Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашно сушиОставете така навитите рула домашно суши да се стегнат за 60 мин. в хладилник. Готовите руло нарежете на хапки суши в остър нож....
22 Дек.
Домашно суши ХосомакиСервирайте готовото домашно суши Хосомаки, придружено с купичка соев сос или уасаби по желание....
19 Юни
Домашно суши със сьомгаСварявам ориза до готовност във вода при съотношение 1:1, след като е готов го поръсвам с оризовия оцет и го оставям за малко да попие.
Нарязвам краставицата, моркова, рулцата от раци на тънки лентички. Постилам едно...
31 Януари
1
Домашно суши с крема сиренеИзмиваме ориза под течаща студена вода, докато водата остане прозрачна.
Поставяме ориза в купа със студена вода, да се накисне за 30 мин.
Отцеждаме ориза и го оставяме да почива за още 30 мин.
Поставяме ориза в тенджера...
25 Ноем.
1
Домашно суши с рулца от раци и крема сиренеОризът се изплаква с хладка вода няколко пъти. Прехвърля се в тенджерка с похлупак.
Щом заври водата, намаляваме котлона до най-ниската степен и оставяме така, докато поеме оризът водата. Отстраняваме тенджерата от котлона...
22 Август
1
СушиСуши е най-известното японско ястие извън пределите на Япония, както и едно от най-популярните сред самите японци, които задължително го приготвят при специални случаи и национални празници. Традиционно суши се приготвя...
19 Септ.
5
Маки СушиОризът се накисва в студена вода и се измива няколко пъти, докато водата се избистри и през нея се виждат ясно оризовите зрънца.
Водата, захарта и солта и оризът се смесват в дълбока тенджера и се слагат отначало на силен...
28 Ноем.
Нигири сушиПремиваме ориза с хладка вода за около 10-15 минути и го оставяме да се суши за около час. После го варим в похлупена тенджера.
Закипи ли водата, намаляваме огъня до най-ниската степен на котлона и оставяме, докато абсорбира...
24 Окт.
Суши сашимиРибата трябва да е много прясна, за да не се получат храносмилателни проблеми.
Филетата се нарязват с много остър нож на продълговати парчета с дебелина половин сантиметър. Трябва да се използва много остър нож, за да...
20 Януари
Веге сушиВърху дървена дъска поставете малка подложка за навиване на суши.
Върху подложката сложете 1 лист нори, върху него спаначените листа и останалите съставки (авокадо и червено зеле).
Завийте стегнато и нарежете на отделни...
06 Април
1
Обърнато сушиИзмийте много добре ориза за суши, сварете го и го прехвърлете в голяма чиния.
В купичка разбъркайте водата, оцета, солта и захарта и загрейте сместа в микровълновата, за да се стопи захар.
Полейте ориза и разбъркайте...
09 Март
Суши топчетаПреди сервиране найлонът на домашното суши се премахва.
Гарнирайте суши топчета по желание с уасаби и соев сос....
14 Ноем.
Урамаки сушиПърво, измиваме ориза в гевгир под течаща вода. След което го сваряваме в мултикукъра на програма "Rice". Следва да добавим оризовия оцет при него (предварително загрят в касерола, заедно със захарта до пълното и разтваряне...
25 Окт.
Суши ТортаНакиснете ориза за 40 мин. Изплакнете го под течаща вода, докато падне нишестето. Сварете ориза до готовност. Отцедете го и го охладете за кратко.
Загрейте оризовия оцет заедно със захарта и солта. Изсипете сместа към...
06 Ноем.
Хосомаки сушиИзмих много добре ориза за суши, докато се избистри водата и го оставих да се отцеди около 20 минути.
В съд с широко и дебело дъно (който има оризоварка, може да я използва) изсипах ориза и го залях със студена вода....
31 Окт.
Суши ШийтакеНакиснете гъбите в гореща вода за 30 мин. след което ги нарежете на тънки ивици. Сварете ориза за суши за около 25 мин. (да не е много размекнат). В тиган се слага да заври захарта, соевият сос, виното, след което го прибавете...
26 Май
5
Веган сушиСваряваме ориза и навиваме водораслите заедно със зеленчуци по избор - авокадо, краставици, моркови, чери домати, червено зеле, хумус и соев сос.
Поднесете веднага....
07 Юни
2
Суши ШийтакеНакиснете гъбите в гореща вода за 30 мин. след което ги нарежете на тънки ивици. Сварете ориза за суши за около 25 мин. (да не е много размекнат). В тиган се слага да заври захарта, соевият сос, виното, след което го прибавете...
26 Май
5
Суши запеканкаНамазваме хляба с топеното сирене, разпределяме кренвиршите, салама и настъргания кашкавал.
Навиваме на стегнато руло и режем на парчета с дължина около 2 см. Нареждаме ги в тава, поръсваме с черен пипер.
Разбиваме...
03 Февр.
Суши Хосомаки-КалипсоВ тенджера слагаме ориза и добавяме 600 мл вода. Бъдете точни в пропорциите, тъй като това е важно за сушито. Оризът ври около 15 минути на силен огън. Вече към края се бърка постоянно, за да не загори.
Малко след като...
22 Август
1
Чудна суши тортаСвареният ориз смесваме с оризовия оцет, солта и дресинг по-желание. Разбъркваме добре.
Нарязваме си листата от нори на ивички. Рибата, авокадото, краставицата и лука си нарязваме на парченца.
Започваме да сглобяваме...
28 Окт.
Суши Криспи РолПърво започваме с изплакването на ориза за суши. Той трябва да се премине под струя течаща, хладка вода за около петнадесет минутки. След това трябва съхне за час и се поставя с водата в тенджера с капак.
Щом забълбука...
24 Окт.
Празнична салата сушиИзмиваме ориза добре под течаща вода. Поставяме го в цедка да се отцеди. След това слагаме в тенджера и го заливаме с вода в съотношение 1:1.
Слагаме на котлона, щом водата заври намаляме котлона, слагаме капака и оставяме...
28 Дек.
Суши със скаридиАко използвате замразени скариди, потопете ги във вода, за да омекнат. Почистете ги внимателно, като махнете опашките. Всяка скаридка нарежете по дължина от вътрешната страна и разтворете. Нарежете рибата на малки парченца...
02 Дек.