Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Салата Сезони с тофуСалата Сезони с тофу
29 Юли
Почистете и измийте всички зеленчуци, като ги подсушите добре. Нарежете на продълговати и малки парченца почистения от меката част домат, чушката, краставиците, шунката, тофуто. Вземете голямо плато и ги разположете...
Зимен чийзкейкЗимен чийзкейк
05 Септ.
Оставете така приготвения зимен чийзкейк за една нощ в хладилника да се ароматизира добре. Сервирайте на другия ден и се насладете!...
Зимен фрешЗимен фреш
05 Февр.
Ябълката се измива, нарязва и изстисква с помощта на сокоизстисквачка. Мандарините и лимонът се изстискват на цитруспреса. Соковете се смесват и изсипват в чаша. По желание украсете с плодове. Ако желаете по-сладък...
Зимен гювечЗимен гювеч
01 Дек.
1
Нарязвате месото на порции и го запържвате в сгорещеното олио. Посолявате, прибавяте лука и морковите, нарязан на тънки филийки, запържвате и поръсвате с червения пипер. Наливате 1 ч.ч. вода и варите месото, докато омекне...
Зимен тараторЗимен таратор
04 Ноем.
Вкусен зимен таратор, който може да поднесете с препечени филийки като предястие....
Заложете на прозрачни материи този зимен сезонЗаложете на прозрачни материи този зимен сезон
12 Януари
Ефирните и прозрачни материи се задържаха на върха и през сезон зима 2013/2014 година – ако сте си мислели, че в студеното време не можете да бъдете секси, определено сте се заблудили....
Зимен Миш-машЗимен Миш-маш
28 Март
1
Пиперът се обелва и нарязва с големината на хапки. Доматите се нарязват на ситно. В тенджера се слага на дъното олио и се запържва пиперът. Добавя се червен пипер, и се добавят доматите и се налива водата. Оставя се със...
Зимен северняшки гювечЗимен северняшки гювеч
21 Дек.
1
Нарежете месото на парчета, овкусете със солта и пипера. Нарежете и морковите на колелца, лука на полумесеци, а картофите на едро. Запържете в тиган нарязаното и овкусено месо до полуготовност. Прехвърлете в глинен съд...
Селски зимен тараторСелски зимен таратор
07 Февр.
2
Нарязва се празът, добавят се лютите чушлета наситнени, сипва се зехтин и накрая се залива със зелевия сок. Хубаво е да преседи поне 2 часа в хладилник преди употреба....
Зимен зеленчуков сачЗимен зеленчуков сач
06 Март
Сачът със зехтина се загрява и се слагат в него нарязаните на полумесеци лук, пръчици моркови, ивички гъби. Готви се до омекване на зеленчуците, като се разбърква от време на време. Добавят се ивичките кисели краставички...
Селски зимен сандвичСелски зимен сандвич
11 Февр.
Нарязваме на дребни кубчета сланината и лукът. Задушаваме ги с мазнината до омекване на лука и прибавяме каймата, доматеното пюре и нарязаната на дребно чушка. Задушената смес изваждаме с решетъчна лъжица и с получилия...
Нормандски зимен пуншНормандски зимен пунш
13 Февр.
Ябълката се измива добре, разрязва се на две и се изрязват 3 плътни резена. Сърцевината се маха и останалата част от ябълката се реже на кубчета. В три огнеупорни стъклени чаши се разпределят кубчетата ябълка. Във всяка...
Зимен портокалов сладкишЗимен портокалов сладкиш
15 Април
В тенджера на котлона слагаме водата и захарта за сиропа. Портокалите се разрязват на филийки и се слагат в тенджерата, щом захарта се разтопи. Оставете да ври 10-15 мин. на слаб котлон. Целта е портокалите да пуснат аромата...
Празничен зимен пуншПразничен зимен пунш
12 Ноем.
Празничният зимен пунш е много вкусен....
Богат зимен боршБогат зимен борш
20 Август
1
Загрявате олиото и запържвате до златисто ситно нарязания лук. Зачервявате с червения пипер и размитата доматена салца. Разреждате запръжката със 7-8 ч.ч. вода и оставяте да кипне. Когато водата заври, добавяме останалите...
Зимен руски боршЗимен руски борш
03 Юли
Най-подходящото месо за приготвяне на зимен борш е това от гърдите. Нарязваме месото на дребни парчета и го варим в подсолена вода до полусваряване....
Мъфини Четири сезонаМъфини Четири сезона
27 Февр.
Бананите се намачкват, добавят се яйцата и се разбърква. Содата се гаси в киселото мляко. Прибавя се към сместа с бананите. Добавяме меда, ванилията. Разбъркваме. Най-накрая пресяваме брашното. Бъркаме до пълното хомогенизиране...
Фокача Четири сезонаФокача Четири сезона
31 Окт.
5
Активирайте маята в леко затопленото прясно мляко, смесено със захарта, и две супени лъжици брашно. Покрийте с кърпа за 5-10 минути. Пресейте брашното в купа и направете кладенче. Отстрани на него поръсете солта, а вътре...
Солен кекс СезониСолен кекс Сезони
10 Май
Яйцата се разбиват. Бакпулверът се шупва в киселото мляко и се прибавя към яйцата заедно с олиото - разбърква се. Добавят се пикантината, шарената сол и чубрицата и отново се разбърква. След това се прибавят към получената...
Пица четири сезонаПица четири сезона
08 Юни
За да направите доматения сос, загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете лука, чесъна и чушката и ги задушете за 5 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, захарта, босилека и дафиновия лист. Овкусете със сол и черен пипер...
Бърз зимен миш машБърз зимен миш маш
11 Дек.
Бързият зимен миш маш е готов....
Зимен дюнер с пилешкоЗимен дюнер с пилешко
12 Февр.
1
Ще попитате защо зимни дюнери? Защото по това време на годината няма хубави и вкусни зеленчуци като домати и краставици, а тези, които са на пазара, са пълни с какви ли не нитрати, да не говорим, че нямат и никакъв вкус....
Зимен или сиромашки тараторЗимен или сиромашки таратор
08 Януари
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Зимен гювеч със свинскоЗимен гювеч със свинско
28 Февр.
Нарежете на кубчета свинското месо, след което го запържете в загрято олио. Прибавете нарязания лук, а след още 2-3 минути готвене сипете измития ориз. Разбъркайте и гответе до лека промяна в цвета на зрънцата. Сипете...
Зимен фасул на фурнаЗимен фасул на фурна
31 Януари
Измийте боба и го сварете до готовност, като смените няколко води. Сипете олиото в тава и запържете нарязания праз. Когато промени цвета си, прибавете зеленчуковата подправка и брашното, запържете за кратко. Добавете...