Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Емпанада с пиле и маслиниЕмпанада с пиле и маслини
26 Януари
Oтделете белтъка на 1 яйце. Смесете жълтъка с останалите цели яйца, брашното, маргарина, бакпулвера и солта в голяма купа. Смесете всички необходими продукти за около 10 мин. или до образуването на тесто. Прибавете студена...
Емпанадас с каймаЕмпанадас с кайма
06 Август
Прегъваме на две и се притиска с вилица, нареждат се емпанадас в намазнена тавичка. Отгоре също се намазват с жълтък. Печем в загрята фурна 200 градуса до зачервяване. Поднасяме със млечно чеснов сос....
Емпанада с лук и риба тонЕмпанада с лук и риба тон
18 Февр.
Захлупвам с другата част от тестото, оформям краищата, намазвам с разбит жълтък и пека приготвената емпанада на 180°C....
Емпанада с пиле (Empanada de pollo)Емпанада с пиле (Empanada de pollo)
27 Февр.
3
Поднесете емпанадата топла или вече изстинала. Добър апетит!...
Емпанадас с Бутер ТестоЕмпанадас с Бутер Тесто
01 Май
Източник: LoveFood Забележка: Количеството в рецептата е много - за около 18 бр. емпанади. Може да се раздели наполовина....
Есенни емпанади с тикваЕсенни емпанади с тиква
09 Ноем.
Есенните емпанади с тиква са готови....
Емпанадас с риба тонЕмпанадас с риба тон
09 Юни
Към пресятото с бакпулвера и солта брашно добавяме мазнината и млякото и замесваме гладко и еластично тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да почине за 30 минути на стайна температура. След това го разточваме на тънка...
Емпанадас с хляб за тостерЕмпанадас с хляб за тостер
29 Май
Нарежете лука на много ситно и го запържете. Прибавете каймата и разбърквайте докато стане на трохи. Сложете подправките, доматеното пюре, нарязаните маслини и чушка. Разбъркайте, махнете от котлона и оставете сместа...
Емпанади с плънка от сиренеЕмпанади с плънка от сирене
29 Май
Подредете първите 8 емпанади в тава върху готварска хартия. Намажете ги с разбит жълтък и сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Изпечете ги за 15-20 минути....
Емпанади с тиква и чедърЕмпанади с тиква и чедър
17 Окт.
4
Готовите емпанади напръскайте леко с вода и завийте с чиста кърпа за 7-8 минути. Да ви е сладко!...
Емпанадас с картофи и пилешкоЕмпанадас с картофи и пилешко
17 Август
В купа се слага пресятото брашно за тестото, добавя се маслото и с вилица се мачка, докато стане на едри трохи. Солта се разтваря в чаша с 5-6 с.л. вода, която постепенно се налива при брашното. Всичко се разбърква, докато...
Емпанади с пилешко и зеленчуциЕмпанади с пилешко и зеленчуци
16 Юли
Тестото се разточва на тънка кора със специална форма за емпанадас с кръгла формичка и се изрязват кръгчета с диаметър 10 – 12 см....
Емпанадас с пушено свинско и спанакЕмпанадас с пушено свинско и спанак
12 Окт.
Тестото се приготвя като към пресятото брашно нарежем на малки парчета маслото и прибавим разбитите яйца . Оставяме малко от жълтъка на едното яйце за намазване отгоре. Размесваме хубавото, докато маслото се разтопи и получим...
Емпанади с телешка кайма и зелени маслиниЕмпанади с телешка кайма и зелени маслини
07 Май
Източник: loveFood Забележка: Количеството в рецептата е много - за 18 бр. емпанади. Може да се раздели наполовина....
Емпанада ГайегаЕмпанада Гайега
30 Юни
Сервирайте емпанадата топла или студена, украсена с маслинки по ваш избор. Добър апетит!...
Галийска емпанадаГалийска емпанада
05 Август
Първоначално емпанадата се запича 10 минути на температура 220 градуса. След това температурата се намалява на 180 градуса и се пече още 40-50 минути. Десет минути преди да се извади от фурната се маже с разбития жълтък....
ЕмпанадасЕмпанадас
26 Март
За да приготвите тесто трябва да разтворите маята в топлото мляко. След това добавете жълтъците, захарта и маслото. Бавното прибавете брашното и бъркайте. Завийте тестото с фолио и го оставете да престои цяла нощ в хладилника...
Валенсианска доматена емпанадаВаленсианска доматена емпанада
10 Август
Печете емпанадата 45 минути. Оставете да изстине малко и нарежете на квадрати. Може да поднесете леко топла или изстинала. Добър апетит!...
Пилешка емпанада със стафидиПилешка емпанада със стафиди
10 Юли
Изберете 1 малка нарязана глава лук и 2 скилидки счукан чесън в 2 ч.л. хубав зехтин и 1 ч.л. масло. Към това прибавете нарязаните на кубчета картофи, 1 червена сладка чушка, нарязана на кубчета, 1/2 ч.ч. стафиди или повече...
Пържени емпанадасПържени емпанадас
27 Ноем.
Загрейте малко олио и изпържете лука до омекване. Прибавете нарязаната чушка, след това и чесъна. Сложете каймата и разбъркайте много добре. Прибавете ситно нарязаните домати и маслини и оставете сместа да кипне....
Картофи емпанадасКартофи емпанадас
27 Януари
Лукът се обелва и нарязва на малки кубчета. Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Маслините се нарязват на четири. Загрява се 1 супена лъжица зехтин и се запържват кромидът и зеленият лук около 5 минути. Прибавя...
Прасковени емпанадасПрасковени емпанадас
09 Май
От брашното и краве маслото се размесва до получаване на едри хлебни трохи. Долива се много малко вода 1-2 с.л. и много бързо се оформя тесто. Покрива се с фолио и престоява в хладилник поне 30 минути. По желание в тестото...
Спаначени ЕмпанадиСпаначени Емпанади
09 Март
Спаначените Емпанади са готови....
Пилешки емпанадасПилешки емпанадас
19 Юни
Загрейте олиото и изпържете пилешките емпанадас до готовност....
Вкусни плънки за емпанадасВкусни плънки за емпанадас
08 Май
Аржентинските емпанадас са известни в цял свят. Те се приготвят с различни плънки. Емпанадас се правят от тесто, като се изрязват дискове с диаметър около 15 сантиметра....