Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

ПробиотициПробиотици
01 Февр.
Източници на пробиотици На първо място в списъка с храните, от които могат да се набавят пробиотици, е нашенското кисело мляко....
Кои храни са източници на селен?Кои храни са източници на селен?
02 Ноем.
Един от най-концентрираните източници на селен е бразилският орех, от който обаче трябва да се консумират не повече от 2-3 ядки дневно, за да се предотврати прекомерното натрупване на селен в тъканите на тялото....
Източници на фитонцидиИзточници на фитонциди
01 Дек.
Много подправки в кухнята на Изтока и Ориента са източник на фитонциди заради високите температури, които водят до по-лесно разваляне на храната....
Източници на целулозаИзточници на целулоза
24 Ноем.
Основни източници на целулоза Дневната доза целулоза, от която тялото на човека се нуждае, е 25-30 г....
Източници на каротеноидиИзточници на каротеноиди
02 Август
В майката природа има над 600 вида каретоноиди. Тези масноразтворими молекули придават на повечето плодове и зеленчуци оцветяване, което е примесено с блясък. Със сигурност сте чували за алфа- и бета-каротиините, които придават...
Източници на цинкИзточници на цинк
17 Януари
Преди да изброим най-добрите източници на цинк обаче, редно е да споменем, че с него не трябва да се прекалява....
Шоколадови понички с пробиотични перлиШоколадови понички с пробиотични перли
17 Март
Декорирате с останалия шоколад и перличките и оставяте шоколадовите понички с пробиотични перли във фризера или хладилника, докато стегнат....
Ягодово-орехови барчета с пробиотични перлиЯгодово-орехови барчета с пробиотични перли
17 Юни
Съхранявайте барчета с пробиотични перли в хладилник!...
Натурални пробиотици и синбиотициНатурални пробиотици и синбиотици
09 Февр.
2
Най-бързият начин да успокоим червата, е да приемаме пребиотици, пробиотици и синбиотици. Какво представлявяват? Как се приемат? От къде да ги набавим? Какво е пробиотик?...
Пробиотици, пребиотици и синбиотициПробиотици, пребиотици и синбиотици
23 Дек.
Най-известният пробиотик, познат на българина, е бактерията лактобацилус булгарикус, използвана за получаване на киселото мляко. Пробиотиците нося редица ползи за организма....
Новите поколения пробиотициНовите поколения пробиотици
26 Март
Пребиотици с пробиотици (синбиотици) – пребиотиците представляват несмилаеми хранителни фибри, които, добавени към пробиотиците, осигуряват техните растеж и жизненост за много дълго време....
Здравословните източници на мазниниЗдравословните източници на мазнини
10 Юли
Здравословни мазнини включват студено пресован зехтин, ленено масло и мазнини от растителни източници като ядки, семена, авокадо и кокосови орехи....
Странни източници на енергияСтранни източници на енергия
19 Март
Друг интересен, но скъп възобновяем енергиен източник, са вибрациите....
Източници на глутаминова киселинаИзточници на глутаминова киселина
22 Май
Те не само предлагат пробиотици, но могат да служат и като източници на глутаминова киселина. Ферментирали соеви продукти като мисо, соев сос и натто са богати на тази аминокиселина....
Хранителни източници на креатининХранителни източници на креатинин
11 Февр.
Топ източник от месните продукти обаче си остава телешкото месо. То най-лесно се превръща в креатинин в тялото....
Източници на витамин В5Източници на витамин В5
29 Януари
Месото и гъбите са най-богати източници на витамин В5....
Хранителни източници на астаксантинХранителни източници на астаксантин
29 Февр.
Хранителни източници на астаксантин Естественият астаксантин се извлича от водораслите Haematococcus pluvialis, като за целта те се култивират по специален начин....
Храни, източници на сяраХрани, източници на сяра
25 Ноем.
Като източник на сяра най-добри са пържените яйца, които е добре да присъстват 2-3 пъти в седмицата в менюто....
Хранителни източници на изолевцинХранителни източници на изолевцин
10 Ноем.
С кои храни да си набавим изолевцин Хранителните източници на изолевцин не са малко, така че разнообразното меню е гаранция, че в тялото ще попаднат нужните количества....
Хранителни източници на сапониниХранителни източници на сапонини
23 Август
Хранителни източници на сапонини Бобови растения Бобовите растения, включително нахут, леща, боб и грах, са богати източници на сапонини....
Растителни източници на калцийРастителни източници на калций
14 Август
Плодовете и зеленчуците съдържат само малки количества калций, но действат като добър източник на хранителни вещества за подобряване на здравето на костите....
Тайните източници на солТайните източници на сол
25 Юни
Скрити източници на сол обаче може да се окажат сандвичите с панирани зеленчуци, обезсолено сирене или млечен продукт....
Хранителни източници на цистеинХранителни източници на цистеин
03 Дек.
Цистеинът може да се приема чрез източници от животински и растителен произход....
Растителни източници на желязоРастителни източници на желязо
01 Август
Бобови култури Идеален източник на желязо за вегетарианците....
Хранителни източници на силицийХранителни източници на силиций
08 Март
Това са най-добрите хранителни източници на силиций....