Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Светла домашна бира с горна ферментацияВ голяма тенджера (5л. и нагоре) се затопля водата за озахаряване до 60 градуса (мери се с термометър). Размесва се смляният не много на дребно малц с водата в тенджерата и се поддържа температура от 50-55 градуса за 15 мин...
07 Ноем.
4
Как да си направим домашна джинджифилова бираНа вашето внимание 2 рецепти за домашна джинджифилова бира, която да приготвите у дома.
Класическа домашна джинджифилова бира
Съставки:
- пресен джинджифил – 3 с.л. настърган
- захар – 1 ч.ч.
- вода – 0, 5 ч.ч...
28 Ноем.
Да си направим бира в домашни условияЗа приготвяне на домашна бира е необходим хмел. Най-добри са хмеловите шишарки с тъмножълт цвят. Те се сушат под навес. За бира ви е необходима мека вода....
13 Август
1
Как да си направим домашно приготвена бираВ днешно време правенето на домашна бира е много популярно. Много хора произвеждат големи количества бира в собствените си домове....
31 Август
7
БираБирата се счита за най-старата алкохолна напитка в света. Днес тя е третата най-популярна напитка след кафето и чая. Тя е слабоалкохолна и обикновено се приготвя от вода, малцов ечемик, хмел и ферментационна мая....
14 Окт.
Детска бираНалейте ябълков сок в чаши, сипете в тях разбитите на гъст сняг с лимоновия сок белтъци и захарта. Веднага поднесете.
По желание може да добавите и само лед към напитката, като пропуснете белтъците....
27 Януари
Скариди с бираПървото, което правим, е да си измием много добре скаридите.
Вземаме си тенджера изсипваме бирата, водата и поставяме маслото.
Поставяме на котлона и оставяме .
Щом водата кипне, поставяме скаридите вътре.
Оставяме...
04 Юли
1
Козунак с бираБрашното се пресява. Разбиваме захарта с яйцата. Маята се активира, като разтваряме в част от бирата заедно с 1 супена лъжица захар и брашно.
В голяма купа се смесват сухите съставки и към тях прибавяме течните съставки...
14 Юни
Кладница с бираПочистете и измийте гъбите. Нарежете ги на големи парченца, а скилидките чесън направете на тънки филийки.
Загрейте маслото на тих огън и сложете в него чесъна. След минута-две добавете гъбите с малко сол и половината...
25 Ноем.
Хляб с бираФорма за 1 кг хляб се намазва с малко масло. Останалото масло се кипва с бирата и захарта. Сместа се оставя да изстине. С 1-2 лъжици от не се размива маята.
Към бирената смес се прибавят бухналата мая, яйцето и солта....
20 Ноем.
2
Гулаш в бираНарежете лука на полумесеци. Налейте малко олио на дъното на тенджера с незалепващо покритие, добавете лука и кимиона и разбъркайте, пържите докато леко покафенеят.
Добавете нарязаното на малки парчета месо и разбъркайте...
14 Юни
Сладкиш с бираИзсипете бирата и захарта в купа и разбъркайте, докато захарта се разтвори, след което добавете олиото, смлените орехи, брашното и бакпулвера.
Всичко се смесва добре и се изсипва в намазнена тава.
Оставете да престои...
22 Януари
Баница с бираКорите се разстилат две по две и се намазват с масло, смесено с олио. Всеки лист се поръсва със сирене и се завива на руло.
Свива се от единия край към другия, така че да се получи розичка. По същият начин се приготвят...
16 Ноем.
Крокети с бираХлябът се накисва в млякото и след като се отцеди, се смесва с каймата, чесъна, яйцето, сол и черен пипер на вкус. Всичко се омесва добре и се оставя за около половин час да престои.
От тази смес се оформят крокети, които...
23 Дек.
Погача с бираВ дълбока купа смесваме бирата, млякото и олиото. В тава смесваме брашното, маята и солта. Правим кладенче и сипваме от бирената смес с млякото и олиото. Месим докато се усвои всичкото количество, ако е нужно добавяме още...
23 Септ.
Гофрети с бираМлякото се затопля леко (до около 30 С) и в него се размива маята.
Яйцата се разбиват и се добавят към млякото, заедно с половината масло и останалите продукти. Трябва да се получи тесто, малко по-рядко от кексово....
01 Дек.
Палачинки с бираРазбиват се яйцата със щипките сол и захар.
Към тях се сипва бирата, която трябва да е на стайна температура, и млякото. Разбърква се и се започва с прибавянето на брашното малко по малко при непрестанно разбиване с телена...
03 Май
7
Наденица в бираНабождаме наденицата с вилица и я слагаме в дълбок тиган, в който сме сипали водата.
Кипваме и похлупваме тигана. Оставяме да къкри на по-слаб огън за около 5 минути.
След това изливаме водата от тигана и оставяме...
22 Април
Свинско с бираРежем месото на кубчета, овкусяваме го и го пържим в сгорещеното олио. Режем и лука на колелца и ги запържваме в същата мазнина.
Белим доматите, режем ги на кубчета и ги добавяме към месото.
Овкусяваме с подправките...
22 Юни
Кокошка с бираИзчистваме и измиваме кокошката много добре. След това я нарязваме на порции, които задушаваме в маслото заедно с малко сол.
След това добавяме нарязаните лук и моркови и доливаме топла вода. Оставяме ястието да се вари...
01 Март
Шаран в бираШаранът се изчиства от люспите и вътрешностите, отрязват се опашката и главата. Рибата се реже на парчета.
Беконът се нарязва тънко. Лимонът се изцежда и със сока се полива рибата. Поръсва се със сол, черен и бял пипер...
23 Юни
Телешко с бираНарежете месото на кубчета и го задушете в 3 с.л. олио. Прехвърлете го в дълбока тенджера.
В мазнината запържете лука и счуканите скилидки чесън. Посолете, прибавете червения пипер и изсипете върху месото.
Добавете...
16 Окт.
Кюфтета с бираСмесете каймата, нарязания на ситно лук, галетата и яйцата. Оформете малки кюфтенца. Изпечете ги във фурната за около половин час на 190 градуса, или ги изпържете до златисто.
Отцедете от излишната мазнина.
В тиган...
29 Окт.
Кекс с бираРазбиваме омекналото масло със захарта. Прибавяме яйцата и разбиваме, докато се разтопи захарта. Добавяме брашното с бакпулвера, а накрая и бирата.
Разбъркваме добре. Печем в намазнена форма на 170 градуса с вентилатор...
09 Януари