Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Домашно приготвен хляб без маяДомашно приготвен хляб без мая
01 Февр.
Приготвя се доста бързо и няма нужда да чакате да втасва. Замесваме брашното, водата и киселото мляко, в което сме сложили и содата. Тестото трябва да е меко и да не лепне по ръцете при работа с него....
Домашно приготвен бахурДомашно приготвен бахур
28 Ноем.
1
Бъбреците, сърцата и дробът измиваме добре с вода. Измиваме добре ориза, изсипваме вода и оставяме да набъбне в тенджерата на котлона. Праза нарязваме съвсем ситно. Месата накълцваме или минаваме през машинка с едър нож...
Домашно приготвен катъкДомашно приготвен катък
28 Ноем.
3
Овчето мляко сипваме в съд и поставяме на водна баня и оставяме да ври за около 2 часа. След като е готово, оставяме на страна, за да се охлади. В купичка слагаме солта, киселото мляко, маята и малко прясно мляко. Разбъркваме...
Домашно приготвен суджукДомашно приготвен суджук
01 Дек.
Месата смиламе с машинка за кайма. Поставяме в дълбок съд и към тях прибавяме подправките. Омесваме добре, след което оставяме на хладно да престоят за едно денонощие. На другия ден пълним в черва, като ги окачаме...
Домашно приготвен Гранола БарДомашно приготвен Гранола Бар
28 Септ.
После режем домашно приготвения Гранола Бар на парчета и си хапваме барчетата с удоволствие. Източник: El Pour Elle - Кулинарна мрежа...
Пица с домашно приготвен блатПица с домашно приготвен блат
11 Август
Маята се разтваря в купичка с киселото мляко, щипка захар и хладката вода. Брашното се поставя в дълбока купа, прави се кладенче, в което се изсипва постепенно разтворената мая. Замесва се меко тесто. Подмазва се тава...
Домашно приготвен студен чай от ягодиДомашно приготвен студен чай от ягоди
26 Януари
В чайник завираме водата, слагаме двете пакетчета чай и го оставяме да се запари за 5 минути. С цедка се прецежда в кана като се прибавя меда и се разбърква да се разтопи. Оставяме го да се охлади. Изчистваме, измиваме...
Да си приготвим домашен черен хлябДа си приготвим домашен черен хляб
24 Февр.
2
След около 2 часа вече ще е омекнал и ще можете да се насладите на вкусния си домашен ръжен хляб....
Шаран, приготвен в тестоШаран, приготвен в тесто
09 Дек.
От друга страна се твърди, че ако има миризма самият шаран, приготвен по този начин, тестото поема тази миризма и вашият шаран, приготвен в тесто няма да мирише....
Омлет, приготвен в тостерОмлет, приготвен в тостер
17 Дек.
1
Яйцата се разбъркват, заедно с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и ситно нарязаните домати. Добавя се копърът и сместа се изсипва във вече загрелия тостер....
Козунак, приготвен с миксерКозунак, приготвен с миксер
25 Април
Приготвената прясна мая се поставя в купа със затоплено прясно мляко, лъжица захар и две лъжици брашно. Разбърква се и се оставя настрани, за да се активира. Трите яйца се поставят в купата на миксера заедно със захарта...
Домашно изпечен хляб с маслини и семенаДомашно изпечен хляб с маслини и семена
27 Юни
2
Ароматния зехтин приготвям, като в 500 мл шише със зехтин прибавям клонки пресен риган и 2 скилидки чесън....
Домашно приготвена храна за бебеДомашно приготвена храна за бебе
14 Януари
Изборът е лично решение, ние ще се постараем да бъдем полезни на тези, които са решили сами да приготвят домашна храна за бебчетата си....
Вкусен козунак, приготвен в хлебопекарнаВкусен козунак, приготвен в хлебопекарна
03 Април
Яйцето и жълтъкът се слагат в каничка с деления. Долива се прясно мляко, докато стигне до 255 мл. Към течните съставки се добавя захарта заедно с течния подсладител и се разбива добре. Добавят се разтопеното масло, ванилената...
Ето как да приготвим полезен Жив хляб (Селски квасен хляб)Ето как да приготвим полезен Жив хляб (Селски квасен хляб)
05 Март
1
Това не важи за селския, домашно приготвен хляб. Квас за жив хляб Нужни са ви: 100 г брашно, 1 с.л. пшенични трици, изворна вода. За хляба са нужни следните продукти: 700 г брашно, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. оцет....
Как да си приготвим мек хлябКак да си приготвим мек хляб
01 Юни
2
Начин на приготвяне: Изброените по-горе продукти се смесват и се разбъркват с миксер за около 5 мин....
Домашен хляб с жива закваскаДомашен хляб с жива закваска
05 Юли
8
Естествената закваска или така наречената жива закваска или квас е ферментирала смес, направена от вода и брашно. Това деликатно вещество е чувствително към външната среда и за това трябва да се съхранява добре покрито на...
Тайните на хубавия домашен хлябТайните на хубавия домашен хляб
25 Септ.
Представата за домашен уют се асоциира с уханието и вкуса на ароматен хляб - мек отвътре и със съблазнителна препечена коричка. Как да си приготвим хляб в домашни условия?...
Да си приготвим домашно къриДа си приготвим домашно къри
22 Окт.
Къри сосът се приготвя и с използване на майонеза или сметана. Много лесно се приготвя къри сос от майонеза, към която се добавят къри на прах, нарязан на ситно и запържен лук и нарязан на ситно ананас....
Приготвяне на домашни бонбониПриготвяне на домашни бонбони
24 Април
Приготвени по този начин, бонбоните могат да се съхраняват до 2 дни, но ако искате да ги запазите за по-дълго, първо ги потопете в течен шоколад и след това в какао на прах....
Приготвяне на домашни пастетиПриготвяне на домашни пастети
23 Април
1
Всичко можем да си приготвим в домашни условия – пастети също. Те могат да бъдат месни, зеленчукови, а защо не и рибни....
Приготвяне на домашни колбасиПриготвяне на домашни колбаси
14 Февр.
Ето няколко рецепти за домашни колбаси: Домашен колбас от свински врат Необходими продукти: 1 кг....
Супервкусни домашни кремове за мазане върху хлябСупервкусни домашни кремове за мазане върху хляб
03 Септ.
Още вкусни идеи за сладка сутрешна закуска са да приготвите домашен течен шоколад или домашно фъстътчено масло....
Как да си направим домашен хлябКак да си направим домашен хляб
26 Април
6
Начин на приготвяне: Затоплете водата и разтворете маята в нея. Изсипете ги в дълбока купа и прибавете солта, захарта и олиото. Разбъркайте сместа добре. Чаша по чаша добавете брашното и бъркайте....
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладко
17 Април
Ето защо не трябва да се приготвя сладко с повече от два килограма плод наведнъж. Сладкото не бива и да се вари на силен огън с цел да се ускорят изпарението и сгъстяването му....