Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Заек яхнияЗаек яхния
10 Окт.
Измийте месото и го нарежете на парчета. В тиган загрейте 3 с.л. зехтин и запържете месото до златисто, като след няколко минути добавите и мащерката. Добавете чесъна (нарязан на дребно), лука и зелената чушка....
Марокански заекМарокански заек
20 Май
Заекът, нарязан на порции, се запържва в сгорещения зехтин и се вади в плато. В същата мазнина се запържват последователно лукът на полумесеци, чушката на кръгчета, лимонената кора на ситно. Подправя се със сол, джинджифил...
Великденски заекВеликденски заек
21 Април
1
Чаената чаша да бъде малка. Разбивате яйцата заедно със захарта с помощта на миксер. Добавяте олиото, киселото мляко и отново разбивате. Пресявате брашното заедно с ванилията и бакпулвера. Малко по малко i при непрекъснато...
Заек КачиатореЗаек Качиаторе
22 Дек.
Нарежете месото на порции. Загрейте плитка и широка тенджера. Сложете порциите месо в нея и зачервете заешкото на сухо, като обръщате често, за да се изпари излишната вода, след което налейте една чашка зехтин. Добавете...
Подлучен заекПодлучен заек
23 Януари
Заекът се нарязва на порции и се запържва в олиото до златисто, след това се налива малко вода и месото се задушава. Лукът се обелва и нарязва на едро, обелват се скилидките чесън и се прибавят към месото. След като...
Заек капамаЗаек капама
15 Януари
Измийте заека и го почистете от ципите. Осолете го отвън и отвътре. Сварете вътрешностите на заека в подсолена вода с няколко зрънца бахар. Запържете булгура в олиото и прибавете сварените и нарязани дреболии. Подправете...
Маринован заекМаринован заек
18 Ноем.
Почистете заека от ципата и го оставете да престои 1-2 дни в бирата. Оставете го да се отцеди, шпиковайте с парченцата сланина, предварително посолени и поръсени с черен пипер. Поставете заека в сгорещено масло и го изпечете...
Фарширован заекФарширован заек
20 Юли
Към каймата от дивеч се прибавят едро начукания черен пипер, задушените гъби, жълтъкът от яйцето, част от хляба, накиснат в сметана, част от сланината, нарязана на дребни парченца и сол на вкус. Каймата се омесва добре...
Торта ЗаекТорта Заек
02 Февр.
1
Изброените продукти се разбъркват добре и се разделят на две равни части, за два блата. Изсипват се в предварително намазнени тави и се пекат. След като бъдат готови, се оставят да изстинат. Единият блат се реже, така...
Фалшив заекФалшив заек
11 Септ.
2
Омесете каймата с накиснатия в млякото хляб, настъргания лук, подправките, яйцата и кашкавал. Оставете да престои за 1 час в хладилник. След това оформете 2 големи кюфтета с формата на хлебчета. Намажете ги с вода, разтопено...
Пълнен заекПълнен заек
14 Май
5
Вземете цял заек и го почистете. Дробът сложете да се свари, след което го нарежете на парченца. Загрейте олиото и запържете накълцаните лук, чесън и нарязаните на по-дребни парчета гъби. Добавете предварително измития ориз...
Пържен заекПържен заек
02 Май
В 2 литра вода добавете виното, оцета, моркова, лука, дафиновите листа, черния пипер и карамфила. Варете всичко около 10 минути. Накиснете в изстиналата марината заешкото месо за около 2-3 часа. Отцедете го, шпиковайте...
Шпикован заекШпикован заек
13 Март
1
Измийте и почистете добре заека. Хубаво го натъркайте със сол и черен пипер. Направете с нож малки прорези по повърхността му и го шпиковайте с нарязаните на лентички моркови, почистени скилидки чесън и бекон. Сложете...
Печен заекПечен заек
25 Май
2
Заекът се нарязва на порционни парчета. Смесват се всички съставки за маринатата (оцета, водата, майораната, мащерката, дафиновите листа и солта) и поставяте парчетата заек вътре. Съдът се завива с фолио, прибира се...
Заек панеЗаек пане
19 Април
Нарежете на порции заешкото и го сварете, като премахвате образувалата се пяна. В процеса на варенето посолете водата и добавете зеленчуковата подправка. Оваляйте всяко отцедено парче месо в брашно, а след това потопете...
Фалшив заекФалшив заек
17 Дек.
1
Настържете лука една част от лука и го омесете с каймата и подправките, изчистения и измит ориз, както и белтъците на яйцата. Оформете с влажни ръце по-големи топки и ги оваляйте в брашно. Запържете останалия скълцан...
Заек фрикасеЗаек фрикасе
02 Май
1
Слагате заека в дълбока тенджера. Прибавяте дафиновите листа, мащерката, оцета и допълвате със студена вода, колкото да покрие заека. Оставяте го да престои няколко часа - най-добре 1 денонощие. Измивате заека внимателно...
Фарширован заекФарширован заек
20 Юли
Към каймата от дивеч се прибавят едро начукания черен пипер, задушените гъби, жълтъкът от яйцето, част от хляба, накиснат в сметана, част от сланината, нарязана на дребни парченца и сол на вкус. Каймата се омесва добре...
Пълнен заекПълнен заек
14 Май
5
Вземете цял заек и го почистете. Дробът сложете да се свари, след което го нарежете на парченца. Загрейте олиото и запържете накълцаните лук, чесън и нарязаните на по-дребни парчета гъби. Добавете предварително измития ориз...
Пържен заекПържен заек
02 Май
В 2 литра вода добавете виното, оцета, моркова, лука, дафиновите листа, черния пипер и карамфила. Варете всичко около 10 минути. Накиснете в изстиналата марината заешкото месо за около 2-3 часа. Отцедете го, шпиковайте...
Печен заекПечен заек
25 Май
2
Заекът се нарязва на порционни парчета. Смесват се всички съставки за маринатата (оцета, водата, майораната, мащерката, дафиновите листа и солта) и поставяте парчетата заек вътре. Съдът се завива с фолио, прибира се...
Как да сготвя заек?Как да сготвя заек?
27 Окт.
Заешкото месо е много по-здравословно от говеждото, свинското и агнешкото, почти няма мазнини, но има много протеини, които се усвояват от организма на 90%. Това месо съдържа огромно количество витамини, микроелементи...
Китайски хороскоп: зодия ЗаекКитайски хороскоп: зодия Заек
16 Януари
Китайските зодиакални знаци се определят от лунната година, в която човек е роден. Китайците вярват, че животното, в чиято година са родени, има много важно влияние върху личностните качества и съдбата на подвластния на знака...
Легенда за Великденския заекЛегенда за Великденския заек
16 Април
Великденският заек е традиционен символ в католическия Великден, а напоследък става все по–популярен и у нас. Заекът символизира плодородието и изобилието, а в древните ритуали и християнските вярвания се свързва с различните...
Пълнен домашен заекПълнен домашен заек
10 Април
1
Заекът се измива и осолява добре отвътре и отвън. Слага се в йенска тенджера, докато се приготви плънката. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се. Дробчето се измива и нарязва...