Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Кренвиршки с колбас по изборКренвиршки с колбас по избор
15 Юни
Печем кренвиршките с колбас по избор във фурна загрята на 220 градуса до зачервяване....
Торта с нишесте по изборТорта с нишесте по избор
05 Май
След това се дръпва от огъня и на тънка струя с непрекъснато бъркане се добавя яйчената каша. Връща се на слаб огън и се бърка до сгъстяване и бълбукане. Изстиналият блат се реже на 3-4 слоя. Редува се с блат и крем....
Лесно руло със сладко по изборЛесно руло със сладко по избор
06 Февр.
И след готовността на сладкото руло, още докато е топло, го навиваме върху мокра кърпа. Сладкото е по желание и отгоре може да поръсим с пудра захар. Лесното руло със сладко по избор е чудна следобедна закуска....
Постен сладкиш със сладко по изборПостен сладкиш със сладко по избор
15 Февр.
Постният сладкиш със сладко по избор е готов....
Доматена яхния с месо по изборДоматена яхния с месо по избор
11 Март
Подправяме готовата доматена яхния с месо по избор с кравето масло и я поръсваме с дребно нарязания магданоз. Поднасяме селската яхния с вкусна пърленка или пухкава домашна питка....
Лесна туршия Златанова (със зеленчуци по избор)Лесна туршия Златанова (със зеленчуци по избор)
09 Май
2
Лесната туршия Златанова (със зеленчуци по избор) е готова. Източник: г-жа Златанова...
ЗелеЗеле
06 Април
1
Избор и съхранение на зеле Необходимо е да се подбира това зеле, което е с твърди и плътни листа, с лъскав, свеж цвят, без пукнатини, натъртвания и повърхностни дефекти....
Прясно зеле на фурнаПрясно зеле на фурна
04 Окт.
Прехвърля се в тавичка и печем на умерена фурна. 170 градуса за 50-60 минути, докато течността изври и остане на мазнина. Прясното зеле на фурна се сервира поръсено с пресен магданоз....
Брюкселско зеле на фурнаБрюкселско зеле на фурна
15 Окт.
3
За да бъде още по вкусно отгоре можете да поръсите с орехи, а почитателите на пикантната храна, могат да сложат люти чушлета....
Задушено зеле на фурнаЗадушено зеле на фурна
24 Март
Разбърква се отново и се пече 30 минути на 200 градуса. Сервира се топло или студено....
Кисело зеле на фурнаКисело зеле на фурна
05 Дек.
4
Нарязвате зелката и я запържвате във врящото олио. После поръсвате червения пипер и подправяте с дафиновите листа, черния пипер и бахара. Разбърквате и прехвърляте зелето в тавичка. Наливате равни количества зелев...
Прясно зеле на фурнаПрясно зеле на фурна
24 Юли
Смесете всичко със сварената в подсолена вода и нарязана на ситно зелка и изсипете сместа във формичка, намазана с мазнина. Покрийте я с капак и варете ястието 2 часа на водна баня в умерена фурна....
Червено зеле на салатаЧервено зеле на салата
20 Юли
Зелето се нарязва на ивички (жулиен) и се задушава заедно с дребно нарязания лук в растителното масло. Прибавят се обелените и нарязани на кубчета ябълки, карамфилът, виното и сокът от гроздето....
Постно зеле на фурнаПостно зеле на фурна
29 Април
2
Ястието се готви на 200 градуса за около 60 минути, след което капакът на гювеча се отстранява, зелето се разбърква и се запича за още 10 минути....
Прясно зеле на манджаПрясно зеле на манджа
22 Март
При поднасянето на манджата се добавя по желание и на вкус кисело. Става много вкусно задушено зеле....
Брюкселско зеле на фурнаБрюкселско зеле на фурна
15 Окт.
3
За да бъде още по вкусно отгоре можете да поръсите с орехи, а почитателите на пикантната храна, могат да сложат люти чушлета....
Сезонът на киселото зелеСезонът на киселото зеле
14 Януари
През зимата едни от най-подходящите гозби са тези, които съдържат кисело зеле. Почти няма дом, в който да не се прави голямо количество от продукта в добре познатите на всички каци. Не веднъж сме чували израза, че свинското...
Отглеждане на брюкелско зелеОтглеждане на брюкелско зеле
18 Окт.
Брюкселското зеле е една от най-издръжливите градински култури. Може да расте на бедни и кисели почви, да издържа на значителни студове и пак ще даде реколта. То е ценно заради високото съдържание на протеини. Зеленчукът...
Засаждане на декоративно зелеЗасаждане на декоративно зеле
19 Юни
Декоративното зеле не се отглежда често в нашите градини. А листата на декоративното зеле са годни за консумация, макар и малко горчиви. Но ако листата замръзнат или просто се замразят в хладилника, горчивината отминава....
Отглеждане на ранно зелеОтглеждане на ранно зеле
21 Април
Избор на сорт и подготовка за сеитба на ранно зеле Първият етап от отглеждането на бяло зеле е изборът на необходимия сорт и хибрид....
Бърза пица с арабска питка и плънка по изборБърза пица с арабска питка и плънка по избор
27 Януари
Поръсете обилно с кашкавал и запечете в предварително загрятата фурна до разтопяване на кашкавала. Може да приготвите тези суперапетитни и много лесни пици с арабски питки с каквато плънка си поискате....
Видове зелеВидове зеле
18 Април
За ползите от зелето могат да се кажат много неща. Всички лекари и диетолози се надпреварват да хвалят вкусния зеленчук. Той съдържа много аскорбинова киселина и витамини от група B, които са полезни за нервната...
Кисело зелеКисело зеле
05 Дек.
1
Киселото зеле представлява хранителен продукт, който се получава чрез ферментация на суровото зеле в специално приготвена саламура под въздействието на млечнокисели бактерии. В миналото ферментацията е била много удобен...
Брюкселско зелеБрюкселско зеле
21 Септ.
1
Избор и съхранение на брюкселско зеле Брюкселското зеле има много нежен вкус, особено когато е младо. Познава се по зелените листенца, които трябва да са стегнати и твърди....
Китайско ЗелеКитайско Зеле
10 Юни
Избор и съхранение на китайско зеле При избора на китайско зеле трябва да се има предвид, че листата трябва да са чисти и свежи, главите да са здрави, без почерняване или петна по листата....