Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гъши Дроб на ТиганПосле го нарежете на парченца с дебелина 2 см., тъй като при печенето ще се стопи доста....
07 Май
Гъши дроб на скараПарченцата гъши дроб се натъркват със малко сол, захарта и черния пипер и се пекат за кратко от всяка страна до желан от вас загар....
28 Април
Гъши дробДробът и зеленчуците се нарязват на филии, ябълката – на шайби.
Дробът и ябълката се запичат заедно на сух тиган, зеленчуците се запичат на скара. Сосът се приготвя, като виното се загрява в тенджера....
23 Ноем.
Гъши дробИзбор и съхранение на гъши дроб
Когато решите да купувате гъши дроб, едно от най-важните неща, на които трябва да заложите, е правилното четене на етикетите....
18 Юли
5
Пържен Гъши ДробМогат да се положат върху препечена филийка или да се подредят в чиния в компания със сладко по избор.
Друг прекрасен начин да приготвите гъшия дроб, е като го оваляте в пудра захар и приберете във фризер за кратко....
18 Март
Пастет от гъши дробЛукът се нарязва на ситно и се запържва с малко олио до златисто кафяво. Морковите се настъргват на ренде и след това се добавят към лука....
19 Януари
Шишчета от гъши дробИзмитият и почистен дроб се нарязва на парчета. Сланината се нарязва на тънки, почти прозрачни резени. Лукът се нарязва на колелца.
На шишчетата се нанизват, като се редуват, дроб, лук, сланина....
24 Юни
1
Разядка с гъши дробРазядката с гъши дроб е готова да впечатли небцето на вашите гости!
Източник: Виолина Минкова - Кулинарна Мрежа...
17 Май
Домашен пастет от гъши дробВ дълбок съд си разтапяме маслото, добавяме нарязания на ситно лук и готвим около минута, като бъркаме непрекъснато.
Добавяме сухите подправки и почистения гъши дроб. Готвим около 4-5 минути....
23 Януари
Гъши дроб с карамелизирани плодовеСлед това го подсушете и го нарежете на шайби с дебелина около 1 пръст или малко по-малко. Поръсвайте с малко сол и пипер.
Изпечете гъшия дроб от двете страни до златисто. Нарежете плодовете на средни кубчета....
08 Май
2
Гъши дроб с боровинков сосПочистете пащърнака и го нарежете на тънки филийки. Сложете го да се свари в подсолена вода, след това го отцедете и го пюрирайте. Добавете млякото и го варете на котлона, докато се получи хомогенено пюре....
01 Февр.
1
Филе Миньон с гъши дробДебелината на стековете трябва да бъде от 4.5-5 см. Те трябва да са на стайна температура, защото студеното месо би останало жилаво!...
04 Окт.
6
Празнични хапки с гъши дробПоднесете хапките топли, като чудесно може да ги комбинирате с карамелизиран лук или сладко по избор (най-подходящо би било от боровинки или портокал, балсамова редукция също е удачен вариант)....
17 Дек.
Телешки медальон с гъши дробНарежете на медальони телешкото филе и гъшия дроб, изпържете ги в 6 с.л. олио, сипете виното и ги задушете.
Разбийте на водна баня жълтъците и маслото, докато сместа побелее....
30 Май
Класически пастет от гъши дробНамачкваме дроба с уред за мачкане на картофи.
Пастетът се минава през цедка, за да бъде по-фин.
Овкусяваме готовия класически пастет от гъши дроб с прясно смлян черен пипер....
16 Дек.
2
Гъши дроб с препечени филииФилийките ръжен хляб се слагат за няколко минути на скара и се оставят на топло.
Парчетата гъши дроб се запържват по 1 минута от всяка страна и се отцеждат върху кухненска ролка....
19 Дек.
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
13 Дек.
1
Панакота от гъши дроб с ябълкиПочистете гъши дроб от жилички, нарежете на парченца и сложете при виното, като предварително извадите звездовидния анасон....
23 Септ.
Лазаня с праз и гъши дробСервира се, като на дъното на чинии се налива сос и върху него се слага парче от лазанята....
16 Септ.
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
13 Дек.
1
Гъши дроб с ябълки и медИзмиваме и нарязваме на големи парчета дроба. Нарязваме лука на кръгчета, ябълките на лентички.
Изпържваме дроба за 3-4 минути в сгорещената мазнина, вадим и оставяме на топло....
20 Юли
Гъши дроб - вкусът на луксаЗа пръв път прелетни гъски са опитомявани с цел консумация в Древен Египет. Те били изхранвали основно със смокини. Постепенно миграцията им на север довела до естествено разпространение на тези угоени видове. Така...
26 Април
Бонбони от гъши дроб с шоколадова обвивкаВкусът на бонбоните е вълшебен.
Бонбоните от гъши дроб с шоколадова обвивка са готови....
09 Май
2
Желиран гъши дроб с ябълки и лукЖелираният дроб се изважда и се нарязва на филии, всяка от които се украсява с резенче лимон или с нарязаните на ивици кисели краставички....
06 Ноем.