Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашен бабекПоставяме домашния бабек в саламурата за 3 дни.
След това го окачваме на проветриво и сухо място да се суши.
Домашният бабек е готов след около 3 месеца, зависи от времето....
29 Дек.
1
Бабек по велинградскиСложете парчетата бабек да престоят 2-3 дни в кацата при сланината, след което ги закачете на хладно място....
04 Юни
Домашен родопски бабекИзмийте добре стомаха, напълнете го със овкусеното свинско месо, завържете отворите му и поставете готовия бабек в саламура за сланина за 2-3 дни, след което го окачете на високо и проветриво място....
11 Юни
1
Приготвяне на домашен бабекЕдна от рецептите за домашен бабек е с мащерка и семена от копър....
06 Февр.
3
Картофи с бабек и кисело млякоБабекът се нарязва на ситно. В предварително намазнена тава се подреждат 1/3 от картофите. Поръсват се с черен пипер и половината от бабека.
Отгоре се полага втори слой картофи и процедурата се повтаря....
20 Ноем.
Картофи с бабек на фурнаБабекът се нарязва на ситно.
В намазнена тавичка се нареждат 1/3 от картофите и се поръсват с червен пипер.
Разпределят се парченца от бабека, нарежда се втори ред от картофи и се поръсва с червен пипер....
19 Септ.
2
Картофи с бабек на фурнаБабекът се нарязва на ситно.
В намазнена тавичка се нареждат 1/3 от картофите и се поръсват с червен пипер.
Разпределят се парченца от бабека, нарежда се втори ред от картофи и се поръсва с червен пипер....
19 Септ.
2
Апетитни картофи с бабек на фурнаВ маслото задушете ситно нарязания лук, след което прибавете брашното и нарязания на парченца бабек.
Залейте с 2 ч.ч. топла вода и кипнете сместа. Прибавете картофите и черния пипер, посолете и разбъркайте....
07 Май
БабекМесото се нарязва на дребно, осолява се и се оставя да престои 1 нощ.
Прибавят се ситно нарязаният лук и подправките. Със сместа се пълни шкембето, което предварително се кисне във вода и се измива добре.
Напълненото...
22 Окт.
3
БабекМесото се нарязва на дребно, осолява се и се оставя да престои 1 нощ.
Прибавят се ситно нарязаният лук и подправките. Със сместа се пълни шкембето, което предварително се кисне във вода и се измива добре.
Напълненото...
22 Окт.
3
Асеновградски БабекЗавързваме краищата, така че да не влиза въздух, и готовият бабек поставяме на леко проветриво място на сянка.
Обвивката може да бъди или изкуствена или естествена, което няма никакво значение при съхненето....
25 Юли
Елховски бабекМесото и сланината нарежете на парчета и смелете на най-едрата решетка на месомелачката.
Праза нарежете на много ситно.
Сипете каймата в голямо корито и сипете от всички изброени подправки. Хубаво омесете и покрийте...
05 Март
Цалапишки бабекПоставете бабека 5-6 дни над огнище, за да се опушва. След това го окачете да съхне на сухо и проветриво място. Бабекът трябва да е готов за консумация след 3-4 месеца....
20 Февр.
12
Мезе с яйца и бабекБабекът и мезето Закуска се нарязват на правоъгълничета. Нареждат се в кръг около яйчената салата. Чудесно мезе за ракийката вечер....
04 Май
Салата от фасул и бабекПрибавете към сварения боб нарязания лук, бабека и нарязаните яйца.
Подправете с черен пипер, сол и хрян. Разбъркайте салатата, разпределете в чинии и при сервиране поръсете с лимонов сок и олио....
17 Март
Сарми с лапад и бабекСлед това запържваме бабек, който сме нарязали на кубчета.
Овкусяваме ориза със сол и черен пипер и добавяме бабека. Плънката ни е готова. Почистваме листата на лапада от дръжките и дебелите жили....
30 Юни
Салата от зрял фасул и бабекСмесете фасула с наситнените лук и бабек.
Нарежете яйцата на малки парчета и ги добавете заедно с нарязаните домати. Наръсете със сол и черен пипер.
Подправете със зехтина, лимоновия сок и хряна....
30 Септ.
Идеи за домашни доматени сосовеУниверсален доматен сос се приготвя от три супени лъжици зехтин или олио, една голяма глава лук, пет скилидки чесън, една супена лъжица риган, шестстотин грама нарязани домати, две супени лъжици доматено пюре, една...
03 Септ.
Бабешки курабийкиСмесете киселото мляко със содата и оставете да шупне.
В голяма купа разбийте яйцата със захарта и ванилиите. Прибавете шупналото кисело мляко, настърганата лимонова кора и разтопената (но не гореща) свинска мас, разбъркайте...
09 Май
Домашен хотдогПресяваме брашната, заедно със солта, захарта и сухата мая. Правим кладенче, в което поставяме яйце, хладко прясно мляко и зехтин.
Замесваме меко тесто, което оставяме да втасва за около час. Разделяме го на четири части...
23 Окт.