Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Източна салатаПочистваме чушките от семките и дръжките, изпичаме ги, обелваме ги и ги нарязваме на ивици. Доматите и краставиците нарязваме на кубчета. Зеления фасул се нарязва на малки парченца, които се сваряват за кратко във вряща подсолена...
18 Юли
Свежа източна салатаНакъсайте почистените броколи на цветчета. Почистете чушките и ги нарежете на ивици.
Сварете ги на пара до омекване и добавете лука, нарязан на тънки полумесеци и доматите - обелени и нарязани на кубчета.
Разбъркайте...
29 Юни
Източна салата с просо и карфиолПросото се измива, сварява в подсолена вода до пълна готовност. Прехвърля се в купа и разбърква. Маслото се разтопява с малко вода и се задушава лукът. Поръсва се със солта, черния пипер и босилека.
Когато зеленчуците...
19 Дек.
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Козуначени кифли от моята кухняИзточник: Cause It`s Always Delicious!
ЗАБЕЛЕЖКА: този необичаен стартер прави тестото по-сочно и го запазва за по-дълго време меко и пухкаво....
13 Окт.
3
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Скариди саганаки от моята кухняСкаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня е много вкусен.
Източник: Cause It`s Always Delicious
Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
14 Май
6
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Млечна баница от моята кухняМлечната баница от моята кухня е чудна!
Източник: Моята майка
Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
06 Май
Мокър сладкиш от турската кухняТака оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняСварете сиропа за сладкиша. Трябва да се охлади, докато вие се занимавате с тестото.
В купа разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата, но отделете 1 жълтък за намазване на сладките.
Прибавете гриса заедно с ванилията...
12 Януари
Сладка спаначена торта от турската кухняУкрасявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание.
Аз украсих спаначения сладкиша с нар.
Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
24 Февр.
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледните Линцер сладки от моята кухня са готови.
Източник: Приятел
Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
14 Май
Баклава с богата плънка от гръцката кухняЗапочвате със сиропа - смесете водата със захарта и поставете на котлона да заври. След завирането варите 5 минути и прибавяте ванилиите, разбъркайте и свалете съда от котлона, оставете да се охлади напълно.
В купа разбийте...
06 Февр.
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца е специалитет от османската кухня.
Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
20 Април
Попска яхния със свинско от моята кухняИзточник: Българска кухня
Забележка: За да не лютят лукчетата на очите се поставят във фризера за да се изстудят много, но не и да замръзнат. Това се отнася и за големи глави лук....
13 Май
Лесна баница без кори от гръцката кухняЛесната баница без кори от гръцката кухня е готова....
03 Март
1
Какво е гурме кухня?Гурме кухнята е наричана още висша кухня, защото най-отличителните ѝ характеристики са сложното приготвяне на ястието и изискваното им сервиране....
22 Окт.
Зелен фасул с качамак (ястие от селската кухня)Нарежете кромида и праза и ги запържете за 1-2 мин. в олиото, заедно с джоджена.
Добавете отцедения зелен фасул и задушете за кратко. Прибавете доматеното пюре и горещата вода.
Овкусете със сол, черен и червен пипер...
08 Дек.