Gotvach.bg»Статии»Замразяване на месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Замразяване на месо

Търсиш информация за Замразяване на месо? Разгледай последните ни публикации и статии за Замразяване на месо.
Замразяване на месо и колбаси във фризерЗамразяване на месо и колбаси във фризер
1
Готварското телешко месо се нарязва преди замразяването и е годно до 8 месеца след замразяването....
Практични съвети за опаковане преди замразяванеПрактични съвети за опаковане преди замразяване
Никога не пълнете догоре съдовете с течни продукти или ястия, тъй като течностите увеличават обема си с около 1/10 при замразяването. 5. Замразявайте продуктите винаги добре изстудени....
Готвените ястия, които могат да се замразяватГотвените ястия, които могат да се замразяват
Замразяването не разваля нито вкусовите качества на готвените ястия, нито унищожава полезните вещества в храните. Напротив, чрез замразяването се съхраняват много голяма част от полезните вещества в храните....
Замразените продуктиЗамразените продукти
Когато замразявате плодове, не ги мийте преди замразяването, иначе ще се покрият с ледена коричка. Когато замразявате риба и морски дарове, увийте ги с фолио и после ги сложете в найлонов пакет....
На каква температура да съхраняваме продуктите в хладилникаНа каква температура да съхраняваме продуктите в хладилника
Целта на фризера е напълно да спре растежа на бактериите чрез замразяване....
Колко време се съхранява месо във фризераКолко време се съхранява месо във фризера
Тях можете да замразявате цели или на порции, зависимост от това, което имате. Постарайте се да изкарате изцяло въздуха от полиетиленовото пликче, в което ще замразявате птицата и да я замразите възможно най-бързо....
Колко дълго храната може да бъде замразена и все още да е вкуснаКолко дълго храната може да бъде замразена и все още да е вкусна
Също така, не всички гъби е добре да се замразяват сурови....
Основни правила при замразяване на рибаОсновни правила при замразяване на риба
1
Практичните домакини могат да замразяват риба, следвайки следните основни правила. Важно е да се знае, че подходяща за замразяване е само прясно уловената риба. Рибата, купена от магазина, не е достатъчно свежа....
Как и кои готвени храни можем да съхраняваме във фризерКак и кои готвени храни можем да съхраняваме във фризер
Пълнени чушки и сарми, както и зеленчуковите ястия се замразяват в полуготово състояние – преди да са сложени да се задушават с вода или да се пекат....
Митове и истини за замразените храниМитове и истини за замразените храни
Замразяването убива бактериите. Абсолютно погрешно. Когато на повърхността на продуктите има бактерии, те не умират дори при дълбоко замразяване. Единствено топлинната обработка може да ги убие....
Как да замразяваме и размразяваме пилешко месоКак да замразяваме и размразяваме пилешко месо
Тънкости при замразяване и размразяване на пилешко месо Основната грешка при замразяване на месо у дома е размерът на парчето....
Как да съхраняваме миди и калмариКак да съхраняваме миди и калмари
Калмарите се почистват и се замразяват, наредени в тава, след това се разпределят по няколко в плик....
Предложения за супи, подходящи за замразяванеПредложения за супи, подходящи за замразяване
Замразяване: Добре охладената супа се налива в подходящ съд, опакова се и се замразява. Размразяване: Супата се прехвърля в тенджера и се затопля на умерен огън....
Как се замразяват правилно птициКак се замразяват правилно птици
Начинът, по който се замразяват продуктите, е от съществено значение за дългото им съхранение....
Прочети това, преди да хвърляш пак хранителни продуктиПрочети това, преди да хвърляш пак хранителни продукти
Всяка температура близко до замразяването ще разруши структурата му особено когато става дума за пресни меки сирена....