Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Домашен хлябДомашен хляб
28 Май
6
Маята се разтваря в топлата вода и се добавя захарта. Оставя се встрани за 10 минути. Добавя се сокът от доматите и се разбърква. Брашното се пресява на етапи, добавя се чесъна, ароматните подправки, и се замесва еластично...
Домашен хлябДомашен хляб
28 Май
6
Маята се разтваря в топлата вода и се добавя захарта. Оставя се встрани за 10 минути. Добавя се сокът от доматите и се разбърква. Брашното се пресява на етапи, добавя се чесъна, ароматните подправки, и се замесва еластично...
Сполучлив домашен хлябСполучлив домашен хляб
27 Април
Сполучливият домашен хляб е готов....
Моят Домашен ХлябМоят Домашен Хляб
06 Април
Печете моя домашен хляб на 170°C в предварително загрята фурна 10 минути. След като тестото се надигне хубаво, повишете температурата на 180°C и печете още 30 минути....
Занаятчийски домашен хлябЗанаятчийски домашен хляб
10 Дек.
Занаятчийският домашен хляб е чуден!...
Обикновен домашен хлябОбикновен домашен хляб
30 Дек.
Разтворете маята в хладка вода. Брашното и солта (и сухата мая, ако се ползва) се смесват и в тях се прави кладенче. В кладенчето се изсипват яйцата, киселото мляко и маята (ако се ползва тази, разтворена във вода). Тестото...
Мек домашен хлябМек домашен хляб
05 Август
Мекият домашен хляб е готов....
Домашен хляб - обикновенДомашен хляб - обикновен
29 Юли
Брашната се смесват и разбъркват в подходящ съд. Яйцето, солта, захарта, маслото, маята и топла вода (50°C) се смесват в купичка и се разбъркват добре. Прибавя са сместа към брашното и се омесва. Остава се тестото...
Диетичен домашен хлябДиетичен домашен хляб
06 Септ.
Диетичният домашен хляб е готов....
Мек домашен хлябМек домашен хляб
12 Февр.
След като престои малко така и се задуши получавате мек и мек домашен хляб....
Домашен хляб за тостДомашен хляб за тост
03 Юни
Имате идеалния домашен хляб за тост....
Домашен хляб 3x30 минутиДомашен хляб 3x30 минути
10 Май
От следните съставки ще получите 650 г домашен хляб 3x30 минути, който ще остане пресен поне 3 дни, и то без никакви консерванти....
Домашен хляб с лукДомашен хляб с лук
21 Февр.
В купа смесете захарта, една лъжица брашно и малко топла вода. Добавете маята, разбъркайте и оставете да шупне. В тавичка пресейте брашното със солта. С ръце направете кладенче и вътре изсипете активизираната мая. Лука...
Домашен хляб в йенаДомашен хляб в йена
04 Март
1
Смесете сухата мая с пресятото брашно, солта и захарта. Разбъркайте хубаво, за да се смесят добре съставките. Налейте чаша топла вода и замесете меко и гладко тесто. Оформете го на топка и го намазнете (за да не хваща...
Домашен хляб в пликДомашен хляб в плик
07 Февр.
В дълбока купа сложете топлата вода и изсипете маята в нея. Разбъркайте и добавете захарта, солта и олиото. Започвате да месите, като добавяте по малко от брашното. Готовото тесто оставете да втаса в купата, завита...
Домашен хляб с млякоДомашен хляб с мляко
30 Дек.
1
Млякото се загрява до 35-40 градуса. Добавя се маята, разбърква се, след това се сипват солта и захарта и отново се бърка, докато се разтворят. Брашното се пресява и към него добавяме млякото с маята, 1/2 разтопено на...
Домашен хляб без месенеДомашен хляб без месене
28 Август
4
Важно е да ползвате една и съща чаша за мерене на продуктите. В дълбока купа пресявам брашното и към него добавям солта и водата с разтворена в нея мая с щипка захар. Добавят се олиото и оцетът. Бърка се с лъжица и...
Домашен хляб с водаДомашен хляб с вода
26 Август
Омесва се меко тесто, като маята се разтваря в малко хладка вода, ако не се бърка в машина за хляб. Втасва 1 час. Меси се и се оформя хляб, пече се на 170 градуса на фурна с вентилатор, на 150 градуса на фурна без...
Домашен хляб без глутенДомашен хляб без глутен
11 Дек.
Готовият домашен хляб без глутен се вади върху решетка, за да изстине....
Домашен хляб с квасДомашен хляб с квас
07 Август
5
На снимките е намазан с домашен пастет от пилешки дробчета. Източник: Ралица Николаева...
Домашен хляб с плънкаДомашен хляб с плънка
01 Окт.
Изсипваме брашното в тава, правим геранче, в което чукваме яйцето, слагаме киселото мляко и солта. Замесваме с разтворената в хладка вода мая, с щипка захар в нея. За плънката запържваме колбаса с малко олио, изпържваме...
Домашен Хляб за БебеДомашен Хляб за Бебе
22 Март
Разбъркваме водата, маслото, захарта и солта. Постепенно сипваме брашното, смесено с маята, и омесваме хубаво. Оставяме за 15 минути на топло. Оформяме хлебчето в намаслена тавичка и печем на 180 градуса и вентилатор...
Домашен хляб с лимецДомашен хляб с лимец
15 Дек.
Маята се разтваря в 1 ч.ч. топла вода заедно със захарта. Оставя се да шупне. С намаслени ръце се омесва полутвърдо тесто. Поставя се в незалепваща форма за хляб, завива се със стреч фолио и се оставя да втаса 40–50 минути...
Домашен хляб с макДомашен хляб с мак
28 Февр.
Затопляме водата. Разтваряме в чаша хладката вода, захарта и маята и оставям на топло да се активизира маята. Пресяваме брашното в купа и добавяме солта. Оформяме си кладенче и прибавяме и шупналата мая. Слагаме, също...
Домашен хляб със семенаДомашен хляб със семена
11 Януари
Млякото се затопля за кратко в микровълнова, изсипва се маята и захарта и се оставя настрана докато се активизира маята. Към пресятото брашното се добавят 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер, 2 ч.л. сумак, както и семената, като...