Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Домашно сушиДомашно суши
22 Дек.
Оставете така навитите рула домашно суши да се стегнат за 60 мин. в хладилник. Готовите руло нарежете на хапки суши в остър нож....
Домашно суши ХосомакиДомашно суши Хосомаки
19 Юни
Сервирайте готовото домашно суши Хосомаки, придружено с купичка соев сос или уасаби по желание....
Домашно суши със сьомгаДомашно суши със сьомга
31 Януари
1
Сварявам ориза до готовност във вода при съотношение 1:1, след като е готов го поръсвам с оризовия оцет и го оставям за малко да попие. Нарязвам краставицата, моркова, рулцата от раци на тънки лентички. Постилам едно...
Домашно суши с крема сиренеДомашно суши с крема сирене
25 Ноем.
1
Измиваме ориза под течаща студена вода, докато водата остане прозрачна. Поставяме ориза в купа със студена вода, да се накисне за 30 мин. Отцеждаме ориза и го оставяме да почива за още 30 мин. Поставяме ориза в тенджера...
Домашно суши с рулца от рациДомашно суши с рулца от раци
30 Окт.
Домашното суши с рулца от раци е готово....
Домашно суши с рулца от раци и крема сиренеДомашно суши с рулца от раци и крема сирене
22 Август
1
Оризът се изплаква с хладка вода няколко пъти. Прехвърля се в тенджерка с похлупак. Щом заври водата, намаляваме котлона до най-ниската степен и оставяме така, докато поеме оризът водата. Отстраняваме тенджерата от котлона...
СушиСуши
19 Септ.
5
Суши е най-известното японско ястие извън пределите на Япония, както и едно от най-популярните сред самите японци, които задължително го приготвят при специални случаи и национални празници. Традиционно суши се приготвя...
Маки СушиМаки Суши
28 Ноем.
Оризът се накисва в студена вода и се измива няколко пъти, докато водата се избистри и през нея се виждат ясно оризовите зрънца. Водата, захарта и солта и оризът се смесват в дълбока тенджера и се слагат отначало на силен...
Нигири сушиНигири суши
24 Окт.
Премиваме ориза с хладка вода за около 10-15 минути и го оставяме да се суши за около час. После го варим в похлупена тенджера. Закипи ли водата, намаляваме огъня до най-ниската степен на котлона и оставяме, докато абсорбира...
Суши сашимиСуши сашими
20 Януари
Рибата трябва да е много прясна, за да не се получат храносмилателни проблеми. Филетата се нарязват с много остър нож на продълговати парчета с дебелина половин сантиметър. Трябва да се използва много остър нож, за да...
Веге сушиВеге суши
06 Април
1
Върху дървена дъска поставете малка подложка за навиване на суши. Върху подложката сложете 1 лист нори, върху него спаначените листа и останалите съставки (авокадо и червено зеле). Завийте стегнато и нарежете на отделни...
Обърнато сушиОбърнато суши
09 Март
Измийте много добре ориза за суши, сварете го и го прехвърлете в голяма чиния. В купичка разбъркайте водата, оцета, солта и захарта и загрейте сместа в микровълновата, за да се стопи захар. Полейте ориза и разбъркайте...
Суши топчетаСуши топчета
14 Ноем.
Преди сервиране найлонът на домашното суши се премахва. Гарнирайте суши топчета по желание с уасаби и соев сос....
Урамаки сушиУрамаки суши
25 Окт.
Първо, измиваме ориза в гевгир под течаща вода. След което го сваряваме в мултикукъра на програма "Rice". Следва да добавим оризовия оцет при него (предварително загрят в касерола, заедно със захарта до пълното и разтваряне...
Суши ТортаСуши Торта
06 Ноем.
Накиснете ориза за 40 мин. Изплакнете го под течаща вода, докато падне нишестето. Сварете ориза до готовност. Отцедете го и го охладете за кратко. Загрейте оризовия оцет заедно със захарта и солта. Изсипете сместа към...
Хосомаки сушиХосомаки суши
31 Окт.
Измих много добре ориза за суши, докато се избистри водата и го оставих да се отцеди около 20 минути. В съд с широко и дебело дъно (който има оризоварка, може да я използва) изсипах ориза и го залях със студена вода....
Суши ШийтакеСуши Шийтаке
26 Май
5
Накиснете гъбите в гореща вода за 30 мин. след което ги нарежете на тънки ивици. Сварете ориза за суши за около 25 мин. (да не е много размекнат). В тиган се слага да заври захарта, соевият сос, виното, след което го прибавете...
Веган сушиВеган суши
07 Юни
2
Сваряваме ориза и навиваме водораслите заедно със зеленчуци по избор - авокадо, краставици, моркови, чери домати, червено зеле, хумус и соев сос. Поднесете веднага....
Суши ШийтакеСуши Шийтаке
26 Май
5
Накиснете гъбите в гореща вода за 30 мин. след което ги нарежете на тънки ивици. Сварете ориза за суши за около 25 мин. (да не е много размекнат). В тиган се слага да заври захарта, соевият сос, виното, след което го прибавете...
Суши запеканкаСуши запеканка
03 Февр.
Намазваме хляба с топеното сирене, разпределяме кренвиршите, салама и настъргания кашкавал. Навиваме на стегнато руло и режем на парчета с дължина около 2 см. Нареждаме ги в тава, поръсваме с черен пипер. Разбиваме...
Суши Хосомаки-КалипсоСуши Хосомаки-Калипсо
22 Август
1
В тенджера слагаме ориза и добавяме 600 мл вода. Бъдете точни в пропорциите, тъй като това е важно за сушито. Оризът ври около 15 минути на силен огън. Вече към края се бърка постоянно, за да не загори. Малко след като...
Чудна суши тортаЧудна суши торта
28 Окт.
Свареният ориз смесваме с оризовия оцет, солта и дресинг по-желание. Разбъркваме добре. Нарязваме си листата от нори на ивички. Рибата, авокадото, краставицата и лука си нарязваме на парченца. Започваме да сглобяваме...
Суши Криспи РолСуши Криспи Рол
24 Окт.
Първо започваме с изплакването на ориза за суши. Той трябва да се премине под струя течаща, хладка вода за около петнадесет минутки. След това трябва съхне за час и се поставя с водата в тенджера с капак. Щом забълбука...
Празнична салата сушиПразнична салата суши
28 Дек.
Измиваме ориза добре под течаща вода. Поставяме го в цедка да се отцеди. След това слагаме в тенджера и го заливаме с вода в съотношение 1:1. Слагаме на котлона, щом водата заври намаляме котлона, слагаме капака и оставяме...
Суши със скаридиСуши със скариди
02 Дек.
Ако използвате замразени скариди, потопете ги във вода, за да омекнат. Почистете ги внимателно, като махнете опашките. Всяка скаридка нарежете по дължина от вътрешната страна и разтворете. Нарежете рибата на малки парченца...