Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Захарно тестоГотовото захарно тесто може да осветите с няколко капки сладкарска боя или да оставите така. Използвайте го за приготвянето на захарни фигурки, за покриване на сладкиши и торти, като го разточите и т.н....
19 Март
11
Фондан - захарно тестоСъхранява се до следващия ден на стайна температура, а не в хладилника фонданът - захарно тесто.
Тогава може да го премесите с още малко пудра захар....
29 Март
Фигурки от захарно тестоОцветете готовото тесто с подходящи бои за храна. Веднага завийте тестото с целофан, за да не изсъхне.
Разточете тестото на плота и оформете желаните фигурки....
02 Януари
Как се прави захарно тестоОхладеното тесто се замесва с малко брашно, като по време на месенето се добавя малко по малко и захарта, докато в един момент тестото не поеме цялото предвидено количество захар....
11 Април
5
Тесто с грисСлед това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
15 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Украса за торти от захарно тестоЗа да украсите тортата със захарно тесто, трябва да разточите с точилка захарното тесто. Дебелината на захарното тесто трябва да е около 3 милиметра....
16 Март
1
Тънкости при работата със захарно тестоВторо - масата или плота, на който ще разточвате захарното тесто, трябва да е наръсено добре с пудра захар или нишесте. Така захарното тесто няма да залепва....
26 Май
Маджун от захарно цвеклоПочистете захарното цвекло. Настържете го на ренде. След това трябва да го изцедите напълно, като го пресовате.
Най-лесно е да се мине през мощна сокоизстисквачка, но традицията повелява всичко да се прави ръчно....
30 Септ.
6
Козуначено тесто в хлебопекарнаПрибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
06 Ноем.
Универсално тесто в хлебопекарнаСлагат се подред сол, захар, олио, брашно и накрая маята.
Маята не трябва да има допир до водата. Пуска се програма за тесто. При мен е 90 минути....
10 Дек.
3
Маслено тесто с яйцаМеси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....
11 Март
Маслено тесто с виноПрибавете захарта, бялото вино, солта и замесете гладко тесто. Оставете го да почине, увито във фолио на хладно. След това го разточете и го сложете в овална тавичка....
14 Ноем.
Пухкаво тесто с водкаДобавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто.
Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
25 Март
Универсално тесто с бираПроцедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто.
Оставете универсалното тесто с бира да удвои обема си.
Оформете питата по предпочитан от вас начин....
26 Юли
Да си направим курабии от захарно тестоЗа да си направим курабии от захарно тесто, е нужно първо да приготвим тестото. Захарното тесто се нарича още парено тесто (фондан) и е изключително подходящо за моделиране....
08 Септ.
Тиквеник с захарно-канелена коричкаСмесваме в друга купичка ½ ч.ч захар и ½ пакетче канела. Намазваме тиквеника с разтопеното масло.
Със захарно-канелената смес напръскваме тиквеника отгоре.
Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност....
30 Ноем.
Тесто за всичкоРецептата за това тесто е от книгата на Добрина Велкова „Соленки, сладки, кремове” от 1988 година, днес наричано Лудо тесто....
10 Септ.
1
Тесто за поничкиРазтворете маята в топлата вода и 1 с.л. захар. оставете да шупне и я добавете към пресятото брашно. Добавете яйцата, ванилията и останалата захар.
Забъркайте тестото, докато стане гладко и прибавяйки маслото....
14 Ноем.
6
Тесто за хлябКогато тестото стане твърдо и спре да лепне се удря върху плота няколко пъти....
10 Март
Тесто за питиВ начало сложете малко брашно и постепенно прибавяйте още, докато се получи меко тесто, но не и да лепне. Оставете да втаса на топло.
Тестото е подходящо за пити, питки, баници и .......
02 Февр.
1