Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Гъши Дроб на ТиганГъши Дроб на Тиган
07 Май
После го нарежете на парченца с дебелина 2 см., тъй като при печенето ще се стопи доста....
Гъши дроб на скараГъши дроб на скара
28 Април
Парченцата гъши дроб се натъркват със малко сол, захарта и черния пипер и се пекат за кратко от всяка страна до желан от вас загар....
Гъши дробГъши дроб
23 Ноем.
Дробът и зеленчуците се нарязват на филии, ябълката – на шайби. Дробът и ябълката се запичат заедно на сух тиган, зеленчуците се запичат на скара. Сосът се приготвя, като виното се загрява в тенджера....
Гъши дробГъши дроб
18 Юли
5
Избор и съхранение на гъши дроб Когато решите да купувате гъши дроб, едно от най-важните неща, на които трябва да заложите, е правилното четене на етикетите....
Пържен Гъши ДробПържен Гъши Дроб
18 Март
Могат да се положат върху препечена филийка или да се подредят в чиния в компания със сладко по избор. Друг прекрасен начин да приготвите гъшия дроб, е като го оваляте в пудра захар и приберете във фризер за кратко....
Пастет от гъши дробПастет от гъши дроб
19 Януари
Лукът се нарязва на ситно и се запържва с малко олио до златисто кафяво. Морковите се настъргват на ренде и след това се добавят към лука....
Шишчета от гъши дробШишчета от гъши дроб
24 Юни
1
Измитият и почистен дроб се нарязва на парчета. Сланината се нарязва на тънки, почти прозрачни резени. Лукът се нарязва на колелца. На шишчетата се нанизват, като се редуват, дроб, лук, сланина....
Разядка с гъши дробРазядка с гъши дроб
17 Май
Разядката с гъши дроб е готова да впечатли небцето на вашите гости! Източник: Виолина Минкова - Кулинарна Мрежа...
Домашен пастет от гъши дробДомашен пастет от гъши дроб
23 Януари
В дълбок съд си разтапяме маслото, добавяме нарязания на ситно лук и готвим около минута, като бъркаме непрекъснато. Добавяме сухите подправки и почистения гъши дроб. Готвим около 4-5 минути....
Фин крем от гъши дробФин крем от гъши дроб
05 Януари
Истинска наслада за сетивата е този фин крем от гъши дроб!...
Гъши дроб с карамелизирани плодовеГъши дроб с карамелизирани плодове
08 Май
2
След това го подсушете и го нарежете на шайби с дебелина около 1 пръст или малко по-малко. Поръсвайте с малко сол и пипер. Изпечете гъшия дроб от двете страни до златисто. Нарежете плодовете на средни кубчета....
Гъши дроб с боровинков сосГъши дроб с боровинков сос
01 Февр.
1
Почистете пащърнака и го нарежете на тънки филийки. Сложете го да се свари в подсолена вода, след това го отцедете и го пюрирайте. Добавете млякото и го варете на котлона, докато се получи хомогенено пюре....
Филе Миньон с гъши дробФиле Миньон с гъши дроб
04 Окт.
6
Дебелината на стековете трябва да бъде от 4.5-5 см. Те трябва да са на стайна температура, защото студеното месо би останало жилаво!...
Празнични хапки с гъши дробПразнични хапки с гъши дроб
17 Дек.
Поднесете хапките топли, като чудесно може да ги комбинирате с карамелизиран лук или сладко по избор (най-подходящо би било от боровинки или портокал, балсамова редукция също е удачен вариант)....
Телешки медальон с гъши дробТелешки медальон с гъши дроб
30 Май
Нарежете на медальони телешкото филе и гъшия дроб, изпържете ги в 6 с.л. олио, сипете виното и ги задушете. Разбийте на водна баня жълтъците и маслото, докато сместа побелее....
Класически пастет от гъши дробКласически пастет от гъши дроб
16 Дек.
2
Намачкваме дроба с уред за мачкане на картофи. Пастетът се минава през цедка, за да бъде по-фин. Овкусяваме готовия класически пастет от гъши дроб с прясно смлян черен пипер....
Гъши дроб с препечени филииГъши дроб с препечени филии
19 Дек.
Филийките ръжен хляб се слагат за няколко минути на скара и се оставят на топло. Парчетата гъши дроб се запържват по 1 минута от всяка страна и се отцеждат върху кухненска ролка....
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)
13 Дек.
1
Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
Панакота от гъши дроб с ябълкиПанакота от гъши дроб с ябълки
23 Септ.
Почистете гъши дроб от жилички, нарежете на парченца и сложете при виното, като предварително извадите звездовидния анасон....
Лазаня с праз и гъши дробЛазаня с праз и гъши дроб
16 Септ.
Сервира се, като на дъното на чинии се налива сос и върху него се слага парче от лазанята....
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)
13 Дек.
1
Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
Гъши дроб с ябълки и медГъши дроб с ябълки и мед
20 Юли
Измиваме и нарязваме на големи парчета дроба. Нарязваме лука на кръгчета, ябълките на лентички. Изпържваме дроба за 3-4 минути в сгорещената мазнина, вадим и оставяме на топло....
Гъши дроб - вкусът на луксаГъши дроб - вкусът на лукса
26 Април
За пръв път прелетни гъски са опитомявани с цел консумация в Древен Египет. Те били изхранвали основно със смокини. Постепенно миграцията им на север довела до естествено разпространение на тези угоени видове. Така...
Бонбони от гъши дроб с шоколадова обвивкаБонбони от гъши дроб с шоколадова обвивка
09 Май
2
Вкусът на бонбоните е вълшебен. Бонбоните от гъши дроб с шоколадова обвивка са готови....
Желиран гъши дроб с ябълки и лукЖелиран гъши дроб с ябълки и лук
06 Ноем.
Желираният дроб се изважда и се нарязва на филии, всяка от които се украсява с резенче лимон или с нарязаните на ивици кисели краставички....