Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашен хлябМаята се разтваря в топлата вода и се добавя захарта. Оставя се встрани за 10 минути. Добавя се сокът от доматите и се разбърква.
Брашното се пресява на етапи, добавя се чесъна, ароматните подправки, и се замесва еластично...
28 Май
6
Домашен хлябМаята се разтваря в топлата вода и се добавя захарта. Оставя се встрани за 10 минути. Добавя се сокът от доматите и се разбърква.
Брашното се пресява на етапи, добавя се чесъна, ароматните подправки, и се замесва еластично...
28 Май
6
Моят Домашен ХлябПечете моя домашен хляб на 170°C в предварително загрята фурна 10 минути.
След като тестото се надигне хубаво, повишете температурата на 180°C и печете още 30 минути....
06 Април
Обикновен домашен хлябРазтворете маята в хладка вода. Брашното и солта (и сухата мая, ако се ползва) се смесват и в тях се прави кладенче. В кладенчето се изсипват яйцата, киселото мляко и маята (ако се ползва тази, разтворена във вода).
Тестото...
30 Дек.
Домашен хляб - обикновенБрашната се смесват и разбъркват в подходящ съд.
Яйцето, солта, захарта, маслото, маята и топла вода (50°C) се смесват в купичка и се разбъркват добре.
Прибавя са сместа към брашното и се омесва.
Остава се тестото...
29 Юли
Мек домашен хлябСлед като престои малко така и се задуши получавате мек и мек домашен хляб....
12 Февр.
Домашен хляб 3x30 минутиОт следните съставки ще получите 650 г домашен хляб 3x30 минути, който ще остане пресен поне 3 дни, и то без никакви консерванти....
10 Май
Домашен хляб с лукВ купа смесете захарта, една лъжица брашно и малко топла вода. Добавете маята, разбъркайте и оставете да шупне.
В тавичка пресейте брашното със солта. С ръце направете кладенче и вътре изсипете активизираната мая.
Лука...
21 Февр.
Домашен хляб в йенаСмесете сухата мая с пресятото брашно, солта и захарта. Разбъркайте хубаво, за да се смесят добре съставките. Налейте чаша топла вода и замесете меко и гладко тесто.
Оформете го на топка и го намазнете (за да не хваща...
04 Март
1
Домашен хляб в пликВ дълбока купа сложете топлата вода и изсипете маята в нея.
Разбъркайте и добавете захарта, солта и олиото. Започвате да месите, като добавяте по малко от брашното.
Готовото тесто оставете да втаса в купата, завита...
07 Февр.
Домашен хляб с млякоМлякото се загрява до 35-40 градуса. Добавя се маята, разбърква се, след това се сипват солта и захарта и отново се бърка, докато се разтворят.
Брашното се пресява и към него добавяме млякото с маята, 1/2 разтопено
на...
30 Дек.
1
Домашен хляб без месенеВажно е да ползвате една и съща чаша за мерене на продуктите.
В дълбока купа пресявам брашното и към него добавям солта и водата с разтворена в нея мая с щипка захар. Добавят се олиото и оцетът.
Бърка се с лъжица и...
28 Август
4
Домашен хляб с водаОмесва се меко тесто, като маята се разтваря в малко хладка вода, ако не се бърка в машина за хляб.
Втасва 1 час.
Меси се и се оформя хляб, пече се на 170 градуса на фурна с вентилатор, на 150 градуса на фурна без...
26 Август
Домашен хляб без глутенГотовият домашен хляб без глутен се вади върху решетка, за да изстине....
11 Дек.
Домашен хляб с квасНа снимките е намазан с домашен пастет от пилешки дробчета.
Източник: Ралица Николаева...
07 Август
5
Домашен хляб с плънкаИзсипваме брашното в тава, правим геранче, в което чукваме яйцето, слагаме киселото мляко и солта.
Замесваме с разтворената в хладка вода мая, с щипка захар в нея.
За плънката запържваме колбаса с малко олио, изпържваме...
01 Окт.
Домашен Хляб за БебеРазбъркваме водата, маслото, захарта и солта. Постепенно сипваме брашното, смесено с маята, и омесваме хубаво.
Оставяме за 15 минути на топло.
Оформяме хлебчето в намаслена тавичка и печем на 180 градуса и вентилатор...
22 Март
Домашен хляб с лимецМаята се разтваря в 1 ч.ч. топла вода заедно със захарта. Оставя се да шупне. С намаслени ръце се омесва полутвърдо тесто.
Поставя се в незалепваща форма за хляб, завива се със стреч фолио и се оставя да втаса 40–50 минути...
15 Дек.
Домашен хляб с макЗатопляме водата. Разтваряме в чаша хладката вода, захарта и маята и оставям на топло да се активизира маята.
Пресяваме брашното в купа и добавяме солта. Оформяме си кладенче и прибавяме и шупналата мая. Слагаме, също...
28 Февр.
Домашен хляб със семенаМлякото се затопля за кратко в микровълнова, изсипва се маята и захарта и се оставя настрана докато се активизира маята. Към пресятото брашното се добавят 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер, 2 ч.л. сумак, както и семената, като...
11 Януари