Gotvach.bg»Статии»Запарка от чубрица
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Запарка от чубрица

Търсиш информация за Запарка от чубрица? Разгледай последните ни публикации и статии за Запарка от чубрица.
Добро храносмилане благодарение на чубрицаДобро храносмилане благодарение на чубрица
За успокояване на болки, направете си запарка от растението. Чубрицата е добре позната и като болкоуспокояващо средство – помага още при повръщане, има и отхрачващо действие....
Здравословни ползи от чубрицаЗдравословни ползи от чубрица
Според някои източници запарката от чубрица намалява и нивата на стрес в организма. Можете да си я приготвите много лесно – за целта са ви необходими само 2 с.л. ситно нарязана билка....
Чай от чубрица - за какво е полезенЧай от чубрица - за какво е полезен
Обикновено за приготвяне на чай са необходими 2 ч.л. сушена чубрица на 250 мл вряща вода, като се запарва за 15 минути и се прецежда. Консумирайте горещ....
Магданоз, джоджен и чубрица - тихите лечители в кухнята ниМагданоз, джоджен и чубрица - тихите лечители в кухнята ни
Може да си приготвим запарка, като в съд поставим 4 чаени лъжички стрита суха чубрица и залеем с 3 чаени чаши вряща вода. Захлупваме с капак и оставяме да престои. Тази доза се изпива на три пъти за един ден....
Отвара от черница сваля кръвнотоОтвара от черница сваля кръвното
Чубрицата се запарва с 2 ч.ч. вряла вода, оставя се да престои за около 15 минути, след което се прецежда. Отварата се приема на малки глътки и се пие през целия ден....
Руски билкови чайовеРуски билкови чайове
Течността се изсипва в порцеланов съд, добавя се чубрицата и се оставя да се запари за 20 мин....
Перфектната рецепта за зимата: Мешана скара в гювечеПерфектната рецепта за зимата: Мешана скара в гювече
Наденицата се нарязва на хапки и се запържва за 2 минути в 50 мл олио, което се запазва. Месото заедно с лютивите пиперки се нарежда в гювеч. Отгоре се покриват с нарязаните на дребно гъби и лук....
Дяволската уста понижава кръвното наляганеДяволската уста понижава кръвното налягане
Можете да си приготвите и запарка със супена лъжица сух копър и 200 мл вряща вода. Пиете на три дози през деня преди храна....
Народна медицина с дива къпинаНародна медицина с дива къпина
Така приготвената запарка се пие четири пъти дневно. При пневмония се прилага следната рецепта: - Смесват се 4 листа от дюля с шепа листа от дива къпина....
Към кои ястия да прибавим кайенски пиперКъм кои ястия да прибавим кайенски пипер
1
Чили подправката е непретенциозна и позволява комбинирането с други подправки като куркума, чубрица, целина, черен и шарен пипер, кориандър, кимион, джинжифил и сушени домати....
Коя подправка и билка с кои продукти си пасва?Коя подправка и билка с кои продукти си пасва?
Вкусът на босилек, естрагон и чубрица се запазва по-дълго, ако бъдат съхранявани с масло и сол....
Френска или Италианска кухняФренска или Италианска кухня
Конякът пък е характерен за фламбето - блюдото се залива и запалва, а поднесеното в пламъци блюдо е впечатляваща атракция....
По-различни и апетитни плънки за баницаПо-различни и апетитни плънки за баница
1
По този начин традицията се запазва, но едновременно с това се обновява – добавяме нови продукти, премахваме или заменяме други....
СланинаСланина
1
В страните в Западна Европа беконът се предлага на тънки лентички, понякога опушен и овкусен с подправки....
ЛещаЛеща
Традиционната българска леща чорба се овкусява с чесън и чубрица. Чесънът се слага и в шотландската рецепта за леща яхния, но в нея се добавя и дафинов лист....