Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашна кървавица по велинградскиКръвта се събира при клането на прасето, веднага се разбърква със солта с дървена лъжица, за да не съсири, и се слага на хладно място до момента на употребата.
Дебелите черва се обръщат, измиват се хубаво в 4-5 води със...
11 Юни
1
Кървавица по банскиОт закланата свиня накълцайте ситно белия дроб, бъбреците, сърцето, далака и малко кърваво месо от корема и врата.
На кило месо добавете посоченото количество подправки, като грамажът на джоджена, чубрицата, кимиона и...
06 Февр.
Кървавица с черен дробСлагате свинския дроб в студена вода да ври на слаб огън-20-25 минути. Оризът се изплаква хубаво със студена вода и се оставя да кисне в студената вода 1-2 часа. Лукът се нарязва на дребно и се запържва, добавя се оризът,...
10 Януари
Кървавица с пикантен сосКървавицата се нарязва на парчета, широки около 1 см, които се пържат в сгорещеното олио 2 минути от едната и 2 минути от другата страна....
14 Май
Кървавица с картофи в гювечКървавицата и морковът се нарязват на колелца, лука и чушките на ивици, картофите - на едри кубчета.
Всичко се слага в гювеч, който е намаслен предварително....
22 Дек.
1
Кървавица с кисело зеле в гърнеНарязваме на дребно киселото зеле, а кървавицата на парчета.
Нареждаме последователно върху сланината зелето и кървавицата, като най-отгоре покриваме със зелето....
30 Дек.
Зрял фасул с кървавица в гърнеАко кървавицата не подсоли достатъчно фасула, накрая се прибавя сол на вкус....
20 Май
Кисело Зеле с Кървавица в ГювечСлед като стане златист, към него се добавя кървавицата, цяла или нарязана на порционни парчета. Щом малко се зачерви, кървавицата се изважда от мазнината....
13 Юни
Зрял фасул с кървавица в гърнеАко кървавицата не подсоли достатъчно фасула, накрая се прибавя сол на вкус....
20 Май
Кървавица от село Злато ПолеВсичко се нарязва на ситни кубчета. Слага се в голяма тава и се запържва леко. Добавя се оризът се запържва.
Всичко се обърква много добре, прибавя се сол и черен пипер на вкус. Оставя се да изстине.
След това се пълнят...
23 Януари
КървавицаВсички съставки за кървавицата се осоляват и се поръсва с едро счукания черен пипер.
Напълнете червата със сместта....
27 Май
3
КървавицаВсички съставки за кървавицата се осоляват и се поръсва с едро счукания черен пипер.
Напълнете червата със сместта....
27 Май
3
Топла кървавицаДобавете към него всички останали съставки за кървавицата. Хубаво омесете сместа и напълнете червата.
Максималната дължина на всяка кървавица е до 30 см. Сварете кървавиците за около 20 минути на тих огън....
03 Януари
1
Как да съхраняваме домашен суджук и кървавицаПри приготвянето и съхранението на суджуци, кървавици и изобщо меса в домашни условия трябва да се спазват редица правила....
05 Март
Домашна кървавица в три варианта за студените зимни дниВ галерията горе може да видите нашите 3 идеи за домашна кървавица....
27 Ноем.
Боб с кървавицаСлед като омекнат зеленчуците, се слага кървавицата, нарязана на шайби, пушеният бекон и пушеният червен пипер.
Бобът се оставя да къкри на тих огън.
Малко преди готовност се слага сол на вкус....
06 Юни
Пататник с кървавицаОтгоре нареждаме резенчетата кървавица и покриваме с останалата картофена смес.
Заглаждаме повърхността и поливаме с оставалата разтопена мас.
Изпичаме пататник в умерена фурна и го поднасяме топъл....
03 Януари
Вкусно зеле с кървавицаНарежете кървавицата на парчета, сложете я върху зелето и изпечете до готовност в загрята фурна.
По време на печенето обърнете кървавицата, за да се изпече от всички страни.
Вкусното зеле с кървавица е готово....
08 Окт.
Ароматна супа от кървавицаРаздробяваме кървавицата и изсипваме във врящата вода.
Прибавяме счукания чесън, риган, мащерка и сухата супа.
Варим около 10 минути, прибавяме нарязания магданоз.
Поднасяме супата с крутони....
27 Февр.
Зрял фасул с кървавицаНарязаната на парчета кървавица и почистеният боб се слагат в пръстено гърне. Залейте ги с мазнината и малко вода, посолете и варете на тих огън до готовност....
19 Януари
Печена кървавица със зелев сокКървавицата се нарязва на парчета и се поставя в тава върху наредени едно до друго листа от кисело зеле (използват се половината)....
07 Окт.
Фабада с боб и кървавицаНакиснете фасула за 6 – 8 часа в студена вода.
След това измийте боба, а водата се изсипва. Залейте фасула с бульона и водата и го сложете да се вари докато омекне.
Нарежете лука, чушката и колбаса и ги изпържете...
03 Май