Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Емпанада с пиле и маслиниOтделете белтъка на 1 яйце. Смесете жълтъка с останалите цели яйца, брашното, маргарина, бакпулвера и солта в голяма купа. Смесете всички необходими продукти за около 10 мин. или до образуването на тесто. Прибавете студена...
26 Януари
Емпанадас с каймаПрегъваме на две и се притиска с вилица, нареждат се емпанадас в намазнена тавичка.
Отгоре също се намазват с жълтък. Печем в загрята фурна 200 градуса до зачервяване. Поднасяме със млечно чеснов сос....
06 Август
Емпанада с лук и риба тонЗахлупвам с другата част от тестото, оформям краищата, намазвам с разбит жълтък и пека приготвената емпанада на 180°C....
18 Февр.
Емпанада с пиле (Empanada de pollo)Поднесете емпанадата топла или вече изстинала.
Добър апетит!...
27 Февр.
3
Емпанадас с Бутер ТестоИзточник: LoveFood
Забележка: Количеството в рецептата е много - за около 18 бр. емпанади. Може да се раздели наполовина....
01 Май
Емпанадас с риба тонКъм пресятото с бакпулвера и солта брашно добавяме мазнината и млякото и замесваме гладко и еластично тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да почине за 30 минути на стайна температура.
След това го разточваме на тънка...
09 Юни
Емпанадас с хляб за тостерНарежете лука на много ситно и го запържете. Прибавете каймата и разбърквайте докато стане на трохи.
Сложете подправките, доматеното пюре, нарязаните маслини и чушка.
Разбъркайте, махнете от котлона и оставете сместа...
29 Май
Емпанади с плънка от сиренеПодредете първите 8 емпанади в тава върху готварска хартия.
Намажете ги с разбит жълтък и сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Изпечете ги за 15-20 минути....
29 Май
Емпанади с тиква и чедърГотовите емпанади напръскайте леко с вода и завийте с чиста кърпа за 7-8 минути.
Да ви е сладко!...
17 Окт.
4
Емпанадас с картофи и пилешкоВ купа се слага пресятото брашно за тестото, добавя се маслото и с вилица се мачка, докато стане на едри трохи. Солта се разтваря в чаша с 5-6 с.л. вода, която постепенно се налива при брашното.
Всичко се разбърква, докато...
17 Август
Емпанади с пилешко и зеленчуциТестото се разточва на тънка кора със специална форма за емпанадас с кръгла формичка и се изрязват кръгчета с диаметър 10 – 12 см....
16 Юли
Емпанадас с пушено свинско и спанакТестото се приготвя като към пресятото брашно нарежем на малки парчета маслото и прибавим разбитите яйца . Оставяме малко от жълтъка на едното яйце за намазване отгоре. Размесваме хубавото, докато маслото се разтопи и получим...
12 Окт.
Емпанади с телешка кайма и зелени маслиниИзточник: loveFood
Забележка: Количеството в рецептата е много - за 18 бр. емпанади. Може да се раздели наполовина....
07 Май
Емпанада ГайегаСервирайте емпанадата топла или студена, украсена с маслинки по ваш избор.
Добър апетит!...
30 Юни
Галийска емпанадаПървоначално емпанадата се запича 10 минути на температура 220 градуса. След това температурата се намалява на 180 градуса и се пече още 40-50 минути. Десет минути преди да се извади от фурната се маже с разбития жълтък....
05 Август
ЕмпанадасЗа да приготвите тесто трябва да разтворите маята в топлото мляко. След това добавете жълтъците, захарта и маслото. Бавното прибавете брашното и бъркайте. Завийте тестото с фолио и го оставете да престои цяла нощ в хладилника...
26 Март
Валенсианска доматена емпанадаПечете емпанадата 45 минути.
Оставете да изстине малко и нарежете на квадрати. Може да поднесете леко топла или изстинала.
Добър апетит!...
10 Август
Пилешка емпанада със стафидиИзберете 1 малка нарязана глава лук и 2 скилидки счукан чесън в 2 ч.л. хубав зехтин и 1 ч.л. масло. Към това прибавете нарязаните на кубчета картофи, 1 червена сладка чушка, нарязана на кубчета, 1/2 ч.ч. стафиди или повече...
10 Юли
Пържени емпанадасЗагрейте малко олио и изпържете лука до омекване. Прибавете нарязаната чушка, след това и чесъна.
Сложете каймата и разбъркайте много добре.
Прибавете ситно нарязаните домати и маслини и оставете сместа да кипне....
27 Ноем.
Картофи емпанадасЛукът се обелва и нарязва на малки кубчета. Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Маслините се нарязват на четири. Загрява се 1 супена лъжица зехтин и се запържват кромидът и зеленият лук около 5 минути.
Прибавя...
27 Януари
Прасковени емпанадасОт брашното и краве маслото се размесва до получаване на едри хлебни трохи. Долива се много малко вода 1-2 с.л. и много бързо се оформя тесто. Покрива се с фолио и престоява в хладилник поне 30 минути.
По желание в тестото...
09 Май
Вкусни плънки за емпанадасАржентинските емпанадас са известни в цял свят. Те се приготвят с различни плънки. Емпанадас се правят от тесто, като се изрязват дискове с диаметър около 15 сантиметра....
08 Май