дип от патладжани и фасулИзпечете патладжана, обелете и го нарежете на парчета. Пасирайте го заедно с фасула, чесъна, меда, горчицата и соевия сос.
Смелете до получаването на гладък сос и овкусете със сол, зехтин и лимонов сок. Разбъркайте много...
05 Окт.
Дип от авокадо и сметанаОбелете авокадото, махнете костилките и нарежете на парчета месестата част.
Смелете го в заедно с лимоновия сок. Добавете сметаната, сол и черен пипер, разбъркайте много добре.
Дипът е отлична добавка към скариди....
12 Август
Дип от пащърнак с пармезанПочистете и обелете морковите, пащърнака и картофа, нарежете ги на по-едри парчета.
Прехвърлете кореноплодните в тенджера и ги залейте с вода. Посолете и сварете за 20-тина минути.
Отцедете водата от варенето и я запазете...
14 Ноем.
Дип от авокадо, киселец и тиквичкаЧесъна почистваме от излишните горни люспи. Поставяме го в леко намаслено алуминиево фолио. Запичаме го във фурната за около 30 минути.
Тиквичката нарязваме на ленти и запичаме на грил тиган.
След като се охладят,...
30 Март
Дип от сирена и тъмна бираРазтопете маслото в съд но котлона и прибавете брашното. Бъркайте енергично до образуване на гъста смес и запържете за кратко.
Започнете да наливате на тънка струя прясното мляко. Подправете със сол и черен пипер и оставете...
02 Април
Дип от сирене Фета с мащеркаНарежете сиренето и чесъна на парченца и поставете в удобна за пасиране купа.
Към тях настържете жълтата част на лимона на много ситно. Изцедете и прибавете две супени лъжици от сока му заедно със зехтина.
По желание...
26 Юни
1
Пухкав дип от броколи и сиренеЗа този дип с броколи измийте и разчленете броколите на розички.
Кочанчето също може да използвате, но първо проверере дали е крехко и ало трябва, го обелете от по-твърдия външен слой.
Него нарежете на по- малки парченца...
23 Април