Gotvach.bg»Статии»Зехтин екстра върджин
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаваме истинския екстра върджин зехтин?
Може би се чудите каква е разликата между обикновения рафиниран зехтин, известен у нас като салатен, и този, на чийто етикет пише „екстра върджин”....
Пържене със зехтин екстра върджин - правилно или не?
От гледна точка на факта, че зехтинът екстра върджин е възможно най-скъпият зехтин, бихме ви посъветвали да използвате по-нискокачествен зехтин, когато става въпрос за пържене или просто да добавяте зехтин екстра върджин...
Защо Зехтинът Екстра Върджин е най-здравословната храна на земята?
Защо зехтинът Екстра Върджин е най-здравословната храна на земята?...
Как да разпознаем качествения зехтин
В него се допуска, че зехтин Екстра Върджин може да има минимум оценка 5.5 от максимална 6.5....
Какъв зехтин да изберем при готвене?
Как да изберете правилния зехтин според нуждите
На пазара има няколко вида зехтин - екстра върджин зехтин, класически зехтин и екстра лайт зехтин.
1....
10 причини да пием по лъжица зехтин всеки ден
Консумирайки екстра върджин зехтин ежедневно, ще помогнете на черния си дроб да изпълнява всички тези функции.
5....
В Италия разбиха група, изнасяща нискокачествен зехтин
Зехтинът от маслиново кюспе трябва да е поне 10 пъти по-евтин от зехтина екстра върджин, а бутилка от един литър се е продавала за 10 евро, съобщава Давид Граниери, ръководител на Асоциацията за производство и преработка...
Защо е добре да заменим олиото със зехтин?
да използвате, е добре да знаете, че за най-качествен е зехтинът Екстра Върджин, който е получен единствено чрез студено пресоване и е най-подходящ за подправянето на салати....
Родният зехтин се оказа пълно ментеПреди година родната агенция по храните е открила в популярна верига голямо количество зехтин екстра върджин, който в действителност не бил такъв....
5
Цената на зехтина тръгва нагоре заради слаба реколта
Зехтинът екстра върджин е с най-високо качество и съответно с най-висока цена на пазара. Той се отделя само при първото студено пресоване на маслините и процентът на киселинност трябва да не е повече от 0.8%...
Видове зехтин и употребата им в кулинарията
Това са студено пресованият, пресованият и чистият зехтин. За най-добър се смята студено пресованият зехтин, който се нарича и екстра върджин.
Той е богат на витамини и хранителни вещества....
Зехтинът в испанската кухня
За овкусяване на салати испанците използват единствено зехтин екстра върджин, докато за пържене, паниране, задушаване и въобще за всичко, което се приготвя чрез топлинна обработка, се използва Върджин;
5....
Маслиново масло срещу рапично масло: Кое е по-здравословно?
Зехтин
Хранително зехтинът - особено екстра върджин, е по-здравословен от рапицата....