Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лесна европейска салатаМорковът се настъргва или се реже на малки кубчета. Краставицата също се реже на малки кубчета. Добавя се царевицата.
Копърът се нарязва на ситно. Добавят се майонезата и солта и всичко се разбърква добре. Оставя се в...
01 Февр.
1
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Козуначени кифли от моята кухняФурна - 160-170 градуса.
Плоска тава с хартия за печене.
Работи се с миксер!
СТАРТЕР:
първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
13 Окт.
3
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Скариди саганаки от моята кухняСкаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня е много вкусен.
Източник: Cause It`s Always Delicious
Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
14 Май
6
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Млечна баница от моята кухняМлечната баница от моята кухня е чудна!
Източник: Моята майка
Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
06 Май
Мокър сладкиш от турската кухняТака оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняСварете сиропа за сладкиша. Трябва да се охлади, докато вие се занимавате с тестото.
В купа разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата, но отделете 1 жълтък за намазване на сладките.
Прибавете гриса заедно с ванилията...
12 Януари
Сладка спаначена торта от турската кухняУкрасявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание.
Аз украсих спаначения сладкиша с нар.
Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
24 Февр.
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледните Линцер сладки от моята кухня са готови.
Източник: Приятел
Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
14 Май
Баклава с богата плънка от гръцката кухняЗапочвате със сиропа - смесете водата със захарта и поставете на котлона да заври. След завирането варите 5 минути и прибавяте ванилиите, разбъркайте и свалете съда от котлона, оставете да се охлади напълно.
В купа разбийте...
06 Февр.
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца е специалитет от османската кухня.
Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
20 Април
Попска яхния със свинско от моята кухняПопската яхния със свинско от моята кухня съм я приготвила в тенджера под налягане.
Свинското се нарязва на хапки, като се почиства, ако има някъде жилки....
13 Май
Лесна баница без кори от гръцката кухняЛесната баница без кори от гръцката кухня е готова....
03 Март
1
Какво е гурме кухня?Гурме кухнята е наричана още висша кухня, защото най-отличителните ѝ характеристики са сложното приготвяне на ястието и изискваното им сервиране....
22 Окт.
Зелен фасул с качамак (ястие от селската кухня)Нарежете кромида и праза и ги запържете за 1-2 мин. в олиото, заедно с джоджена.
Добавете отцедения зелен фасул и задушете за кратко. Прибавете доматеното пюре и горещата вода.
Овкусете със сол, черен и червен пипер...
08 Дек.