Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Линцер с есенни плодовеФурна 170 градуса;
Тортена форма покрита с хартия за печене - 24-26 см.
Маслото и захарта се разбиват до пух. Добавят се яйцата и настърганата портокалова кора, брашното, разбъркано предварително с бакпулвера, ванилията...
02 Окт.
Есенни кексчета с тикваИзлизат около 16 есенни кексчета с тиква.
На снимките са повече, защото правих тройна доза.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия...
24 Окт.
Есенни дребни шприцовани сладкиИзвадете, охладете и преди да сервирате есенни дребни сладки, поръсете с пудра захар....
23 Ноем.
Есенни бухти от морковиСмесете смлените или нарязаните на дребни кубчета моркови, яйцата, брашното, млякото, захарта и солта.
В горещо олио сипвайте с лъжица от сместа и изпържете бухтите.
Преди да ги сервирате, ги поръсете с пудра захар....
11 Февр.
ГъбиГъбата представлява месесто, покрито със спори плодово тяло. Това, което предизвиква в съзнанието наименованието „гъба”, е всъщност стандартната гъба, която е култивирана бяла още неразтворена гъба с пънче и шапка, покрита...
05 Окт.
1
Банички рулца с есенни плодовеСтрахотен аромат на канела с есенни плодове - вкусно е!
Баничките рулца с есенни плодове са готови....
09 Дек.
Есенни плодови сладкишчета с маскарпонеНашите вкусни есенни плодови сладкишчета с маскарпоне са готови....
10 Дек.
Маслен пай с есенни сливиИзплакнете сливите, подсушете ги, нарежете на половинки, отстранете костилките.
Сложете омекотеното масло и захарта в купа, добавете яйцата едно по едно, като междувременно разбивате с миксера. Разбийте до хомогенност....
29 Септ.
Печени есенни плодове на фурнаИзвадете печените есенни плодове, наръсете ги със смлените орехи и бадеми.
Преди да ги поднесете сложете върху тях лъжица сметана, която сте разбили със захарта или с топка сладолед....
12 Дек.
Есенни зеленчуци с орехов сосЦвеклото се сварява и нарязва на ситно. Карфиолът се бланшира за около 5 минути в подсолена вода, след което се отцежда и нарязва на дребно. Спанакът се бланшира само за 1-2 минети, също се отцежда и нарязва. Зелето и празът...
31 Окт.
Фарфалини с кайма и есенни зеленчуциВъв вряща подсолена вода, в която е добавена и една супена лъжица олио, сваряваме пастата до готовност според указанието на опаковката. Сварените фарфалини прехвърляме в гевгир и измиваме под течаща студена вода, за да се...
04 Март
Есенни спагети със спанак и карфиолВ заврялата вода сипваме хималайската сол и шарлана. Подготвяме си зеленчуците.
Нарязваме лука на кубченца, спанака на фини лентички, доматите на ситно, почти на пюре.
Натрошаваме карфиола, а морковите с помощта на...
29 Ноем.
Напитка от есенни плодове и орехиТиквата трябва да бъде предварително изпечена. Морковът е добре да бъде сварен до омекване.
Крушата и пъпешът се почистват и нарязват в съд за пасиране. Към тях се прибавят готовите тиква и морков, на парчета.
Орехите...
16 Окт.
Постна картофена яхния с есенни зеленчуциПриготвяме всички продукти за яхнията - обелват се, почистват се и се измиват картофите, те се режат на средно едри кубчета.
Почистват се морковите и се режат на дребно, както и чушката, но след като се отстранят семките...
01 Ноем.
1
Предястие с ориз и есенни зеленчуциЗатоплете фурната до 250 градуса.
В тенджера изсипете измитият ориз и 5-6 чаши вода, заедно със солта. Оставете да заври. Сложете капак и оставете ориза да къкри на слаб огън, около 15 минути, или докато водата се абсорбира...
26 Септ.
Гъби КладницаОбича интересни места, като нови сечища на широколистни дървета, а расте най-интензивно в дъждовно време към края на есента, преди да е паднал сняг....
02 Юни
4
Гъби ШийтакеШийтаке е медицинска гъба, която взема наименованието си от ший – кестен, и така – дърво, и означава гъба, която расте върху дърво. Реално тя расте и върху габър, дъб и клен. Шийтаке расте в Япония и Китай, но в наши дни...
21 Дек.
Соеви хапки с къри и есенни зеленчуциСваряваме соевите хапки с карфиола във водичката. След като са омекнали достатъчно, ги отцеждаме.
В тенджера или дълбок тиган задушаваме останалите зеленчуци – на ситно нарязаничушки, тиквичка и оранжева тиква.
След...
05 Дек.
Есенни пълнени чушки с булгур и каймаОбелваме си лука и го нарязваме на ситно.
Вземаме си тиган, изсипваме олио и поставяме лука, като оставяме да се запържи.
Към него добавяме каймата и запържваме и нея, докато стане на трохи.
Към сместа добавяме и...
19 Окт.
Джолан в гювеч с пъстри есенни зеленчуциДжоланът в гювеч с пъстри есенни зеленчуци е много вкусен!...
07 Юни