Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Задушено агнешко в гювечЗадушаваме агнешкото в умерена фурна за около 2 часа.
Задушеното агнешко в гювеч е готово....
11 Дек.
Задушено агнешко с лукВ 1/3 от разтопеното масло, малко вода и сол задушете нарязаното месо. Нарежете гъбите на ивички, пиперките и зеления фаусл на ситно и заедно с граха ги задушете в другата 1/3 част от маслото....
14 Юни
Задушено агнешко в микровълноваМесото се нарязва на неголеми парчета и се слага в закрит съд. Добавят се ситно нарязаният лук, маслото, пипер и сол на вкус.
Захлупва се и се задушава 8-9 минути при 100% мощност на микровълновата.
Обелените домати...
03 Март
1
Задушено агнешко в тенджераКогато е готово ястието от задушено агнешко, може да се поръси с нарязан на дребно магданоз.
Невероятно задушено агнешко в тенджера с екзотичен привкус!...
06 Ноем.
Задушено агнешко по шотландскиНарязваме агнешкото на кубчета, като отстраняваме всички излишни мазнини. Лукът и обелените картофи са нарязват на филии. Овкусяваме продуктите със сол и черен пипер на вкус....
30 Юли
Задушено агнешко по магеланскиИзпържваме осоленото и поръсено с черен пипер месо в 20 гр. масло, прибавяме подправките, и почистените цели главички лук, в които е забито по едно зрънце карамфил, наливаме малко вода и задушаваме под похлупак до омекване...
20 Януари
Задушено агнешко по манастирскиНарязвате агнешкото месо на големи хапки, които поръсвате с черния пипер и със сол на вкус. Всяко парче овалвате в брашното и леко запържвате в загрятото олио (или същото количество краве масло)....
14 Юли
Задушено агнешко по мароканскиМесото се реже на парчета и се натрива със смес от половината олио, смесено с черния пипер, солта, канелата и куркумата. Оставя се в маринатата 40 минути. Месото се пържи в останалото олио до златисто.
Добавя се лукът...
23 Юни
Задушено агнешко по магеланскиИзпържваме осоленото и поръсено с черен пипер месо в 20 гр. масло, прибавяме подправките, и почистените цели главички лук, в които е забито по едно зрънце карамфил, наливаме малко вода и задушаваме под похлупак до омекване...
20 Януари
Задушено агнешко в йенска тенджераИзмиваме месото и го нарязваме на порции. Добавяме сол, вегета и намазваме с олиото и горчицата. Добавяме виното и оставяме да престои за 5-6 часа.
След това взимаме йенска тенджера и на дъното и слагаме половината от...
17 Февр.
Задушено агнешко с пролетни зеленчуциСервирайте агнешкото със салата от пресни картофки. Да ви е сладко!...
17 Юни
Задушено агнешко с масло и лимонВнимателно измийте агнешкото месо. Подсушете го със салфетка или хартия. Разрежете го на 6 еднакви порционни парчета....
29 Юли
Задушено агнешко с картофи и зелеНарязваме месото на парчета, а лука на полумесеци.
В тиган с олиото запържваме месото, добавяме лука и зелето и задушаваме 5 минути.
Наливаме горещия бульон и мащерката и задушаваме под капак на слаб огън 50 минути...
07 Септ.
Задушено агнешко с картофи и зелен бобИзмиваме агнешкото месо (500-600 г), подсушаваме и нарязваме на порционни парчета. Поръсваме ги с черен пипер, количество на вкус....
27 Юни
Задушено агнешко бутчеАгнешкото бутче измийте, подсушете и шпиковайте с парченца сланина. Добавете към зеленчука в съда, покрийте и задушете до омекване. След това долейте виното и доварете....
13 Ноем.
Задушено агнешко месоНарязваме месото на кубчета като за кебап и го запържваме до златисто в мазнината. Добавяма поправките, счукания чесън, едната глава лук нарязана наситно, доматите нарязани на кубчета.
Задушаване 1-2 мин. и заливаме с...
06 Май
Агнешко задушеноСервирайте задушеното агнешко с агнешка дроб сарма.
Сочно изпечено месо с невероятен вкус, опитайте!...
14 Април
Агнешко бутче задушеноПоднасяте агнешкото бутче с гарнитура от карофено пюре и/или грах с масло....
20 Август
Агнешко задушено капамаНарежете агнешкото на средно големи парчета, добавете ситно нарязаните лук, чесън, магданоз, джоден, маслото и подправките. Залейте със студена вода, кипнете и задушавайте продължително на тих огън до готовност....
02 Юли
Задушено агнешко със спанак по старозагорскиНарежете месото на порции, запържете го леко в олиото и когато се зачерви, прибавете нарязания лук.
Когато лукът се задуши, поръсете с брашното, червения пипер и солта, налейте студената вода и оставете да поври, докато...
09 Май
Задушено агнешко бутче със зелен лукИзмиваме и нарязваме на парчета агнешкото месо и го пържим в сгорещеното олио, докато се зачерви от всички страни....
30 Ноем.
Задушено агнешко върху кускус със зеленчуциСложете обезкостеното и нарязано на парчета агнешко месо в тенджера, като прибавите ситно нарязаните лук и моркови, олиото, шафрана, кимиона, солта и черния пипер, залейте всичко с вода и задушавайте на бавен огън около час...
02 Юни
Агнешко задушено по арабскиНакрая овкусете задушеното агнешко с пресен магданоз и сервирайте.
Агнешкото задушено по арабски е много вкусно....
28 Окт.
Агнешко задушено с коприваМесото се реже на едри парчета и се залива с 2 чаши вряла вода.
Соли се и се вари на бавен огън. Копривата и лукът се режат на ситно и се задушават в маслото.
След 10 минути се добавя препеченото брашно, червен пипер...
06 Септ.