Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашно вино МерлоВсеки знае, че по-хубаво от домашно приготвените храни и напитки няма. А какво е трапезата през студените зимни дни без чаша домашно червено вино....
12 Окт.
Домашно вино от шипкиРецептата за домашни вино от шипки е от книгата Домашно консервиране на плодове и зеленчуци от Люба Бозукова и Захари Захариев. Издадена е през 1959 г....
07 Август
Конкилие с домашно виноСложете пастата да се вари във вряща подсолена вода с няколко капки олио. Не я преварявайте, оставете я съвсем леко жилава! Изстудете във вода и отцедете добре в гевгир.
В тиган със зехтин запържете нарязания на ситни...
25 Септ.
Домашно Вино от ДжанкиИзбистрено домашното вино се бутилира.
Домашното Вино от Джанки се съхранява в хладни и проветриви помещения....
01 Май
1
Домашно Вино от КъпиниКогато ферментацията е привършила, прецедете домашното вино, затворете в стъклени бутилки и го приберете на хладно място.
Домашното Вино от Къпини е готово....
06 Ноем.
Домашно вино от прасковиПрасковите се измиват много добре, разрязват се на две, костилките се отстраняват.
Прасковите се пасират и се слагат в голяма бутилка с широко гърло или бидонче. Налива се водата, добавя се медът, съдът се разтърсва и...
11 Окт.
Сладко домашно вино от къпиниСлед седмица домашно вино от къпини се прелива в стъклени бутилки и се запечатва с парафин....
30 Август
Руско домашно вино от касисКасисът се измива и се подсушава. Намачква се леко и се слага в дамаджана или бутилка с широко гърло. Заливат се с 2 литра вода, покриват се с марля и се оставя за 5 дни на топло тъмно място.
Сокът се прецежда. Излива...
29 Септ.
Домашно Оризово ВиноНай-напред трябва да стерилизираме всички съдове и прибори, които ще използваме.
Следващата стъпка, е да измием ориза три пъти.
В стерилизирания буркан изсипваме измития ориз, захарта, стафидите, лимоновия сок и двете...
29 Март
Домашно червено виноПодберете винен сорт грозде. Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според старите винари, ако го намачкате с чепките и гроздето ферментира така, ще се получи...
13 Ноем.
18
Домашно бяло виноБялото вино изисква по-фина обработка на материала от червеното. Най-важното при производството на бяло вино е, че мъстта трябва да ферментира без семките, чепките и ципите. За целта може да поставите в кацата решетка от...
27 Ноем.
4
Домашно червено виноПодберете винен сорт грозде. Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според старите винари, ако го намачкате с чепките и гроздето ферментира така, ще се получи...
13 Ноем.
18
Домашно бяло виноБялото вино изисква по-фина обработка на материала от червеното. Най-важното при производството на бяло вино е, че мъстта трябва да ферментира без семките, чепките и ципите. За целта може да поставите в кацата решетка от...
27 Ноем.
4
Дробчета с домашно вино и лукСипва се домашното вино и лимонов сок, разбърква се и оставяме да се готви на тих огън, докато течността се изпари.
Сервираме топли с резен лимон и чаша вино....
23 Януари
Домашно вино от шипки с лимонтузуПретаквайте домашното вино в следващите 6 дни.
Насладете му се след това в компанията на любими хора.
Домашното вино от шипки е много вкусно....
26 Ноем.
Домашно пиле с виноНарежете пилето на порционни парчета и го запържете от всички страни в загрятото олио.
Прибавете ситно нарязания лук, пържете до омекването му и поръсете с брашното. Оставете да се запържи до златисто, овкусете със сол...
25 Юли
Коктейл с домашно червено виноВиното и лимоновият сироп трябва да са в съотношение 1:1. За този коктейл е добре да се избере лимонов сироп, който е гъст и плътен.
Първо се налива той, а после на тънка струя близо до стъклото на чашата се налива и...
26 Ноем.
Домашно ризото с червено виноРазтопяваме половината масло и в него запържваме наситнения лук, прибавяме ориза и разбъркваме.
Запържваме за кратко и посоляваме, прибавяме виното и доливаме бульона, като бъркаме непрекъснато, докато оризът поеме течността...
21 Май
Домашно вино от аронияЕтапите по принцип са идентични с приготвянето на всяко друго домашно вино: бране на плодове, приготвяне, намачкване, ферментация, филтриране и узряване....
28 Август
Домашни мезета за виноПри съчетаване на храна и вино съществува следната закономерност: виното с изтънчен вкус и аромат се съчетава с по-обикновена храна.
Изисканите ястия вървят добре с обикновено вино, което се използва за по-добро усвояване...
13 Март
Да си приготвим домашно плодово виноВсеки любител на виното би се впечатлил не само от стандартното вино, което се приготвя от грозде, но и от т. нар. плодово вино, което може да се направи от вишни, ябълки, френско грозде, ягоди, малини и какви...
05 Юни
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноСилата на виното зависи от количеството захар, използвана при приготвянето му. При ферментацията от захарта се образува спирт.
Добавянето на около 20 грама захар на 1 литър повишава силата на виното с около 1 градус....
21 Ноем.
Как домашното вино да стане хубавоНо разговорите и споровете за вино са безкрайни – затова оставяме на мъжете да спорят и наслаждават на вкуса на домашното вино, което се прави с мерак!...
09 Август
ВиноЧесто при производство на домашно вино в някои райони в България гроздето не се притиска с преси, а се оставя сокът сам да изтече под тежестта на събраното количество материал. Тази шира се нарича самоток....
23 Август