Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

При хипотония - жълт смилПри хипотония - жълт смил
16 Май
Билката жълт смил доказано повишава и нормализира кръвното налягане при хипотония....
За чернодробни проблеми - жълт смилЗа чернодробни проблеми - жълт смил
16 Април
Залейте 2 супени лъжици жълт смил с 1 литър вода. Сварете в емайлирана тенджера със затворен капак на слаб огън за 10 минути. Запарете 20 минути. Приема се по 1/2 чаша, 3-4 пъти на ден, 20 минути преди хранене....
Безсмъртниче (Жълт смил)Безсмъртниче (Жълт смил)
24 Юли
1
Жълт смил /Helichrysum arenarium/ представлява многогодишно тревисто растение от семейство Сложноцвети /Asteraceae/. Билката е известна още като безсмъртниче, каменно цвете, сухо цвете и неувяхка. Във Франция ѝ казват...
Извлек с жълт смил при жълтеницаИзвлек с жълт смил при жълтеница
26 Март
Накиснете жълтия смил във водата и оставете да престои така около 8 часа. От време на време разбъркайте течността. След това прецедете и изпийте в рамките на един ден - три пъти преди хранене. Извлекът е полезен...
Бял смилБял смил
12 Юни
Бял смил /Gnaphalium uliginosum L./ представлява едногодишно тревисто растение от семейство Сложноцветни, познато още и като блатен бял смил, хайдушка прахан. Белият смил има тънък, слабо прикрепен към почвата корен. Стеблото...
Жълт КантарионЖълт Кантарион
17 Март
4
Жълтият кантарион /Hypericum perforatom/ е жълто-цъфтяща, многогодишна билка, характерна за Европа, която е била въведена в много зони по света с умерен климат и расте обикновено като дива билка, заемаща цели ливади. Общоприетото...
Жълт оризЖълт ориз
17 Май
4
В дълбок тиган се нагорещява олиото. Лукът се обелва, нарязва на малки парченца и се добавя към мазнината. Готви се 5 минути докато омекне. Добавят се куркумата и чесънът, който е преди това пресован или ситно нарязан...
Жълт коктейлЖълт коктейл
06 Август
Смесете всички съставки в подходяща купа и разбийте всичко с миксер, докато се получи гладка и хомогенна смес. Ако се притеснявате от суровите жълтъци, първо може да ги разбиете до побеляване в съд на водна баня на котлона...
Жълт НегретЖълт Негрет
10 Дек.
5
От продуктите се приготвя смес, която се изпича в намаслена и набрашнена тава в умерена фурна. След като се изпече, сладкишът се нарязва на ромбоиди и се оставя да изстине после се залива с сиропа. Пожелание се поръсва...
Жълт кремЖълт крем
17 Април
2
Млякото се смесва със захарта. Добавя се брашното, разредено с малко студено мляко до получаване на кашичка. Тази гладка каша се сипва към останалото мляко. Добавя се парче масло, ванилията и яйцата. Сместа се бие на...
Жълт оризЖълт ориз
17 Май
4
В дълбок тиган се нагорещява олиото. Лукът се обелва, нарязва на малки парченца и се добавя към мазнината. Готви се 5 минути докато омекне. Добавят се куркумата и чесънът, който е преди това пресован или ситно нарязан...
При тромбофлебит на краката - вани с бял смилПри тромбофлебит на краката - вани с бял смил
05 Март
Изсипете в кофа вряла вода и пуснете в нея 200 грама суха билка бял смил. Покрийте кофата, за да се запари. При достигане на поносима температура (не гореща) потопете краката в кофата и стойте така около 30 минути, като...
Коктейл Жълт ТрепетКоктейл Жълт Трепет
28 Окт.
Нашият коктейл Жълт Трепет е готов да бъде изпит....
Класически жълт кексКласически жълт кекс
15 Май
1
Разбийте яйцата и захарта с миксер до пухкав бял крем. Добавете прясното мляко и олиото, като продължавате да бъркате. След няколко минути сложете брашното, бакпулвера, рома и лимоновата кора. Прехвърлете сместа в тавичка...
Жълт боб яхнияЖълт боб яхния
12 Дек.
Морковът и лукът се нарязват на ситно и се задушават в тенджера с мазнината за няколко минути. Добавят се червеният пипер, бобът и се налива вода, колкото да го покрие. Яхнията се вари на умерен огън до полуготовност...
Жълт царевичен хлябЖълт царевичен хляб
06 Януари
Сложете маята в купа, добавете захарта и малко хладка вода. Оставете маята да шупне. В друга купа сипете двата вида брашно, направете кладенче в средата и прибавете останалите продукти. Прибавете и шупналата мая. На...
Обикновен жълт кремОбикновен жълт крем
29 Август
1
Смесете 1 ч.ч.ч от млякото със захарта, добавете брашното, разредено със студено мляко до кашичка. Тази смес сипете към останалото мляко и се добавят маслото, ванилията и яйцата. Сместа се разбива на на котлона до сгъстяване...
Жълт Ориз по ИндийскиЖълт Ориз по Индийски
30 Април
Оризът се измива и се оставя за половин час в студена вода. След това зеленчуците се запържват в тиган и когато са омекнали се добавят куркумата и канелата. Сипва се и отцеденият ориз. Налива се около 600 мл топла вода...
Чай от жълт равнецЧай от жълт равнец
11 Януари
Приложение: Чаят от жълт равнец се използва при стомашно-чревни възпаления, хемороиди, кръвоизливи, нощно напикаване, аменорея, възпаления на бъбреците и пикочния мехур, малария, ревматизъм, кръвоспиращо при порезни рани,...
Пюре от жълт грахПюре от жълт грах
25 Януари
Грахът се слага в голяма тенджера с толкова вода, колкото да го покрие 3 см над повърхността му. Оставя се да къкри на слаб огън около 2 часа, докато грахът се свари и разпадне. Разбива се с пасатор до получаването на кремообразна...
Жълт сладкиш с вишниЖълт сладкиш с вишни
23 Януари
Получава се страхотен жълт сладкиш с вишни!...
Скумрия в жълт сосСкумрия в жълт сос
10 Дек.
Скумрията в жълт сос е готова....
Жълт фасул с телешкоЖълт фасул с телешко
25 Септ.
Налейте олио в тенджера и добавете ситно нарязаните на ситно чесън и лук и нарязания морков. Всички събрани и запържете. Нарежете телешкото месо на кубчета и запържете заедно с лука, като бъркате непрекъснато, докато месото...
Жълт Ориз на ФурнаЖълт Ориз на Фурна
18 Юли
Лукът, чесънът и морковът се обелват, нарязват на ситно и слагат в тиган със сгорещена мазнина да се запържат. Прибавя се куркумата, разбърква се, след което се прибавя измитият ориз. След като се запържи оризът се...
Жълт ориз със заливкаЖълт ориз със заливка
18 Септ.
1
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковите се измиват и настъргват на едро. В голям тиган се слага малко олио да загрее. Добавят се лукът и морковите да се запържат. Добавя се каймата. Трябва да стане на едри късчета...