Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Домашно захарно тесто за украсиДомашно захарно тесто за украси
31 Юли
1
Домашното захарно тесто за украси е готово....
Захарно тестоЗахарно тесто
19 Март
11
Готовото захарно тесто може да осветите с няколко капки сладкарска боя или да оставите така. Използвайте го за приготвянето на захарни фигурки, за покриване на сладкиши и торти, като го разточите и т.н....
Фондан - захарно тестоФондан - захарно тесто
29 Март
Съхранява се до следващия ден на стайна температура, а не в хладилника фонданът - захарно тесто. Тогава може да го премесите с още малко пудра захар....
Фигурки от захарно тестоФигурки от захарно тесто
02 Януари
Оцветете готовото тесто с подходящи бои за храна. Веднага завийте тестото с целофан, за да не изсъхне. Разточете тестото на плота и оформете желаните фигурки....
Как се прави захарно тестоКак се прави захарно тесто
11 Април
5
Охладеното тесто се замесва с малко брашно, като по време на месенето се добавя малко по малко и захарта, докато в един момент тестото не поеме цялото предвидено количество захар....
Тесто с маяТесто с мая
17 Август
От тестото може да си приготвите пици, питки, кифли, мекици....
Тесто с грисТесто с грис
15 Дек.
След това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Украса за торти от захарно тестоУкраса за торти от захарно тесто
16 Март
1
За да украсите тортата със захарно тесто, трябва да разточите с точилка захарното тесто. Дебелината на захарното тесто трябва да е около 3 милиметра....
Тънкости при работата със захарно тестоТънкости при работата със захарно тесто
26 Май
Второ - масата или плота, на който ще разточвате захарното тесто, трябва да е наръсено добре с пудра захар или нишесте. Така захарното тесто няма да залепва....
Маджун от захарно цвеклоМаджун от захарно цвекло
30 Септ.
6
Почистете захарното цвекло. Настържете го на ренде. След това трябва да го изцедите напълно, като го пресовате. Най-лесно е да се мине през мощна сокоизстисквачка, но традицията повелява всичко да се прави ръчно....
Козуначено тесто в хлебопекарнаКозуначено тесто в хлебопекарна
06 Ноем.
Прибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
Универсално тесто в хлебопекарнаУниверсално тесто в хлебопекарна
10 Дек.
3
Слагат се подред сол, захар, олио, брашно и накрая маята. Маята не трябва да има допир до водата. Пуска се програма за тесто. При мен е 90 минути....
Маслено тесто с яйцаМаслено тесто с яйца
11 Март
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....
Маслено тесто с виноМаслено тесто с вино
14 Ноем.
Прибавете захарта, бялото вино, солта и замесете гладко тесто. Оставете го да почине, увито във фолио на хладно. След това го разточете и го сложете в овална тавичка....
Тесто с прясна маяТесто с прясна мая
19 Февр.
Имате класическо тесто с прясна мая....
Пухкаво тесто с водкаПухкаво тесто с водка
25 Март
Добавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто. Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
Универсално тесто с бираУниверсално тесто с бира
26 Юли
Процедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто. Оставете универсалното тесто с бира да удвои обема си. Оформете питата по предпочитан от вас начин....
Да си направим курабии от захарно тестоДа си направим курабии от захарно тесто
08 Септ.
За да си направим курабии от захарно тесто, е нужно първо да приготвим тестото. Захарното тесто се нарича още парено тесто (фондан) и е изключително подходящо за моделиране....
Тиквеник с захарно-канелена коричкаТиквеник с захарно-канелена коричка
30 Ноем.
Смесваме в друга купичка ½ ч.ч захар и ½ пакетче канела. Намазваме тиквеника с разтопеното масло. Със захарно-канелената смес напръскваме тиквеника отгоре. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност....
Тесто за всичкоТесто за всичко
10 Септ.
1
Рецептата за това тесто е от книгата на Добрина Велкова „Соленки, сладки, кремове” от 1988 година, днес наричано Лудо тесто....
Тесто за поничкиТесто за понички
14 Ноем.
6
Разтворете маята в топлата вода и 1 с.л. захар. оставете да шупне и я добавете към пресятото брашно. Добавете яйцата, ванилията и останалата захар. Забъркайте тестото, докато стане гладко и прибавяйки маслото....
Тесто за хлябТесто за хляб
10 Март
Когато тестото стане твърдо и спре да лепне се удря върху плота няколко пъти....
Тесто за питиТесто за пити
02 Февр.
1
В начало сложете малко брашно и постепенно прибавяйте още, докато се получи меко тесто, но не и да лепне. Оставете да втаса на топло. Тестото е подходящо за пити, питки, баници и .......