Gotvach.bg»Статии»Захаросан мед
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Захаросан мед

Търсиш информация за Захаросан мед? Разгледай последните ни публикации и статии за Захаросан мед.
Измама! Пчелари ни пробутват изкуствено захаросан медИзмама! Пчелари ни пробутват изкуствено захаросан мед
Според експерта медът е лесен за фалшифициране и някои от пчеларите се възползват от това, като слагат много неща, за да го захаросат по изкуствен път. Инж....
За и против захаросания медЗа и против захаросания мед
Не толкова известен факт е, че когато медът се захароса, това показва, че е наистина качествен и е един напълно полезен натурален продукт....
Всичко за озахаряването на медаВсичко за озахаряването на меда
Може би най-популярната рецепта за ексфолиант със захаросан мед се състои от следните съставки: 2 малки ягоди, 3 чаени лъжици овесени ядки и 1 чаена лъжица захаросан мед....
Какво представлява захарозата?Какво представлява захарозата?
В природата се среща чиста захароза. Тя представлява безцветно кристално вещество със сладък вкус. Физическите ѝ характеристики са важни за разгадаване на функционалността ѝ....
Медът в кухнята - мерни единициМедът в кухнята - мерни единици
При изчисляване на масата на меда се използва течен мед, а не твърд и захаросан, като медът не трябва да се стича от лъжицата....
Видове мед и полезните им свойстваВидове мед и полезните им свойства
1
Захаросан мед – този мед обикновено е в "кристализирало" или "захаросано", полутвърдо или твърдо състояние. Восъкът в меда и поленовите зърна ускоряват процеса на кристализация....
Леки романтични десертиЛеки романтични десерти
Ако медът е захаросан, разтопете го на водна баня. Мекото масло разбийте с меда, пудрата захар, добавете настъргания шоколад, орехите и стафидите, подправките и солта, добавете по малко брашното....
Нечувано: Окриха мед, който причинява ракНечувано: Окриха мед, който причинява рак
1
За да е истински един мед, той трябва да се захаросва между 2 и 3 месеца, след като е изваден от пчелния кошер. Изключение прави акацевият мед....
Как се прави ябълков оцет - ръководство за начинаещиКак се прави ябълков оцет - ръководство за начинаещи
За да сте напълно сигурни в качеството на меда, можете да си го купите захаросан и след това да си го разтопите, защото всички знаем, че истинският мед се захаросва и не остава течен за дълго. 2....
Да се подсладим с информация за захарта и още нещоДа се подсладим с информация за захарта и още нещо
Чистият мед е скъп и не се захаросва, тъй като съдържа киселина. Химически представлява смес от глюкоза и фруктоза....
Ястия в българската кухня, за които никога не сте чувалиЯстия в българската кухня, за които никога не сте чували
1
В някои места на България ядките са заменени от стафиди или други сушени или захаросани плодчета....
Как да си направим домашна джинджифилова бираКак да си направим домашна джинджифилова бира
Между другото, ако сте захаросали джинджифил, джинджифиловата бира е чудесен начин да използвате останалата част от сиропа....
Храни с високо съдържание на захарХрани с високо съдържание на захар
Зърнени храни Повечето храни на зърнена основа са богати на захар, както и на част от захароза. Например 1 чаша сварен ориз съдържа 0.7 г захароза, а в 1 ч.ч. паста се съдържа 0.1 г. 4....
Няма да ядем истински мед тази годинаНяма да ядем истински мед тази година
2
Вносният мед е преминал през силна преработка, докато придобие търговски вид, заради което много трудно се захаросва – това е един от най-основните признаци на качествения мед....
С какво да заменим медаС какво да заменим меда
1
Истинският мед се познава по това, че се захаросва, което не може да се случи със заместителя му. Този заместител на меда има прекрасен вкус и фин аромат, който е много приятен, затова е любим на много хора....