Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Каква марината да направим за дюнер кебап?И така, каква марината да направим за дюнер кебап? Традиционно у нас се прави дюнер кебап от пилешко месо, затова ни трябва марината за дюнер от пилешко....
20 Юли
Кебап в патладжаниИзпържените патладжани се пълнят с кебапа. Нареждат се в тава, поливат се с останалия сос и малко вода и се пекат във фурна. Накрая се заливат с разбитите яйца и се допичат....
27 Януари
Кебап в гювечетаНарежете моркова и лука на колелца, след което ги разпределете в намазаните с олио гювечета.
Нарежете месото на парчета, посолете го, поръсете с черен пипер и също го разпределете в гювечетата. Запечете ги във фурната...
25 Окт.
1
Кебап в бохчаОтстраняваме меката част от вътрешността на хляб и на нейно място сипваме готовия свински кебап.
Поръсваме настърган кашкавал върху кебапа....
13 Януари
2
Кебап с гъбиМесото се нарязва на неголеми еднакви по големина парчета. Задушава се в маслото и малко вода заедно със ситно нарязания лук. Прибавят се гъбите, черният пипер, солта, чубрицата, мащерката и лимонови резенчета.
Ястието...
26 Окт.
1
Кебап в гювечеНарежете морковите и лука, както и месото на парчета, след което го овкусете със сол, черен пипер.
Сложете да се запържи, докато смени цвета си равномерно.
В гювечета най-долу разпределете от лука и морковите, отгоре...
28 Август
2
Кебап с тиквичкиОставете ястието кебап с тиквички да ври, докато месото е напълно готово.
Накрая овкусете кебапа със зеленчуци със сол, млян черен пипер и прясно накълцан копър.
Поднесете кебапа с доматен сос и пухкав хляб....
29 Март
Кебап в гърнеСипете малко олио на дъното на гърнето. Прибавете вътре нарязаното на хапки свинско, почистените и нарязани гъби, лук, домати и чушки, по едро нарязани.
Пъхнете дафиновите листа, солта, черния пипер, червения пипер, полейте...
18 Май
Кебап в гювечеНарежете морковите и лука, както и месото на парчета, след което го овкусете със сол, черен пипер.
Сложете да се запържи, докато смени цвета си равномерно.
В гювечета най-долу разпределете от лука и морковите, отгоре...
28 Август
2
Кебап с гъбиМесото се нарязва на неголеми еднакви по големина парчета. Задушава се в маслото и малко вода заедно със ситно нарязания лук. Прибавят се гъбите, черният пипер, солта, чубрицата, мащерката и лимонови резенчета.
Ястието...
26 Окт.
1
Винен кебап с гарнитураНаправете гарнитурата за кебапа като в тенджерка сложите ориза, сол и зеленчуковия бульон....
27 Февр.
Свински кебап с морковиСвинското месо се нарязва на парчета и се поставя в дълбок съд да се запържи. Щом се запържи от всички страни, се прибавят нарязаните на ивици гъби и се оставят на огъня, докато се запържат до златисто.
След това се налива...
24 Януари
Агнешки кебап в патладжаниНарязваме месото на малки парчета и ги овалваме в брашно. Изпържваме ги с сгорещено масло до омекване на месото.
Почистваме патладжаните и ги издълбаваме, така че да се получат лодки. Изпържваме ги в същата мазнина, след...
25 Януари
Винен кебап с фидеВ отделен тиган се запържва маслото с брашно и при непрекъснато бъркане се добавя към кебапа. Оставя се ври още десетина минути.
За ориза: В дълбок тиган се разтапя маслото с олиото....
19 Януари
Винен кебап с доматиНарязваме свинското месо на малки късчета. Измиваме го след това много добре. В тиган на котлона слагаме 4 с.л олио и го задушаваме.
Почистваме лука и го измиваме. Нарязваме лука на дребно. Като омекне месото, прибавяме...
19 Януари
Винен кебап с оризКогато всичко е готово, виненият кебап се сервира и украсява отгоре с пресен магданоз....
14 Януари
1
Агнешки кебап с гъбиАгнешкото месо се нарязва на хапки, които после запържваме в сгорещена мазнина.
Щом се зачерви месото, го овкусяваме с половината от универсалната подправка.
Изваждаме го и на негово място, в същата мазнина задушаваме...
26 Юни
Риба кебап с гъбиНарязваме рибата на кубчета (по 5-6 броя за порция) и посоляваме. Овалваме в брашното и след това изпържваме в част от олиото.
В останалата мазнина и малко вода задушаваме до омекване ситно нарязания лук. Разбъркваме...
06 Август
Винен кебап с пилешкоПилешкото месо се измива, подсушава и нарязва на късчета. Запържва се в дълбок тиган или тенджера и се прехвърля за малко в друг съд.
В същата мазнина се задушават нарязаните на дребно зеленчуци и след това към тях се...
13 Окт.
1
Телешки кебап с горчицаНарежете телешкото месо на кубчета със страна 2-3 см. Смесете горчицата, хряна, захарта, брендито и киселото мляко и разбъркайте.
С получената смес залейте нарязаното телешко месо и оставете поне 30 минути, най-добре...
15 Февр.