Gotvach.bg»Статии»Захаросан мед
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Измама! Пчелари ни пробутват изкуствено захаросан мед
Според експерта медът е лесен за фалшифициране и някои от пчеларите се възползват от това, като слагат много неща, за да го захаросат по изкуствен път. Инж....
За и против захаросания мед
Не толкова известен факт е, че когато медът се захароса, това показва, че е наистина качествен и е един напълно полезен натурален продукт....
Всичко за озахаряването на меда
Може би най-популярната рецепта за ексфолиант със захаросан мед се състои от следните съставки:
2 малки ягоди, 3 чаени лъжици овесени ядки и 1 чаена лъжица захаросан мед....
Какво представлява захарозата?
В природата се среща чиста захароза. Тя представлява безцветно кристално вещество със сладък вкус. Физическите ѝ характеристики са важни за разгадаване на функционалността ѝ....
Медът в кухнята - мерни единици
При изчисляване на масата на меда се използва течен мед, а не твърд и захаросан, като медът не трябва да се стича от лъжицата....
Видове мед и полезните им свойстваЗахаросан мед – този мед обикновено е в "кристализирало" или "захаросано", полутвърдо или твърдо състояние. Восъкът в меда и поленовите зърна ускоряват процеса на кристализация....
1
Леки романтични десерти
Ако медът е захаросан, разтопете го на водна баня.
Мекото масло разбийте с меда, пудрата захар, добавете настъргания шоколад, орехите и стафидите, подправките и солта, добавете по малко брашното....
Нечувано: Окриха мед, който причинява ракЗа да е истински един мед, той трябва да се захаросва между 2 и 3 месеца, след като е изваден от пчелния кошер. Изключение прави акацевият мед....
1
Как се прави ябълков оцет - ръководство за начинаещи
За да сте напълно сигурни в качеството на меда, можете да си го купите захаросан и след това да си го разтопите, защото всички знаем, че истинският мед се захаросва и не остава течен за дълго.
2....
Да се подсладим с информация за захарта и още нещо
Чистият мед е скъп и не се захаросва, тъй като съдържа киселина. Химически представлява смес от глюкоза и фруктоза....
Ястия в българската кухня, за които никога не сте чувалиВ някои места на България ядките са заменени от стафиди или други сушени или захаросани плодчета....
1
Как да си направим домашна джинджифилова бира
Между другото, ако сте захаросали джинджифил, джинджифиловата бира е чудесен начин да използвате останалата част от сиропа....
Храни с високо съдържание на захар
Зърнени храни
Повечето храни на зърнена основа са богати на захар, както и на част от захароза. Например 1 чаша сварен ориз съдържа 0.7 г захароза, а в 1 ч.ч. паста се съдържа 0.1 г.
4....
Няма да ядем истински мед тази годинаВносният мед е преминал през силна преработка, докато придобие търговски вид, заради което много трудно се захаросва – това е един от най-основните признаци на качествения мед....
2
С какво да заменим медаИстинският мед се познава по това, че се захаросва, което не може да се случи със заместителя му.
Този заместител на меда има прекрасен вкус и фин аромат, който е много приятен, затова е любим на много хора....
1