Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да вложим индрише в кулинариятаВ кулинарията от индрише се използват листата от растението. Силният им аромат им позволява се използват като заместител на ванилията....
05 Окт.
ИндришеИндрише в кулинарията
У нас индришето е добре познато, като една от незаменимите и обикнати съставки на конфитюри, мармалади и сладка, особено на тези от дюли или сливи....
18 Март
1
Сироп от индришеВодата се кипва и в нея се пускат листата индрише. След 1 минута се добавят ореховите ядки и се варят още 1 минута.
Сваля се от котлона и се похлупва с капак....
01 Дек.
Ошав с индришеНакрая се добавя лист индрише към вашия ошав за Бъдни вечер и като се охлади, се сервира овкусен с лъжица лимонов сок....
22 Дек.
Вишнево сладко с индришеДобавям индришето, периодично разбърквам и отстранявам образувалата се пяна.
Сладкото се вари до желаната от вас гъстота, но внимавайте да не го преварите....
28 Февр.
Печени дюли с индришеИзпечените дюли се оставят да се охладят и се сервират, полети със сиропа и украсени с листенца индрише.
Печените дюли с индрише са много вкусни....
06 Юни
1
Черешово сладко с индришеЧерешовото сладко с индрише се съхранява на тъмно и прохладно място....
27 Юни
Лечебни рецепти с индришеИндришето има кръвоспиращо и запичащо действие. Билката е много ефикасна при високо кръвно налягане, сърцебиене. Използва се често и при маточни кръвотечения, захарна болест....
26 Април
Кулинарна употреба на индришеКакто виждате, има много употреби на индришето в кулинарията, а и не само. Това си е цяло природно богатство, което не бива да подценяваме....
21 Август
Компот от праскови с индришеВ буркан слагаме нарязаните праскови, листото от индрише и захарта.
Заливаме с вода догоре.
Затваряме буркана и го слагаме в дълбок съд с вода - варим 5 минути след завиране на водата в големия съд....
19 Февр.
3
Летен кайсиев компот с индришеНакрая прибавяме захарта, индришето и оставяме да се разтопи на изключен котлон, като се разбърква.
Охладен се сервира в купичка. Идеален е за жегите - студен и ароматен !...
02 Юли
Сладко от круши с индришеОще горещо разсипете сладкото от круши в затоплени и сухи бурканчета, като добавяте по малко листа индрише. Затваряйте с капачки и обръщайте надолу. Оставете бурканчетата така, докато изстинат....
04 Септ.
Компот от джанки с индришеСлагате по 2 листа индрише и доливате със вода.
Затваряте много добре и варите 15 минути след завирането на водата....
29 Май
Компот от кайсии с индришеОтгоре се слага листо индрише.
Затварят се с нови капачки. Нареждаме в голям казан, покриваме с вода и варим на умерен огън за 10 минути от завирането.
Ако са по-зелени и твърди, може и за 15 минути....
11 Юли
1
Компот от дюли и индришеДобавяме пресни листа индрише.
Наливаме вода. Затварям добре с капачка. И така няколко буркана. Варим 20 мин....
03 Юни
1
Компот със сливи и ндришеСлагаме по 4 супени лъжици захар.Слагаме по едно листо от индрише. Наливаме със студена вода до под ръбчето на всеки един от бурканите.
Затваряме с капачки много добре....
07 Януари
При раздразнителност - отвара от индришеЗалейте 1 пресен лист от индрише с 1 чаша гореща вода и сложете да ври няколко минути под капак. След изстиване прецедете.
Изпийте отварата на 2 приема през деня....
22 Април
Компот от дюли с индришеБланшираните дюли нареждаме в бурканите, а по желание добавете стръкче индрише и по 2 зрънца карамфил.
С горещия захарен сироп заливаме до основата на ръба, затваряме и стерилизираме за 20-25 минути....
03 Окт.
Сладко от моркови и индришеПрибавяме омекналите моркови и листенцата от индришето, варим до сгъстяване. Накрая добавяме 1 лъжичка лимонтузу.
Оставяме да престои една нощ, добре да се напоят морковите, после затваряме в сухи буркани....
17 Януари
Медът в кулинариятаМедът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
25 Януари
Ванилията в кулинариятаВанилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар.
С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
26 Дек.