Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

За вредата от изкуствените аромати и подсладителиЗа вредата от изкуствените аромати и подсладители
23 Май
Продукти, които съдържат консерванти, изкуствени аромати и подсладители и дори обработени мазнини, не бива да имат място на вашата трапеза....
Естествените аромати не са по-добри от изкуственитеЕстествените аромати не са по-добри от изкуствените
01 Дек.
Проучването сочи, че естествените аромати не са по-добри от изкуствените. Ароматите представляват добавки, които, вложени в продукта, подобряват неговия вкус и аромат....
Ароматни и сладки гевречетаАроматни и сладки гевречета
16 Април
Разтворете маята в затопленото мляко и я оставете захлупена за 5 мин. През това време смесете омекналото масло със захарта. Прибавете към тях разбитото яйце, а след това и активиралата се мая. Добавете брашното, солта и...
Ароматни и пухкави козунациАроматни и пухкави козунаци
05 Април
2
Готовите ароматни козунаци оставете да изстинат преди да разрежете. Да ви е сладко!...
Кървав сладкиш за Хелоуин без изкуствени оцветителиКървав сладкиш за Хелоуин без изкуствени оцветители
20 Окт.
Oбелваме и цвеклото и го сваряваме цяло в 1 чаша вода, заедно с 4 с.л. захар, за около 10 минути. След като малко се охлади го разрязваме и изстискваме сока при водата от варенето, която е вече оцветена в червено от цвеклото...
Ароматни и хрупкави кашкавалени хапкиАроматни и хрупкави кашкавалени хапки
19 Ноем.
Така приготвени са много ароматни, хрупкави и вкусни....
Маслени захаринки с портокалов аромат и шоколадови капкиМаслени захаринки с портокалов аромат и шоколадови капки
10 Юни
Всички продукти трябва да са на стайна температура. Свинската мас е добре да е мека (не разтопена). В купа сложете маста и захарта и разбъркайте. Може и с миксер. Прибавете яйцата, като бъркате след всяко. Към киселото...
Кекс с аромат на КоледаКекс с аромат на Коледа
10 Дек.
Орехите се почистват от черупките и се натрошават. Крушата и ябълката се измиват, обелват и им се махат семките. Ако са по-малки като размер, може да се сложат и по два броя. Настъргват се и се оставят настрани. Яйцата...
Козунак с аромат на лимонКозунак с аромат на лимон
25 Април
3
Настъргваме корите на двата лимона и с всички продукти омесваме меко тесто, което оставяме да втаса 2 пъти по 1 час, като между двете втасвания премесваме за 10 минути. Оформяме плитка и я оставяме да втаса в леко загрята...
Меденки с аромат на КоледаМеденки с аромат на Коледа
09 Дек.
4
Омесва се твърдо тесто. Разточва се кора около 1/2 см режат се с формички. Пекат се на 200 градуса за около 10 мин, но не трябва да се препичат, а отгоре трябва да са мекички. Украсяват се с разтопен шоколад....
Сладкиш с аромат на ягодиСладкиш с аромат на ягоди
09 Април
Изпечете ароматния кекс в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност с включена вентилация. Поръсете готовия сладкиш с аромат на ягоди с пудра захар....
Мъфини с аромат на дюлиМъфини с аромат на дюли
07 Август
Мъфините с аромат на дюли са готови....
Бухтички с аромат на ванилияБухтички с аромат на ванилия
24 Юни
Бухтичките с аромат на ванилия са готови....
Турамису с аромат на портокалТурамису с аромат на портокал
08 Юни
Тирамисуто с аромат на портокал е готово. Украсете го с настърган шоколад. Да ви е сладко!...
Печено свинско ребро с лимонов аромат и зелен фасулПечено свинско ребро с лимонов аромат и зелен фасул
16 Окт.
Печеното свинско ребро с лимонов аромат и зелен фасул е много вкусно....
Тиквено руло с аромат на есенТиквено руло с аромат на есен
10 Януари
Тиквеното руло с аромат на есен е готово....
Маслени понички с аромат на мандаринаМаслени понички с аромат на мандарина
01 Май
Поставете в тенджерка на среден до силен огън водата, сока от мандарина и коричките, маслото, ванилията, узото, захарта и щипка сол. Щом маслото и захарта се разтопят и течността заври, редуцирайте силата на огъня, отстранете...
Кюфтета фрикасе с аромат на левурдаКюфтета фрикасе с аромат на левурда
04 Май
При поднасяне порциите се поръсват със ситно нарязания див чесън (левурда), който придава неповторим аромат на това ястие! Да ви е вкусно !...
Ванилов пудинг с аромат на КоледаВанилов пудинг с аромат на Коледа
01 Ноем.
Разбъркайте хубаво и сервирайте ароматния ванилов крем в купички или чашки. Ваниловия пудинг с аромат на Коледа може да консумирате топъл или да приберете в хладилника да се изстуди....
Какаово кремче с аромат на портокалКакаово кремче с аромат на портокал
30 Ноем.
Отстранете авокадото от кората, махнете костилката и го нарежете на кубчета. Към него добавете нарязаните на кубчета банани и изварата. Отделете кората от портокала с ренде, а след това изцедете сока му, който изсипете...
Ягодова наслада с аромат на бъзЯгодова наслада с аромат на бъз
17 Май
Отделят се половината ягоди и се нарязват на парченца. Заливат се със сок от бъз и лимонов сок и оставяме в купата настрани. Загрява се 400 мл прясно мляко със захар, сипваме разбития пудинг в 100 мл мляко и бъркаме докато...
Шоколадови трюфели с аромат на ромШоколадови трюфели с аромат на ром
10 Юли
Шоколадовите трюфели с аромат на ром са много сполучливи....
Шоколадов тарт с аромат на кафеШоколадов тарт с аромат на кафе
22 Май
Нарежете шоколадовия тарт с аромата на кафе на парчета с желания размер, сервирайте и се насладете на изкушението. Забележка: Измерете пудра захар и брашно с чаша от 200 ml. Много вкусно лакомство....
Дантелени пурички с аромат на уискиДантелени пурички с аромат на уиски
27 Дек.
Маслото се разтопява на бавен огън. Добавя се захарта, ванилията и медът. Сваля се от котлона, охлажда се леко и се добавят канелата, джинджифилът и кардамонът. Добавя се уискито и брашното и всичко се разбърква много добре...
Шоколадов сладкиш с аромат на кафеШоколадов сладкиш с аромат на кафе
17 Януари
4
Загрейте фурната на 170 градуса. На водна баня разтопете масло, захарта и шоколада на ниска температура. Оставете да се охлади след това за 10 минути. При непрекъснато разбиване добавете първо двете яйца към шоколадовата...