Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Скумрия на фурна с оцетСкумрия на фурна с оцет
25 Май
6
Поръсват се скумриите с оцета и се пекът в загрята фурна на 200 за около 20 минути....
Премахване на въшки с оцетПремахване на въшки с оцет
08 Януари
Рецептата за премахване на въшки с оцет е от народната медицина....
Скумрия на фурна с оцетСкумрия на фурна с оцет
25 Май
6
Поръсват се скумриите с оцета и се пекът в загрята фурна на 200 за около 20 минути....
Торта с нишесте по изборТорта с нишесте по избор
05 Май
След това се дръпва от огъня и на тънка струя с непрекъснато бъркане се добавя яйчената каша. Връща се на слаб огън и се бърка до сгъстяване и бълбукане. Изстиналият блат се реже на 3-4 слоя. Редува се с блат и крем....
Кренвиршки с колбас по изборКренвиршки с колбас по избор
15 Юни
Печем кренвиршките с колбас по избор във фурна загрята на 220 градуса до зачервяване....
Риба на скара с балсамов оцетРиба на скара с балсамов оцет
08 Април
Изчистете и измийте хубаво рибата. Смесете черният пипер и зеленчуковата подправка, и с получената смес намажете рибите от двете страни. Напръскайте я с балсамов оцет и я оставете за около 30 минути да престои. Намажете...
Постен сладкиш със сладко по изборПостен сладкиш със сладко по избор
15 Февр.
Постният сладкиш със сладко по избор е готов....
Лесно руло със сладко по изборЛесно руло със сладко по избор
06 Февр.
И след готовността на сладкото руло, още докато е топло, го навиваме върху мокра кърпа. Сладкото е по желание и отгоре може да поръсим с пудра захар. Лесното руло със сладко по избор е чудна следобедна закуска....
Доматена яхния с месо по изборДоматена яхния с месо по избор
11 Март
Подправяме готовата доматена яхния с месо по избор с кравето масло и я поръсваме с дребно нарязания магданоз. Поднасяме селската яхния с вкусна пърленка или пухкава домашна питка....
Лесна туршия Златанова (със зеленчуци по избор)Лесна туршия Златанова (със зеленчуци по избор)
09 Май
2
Лесната туршия Златанова (със зеленчуци по избор) е готова. Източник: г-жа Златанова...
Премахване на въшки с газ, мас и оцетПремахване на въшки с газ, мас и оцет
08 Януари
Количествата може да промените според дължината на косата. Получената смес се нанася на скалпа и косата и се покрива с найлон и хавлиена кърпа за 2 часа, след което се измива обилно с шампоан....
Ябълков оцетЯбълков оцет
12 Дек.
2
Съхранявайте домашният оцет на студено място. Ябълковият оцет ще бъде годен след 2 месеца....
Малинов оцетМалинов оцет
03 Септ.
Завържете гърлото на буркана с плат и го дръжте 14 дни на слънце. След това прецедете оцета през тензух, налейте го в бутилки и ги затворете....
Малинов оцетМалинов оцет
13 Септ.
Сипете малините в буркан. Отгоре насипете захарта и след това залейте с оцета. Затворете добре буркана и сложете в хладилника. Малиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици. Трайността му е до 6 месеца, съхраняван...
Противогрипен оцетПротивогрипен оцет
08 Май
Варете 10 минути на водна баня. След изстиване прецедете и смесете с оцета. Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена в 50 милилитра гореща вода, 3 пъти на ден. Не приемайте дълго време!...
ОцетОцет
15 Април
За направата на зимнина използвайте по-добре винен оцет, който е по-добър избор при консервиране....
Свински пържоли на скара и вишни с балсамов оцетСвински пържоли на скара и вишни с балсамов оцет
20 Окт.
Сервирайте свински пържоли на скара и вишни с балсамов оцет с червено вино по ваш избор....
При побеляване на косата - отвара от коприва с оцетПри побеляване на косата - отвара от коприва с оцет
22 Януари
Рецептата за отвара от коприва с оцет при побеляване и падане на косата е от книгата на Людмила Бабенко - "Энциклопедия народной медицины", 2011...
Мекици с оцетМекици с оцет
13 Дек.
1
Всички съставки се омесват на меко и еластично тесто. Оставя се да почине около 15 мин и се реже на около 15 топки с големина, колкото яйце. Разтеглят се мекиците с ръце и се пържат в нагорещено олио....
Домашен ябълков оцетДомашен ябълков оцет
19 Окт.
5
Употребява се в готварство, за лечебни рецепти, за сваляне на кръвното и излишните килограми....
Домашен гроздов оцетДомашен гроздов оцет
14 Януари
Бутилките се затварят с капачки и се оставят на стайна температура за четиринадесет дни. Домашният оцет се филтрира и се ползва за овкусяване на ястия. Домашният гроздов оцет е готов....
Оцет от джанкиОцет от джанки
20 Ноем.
След това се изваждат и нареждат върху табли, да се изсушат на слънце или пък се изсушават в слаба фурна, а като станат готови, се запазват на сухо място....
Оцет с бъзОцет с бъз
05 Юли
Накиснете цветчетата от бъза в силно подсолена вода за 4 минути. Извадете, измийте и ги разстилете върху няколко пласта кухненска хартия, за да изсъхнат. Затоплете оцета, виното и захарта в голяма тенджера. Сипете цветчетата...
Натурален ябълков оцетНатурален ябълков оцет
26 Ноем.
1
Съхранявайте го на тъмно и хладно място. С времето той ще се избистри. Използвайте този натурален ябълков оцет за овкусяване на различни салати и супи....
Чесън в оцетЧесън в оцет
19 Май
5
Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус. Бурканите се затварят и се държат на хладно място....