Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сладолед с инстантно кафеСладолед с инстантно кафе
05 Юли
В купа се смесват жълтъците, захарта и се разбиват на пяна. Добавят се пресятото какао, нескафето и 50 милилитра от прясното мляко. Разбива се докато се разтвори какаото и нескафето. Долива се останалото мляко и хубаво...
Ароматен кекс с инстантно кафеАроматен кекс с инстантно кафе
06 Окт.
В дълбока купа се разбиват яйцата и захарта, докато се получи пухкава смес. Към сместа постепенно с разбиване се добавят брашното, олиото водата, ванилията и бакпулверът. Когато сместа се хомогенизира я разделете в...
Шоколадова торта с инстантно кафеШоколадова торта с инстантно кафе
20 Март
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията. Добавят се олиото, прясното мляко и кафето и всичко се разбива добре. Брашното се смесва с какаото, содата, бакпулвера и солта и сухите съставки се прибавят към течните....
Крем карамел с инстантно кафеКрем карамел с инстантно кафе
09 Април
Слагаме млякото да се свари. Взимаме яйцата и ги разбиваме със 6 с.л. захар. След като млякото е сварено и е изстинало прибавяме разбитата смес към него. След това добавяме и 2 с.л. нес кафе и сместа се изсипва във формата...
Мини кексчета с инстантно кафеМини кексчета с инстантно кафе
01 Февр.
Всички продукти (без брашното и бакпулвера) се разбъркват в купа. Добавят се брашното примесено с бакпулвера, трябва да се получи малко по гъсто от кексово тесто. Слага се във формичките и по средата на всяко кексче...
Млечно-шоколадов мус с инстантно кафеМлечно-шоколадов мус с инстантно кафе
26 Окт.
Поставяме желатина във вода да омекне. Слагаме изстудените мляко и сметана в широк съд и разбиваме с миксера на средна скорост, докато сместа се втвърди, за да се получи по-добре. Съдът с млякото трябва да е поставен...
Щрудел с круши, ванилия и инстантно кафеЩрудел с круши, ванилия и инстантно кафе
14 Януари
Измийте добре крушите и ги настържете на едро ренде, след което към тях добавете половината от захарта и течната ванилия и ги оставете да се озахарят за около 15-20 мин. След това към крушите и захарта прибавете галетата...
Какво е инстантно кафе?Какво е инстантно кафе?
27 Окт.
Инстантното кафе, познато още като разтворимо кафе, се използва от много хора, защото се приготвя много бързо и лесно. Инстантното кафе представлява екстракт от зърната на кафееното дърво....
Съдържа ли кофеин инстантното кафе?Съдържа ли кофеин инстантното кафе?
08 Май
Именно по тази причина инстантното кафе е все по-широко използвано в ежедневието. Инстантното кафе е не само лесно за приготвяне, но и много приятно на вкус....
Вредно ли е инстантното кафе и пакетчетата 3в1Вредно ли е инстантното кафе и пакетчетата 3в1
16 Окт.
4
Но как стои въпросът с инстантното кафе? Съдържанието на кафените му зърна е минимално - около 15%....
Инстантен ОризИнстантен Ориз
21 Януари
Изсушаването на инстантния ориз обаче се извършва чрез процес на дехидратация, по време на който се губи голяма част от хранителната стойност на ориза....
Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)
16 Януари
Комбинирайте жълтъците, кондензираното мляко и ванилията в купа. Разбийте с тел енергично за около 10 минути до образуването на пяна. Пригответе кафето според предпочитания от вас метод. Запазете около половин чаша за...
КафеКафе
26 Февр.
3
Първите писмени сведения относно кафето датират от около 1000 година, но кафето като тонизиращ и полезен продукт е известно още столетия назад във времето. До ден днешен кафето запазва своите позиции като една от най-известните...
Инстантни спагети - кога са вредни за здраветоИнстантни спагети - кога са вредни за здравето
30 Дек.
Но две опаковки от този тип инстантни юфка съдържат 2352 mg натрий, 118% от препоръчителната дневна доза....
Какаово кафеКакаово кафе
21 Май
Поставете захарта, какаото и кафето в съд. Добавете малко вода, вземете миксер за кафе и разбъркайте, докато се образува пяна. Сварете млякото. Изсипете какаото с кафето в млякото, след което отново разбъркайте...
Далгона кафеДалгона кафе
13 Май
1
В подходящ съд се слагат кафето, захарта и водата. Разбиват се с миксер или специален миксер за фрапе, до получаване на гъста пяна. В чашата, в която ще се пие, се слага млякото догоре на чашата. По желание се...
Кафе ТирамисуКафе Тирамису
29 Август
Подредете бишкотите изправени в чашата по стените. Долейте малко сварено кафе, а след него, топчица сладолед, малко разбита сметана, захар и ликьор. Отгоре настържете малко шоколад и поръсете с щопка какао. Поднесете...
Карамелено КафеКарамелено Кафе
20 Август
Слагаме захарта в джезвето и оставяме да се карамелизира до светлокафяво. Прибавяме водата и като заври слагаме кафето. Оставяме го да кипне няколко пъти и го разливаме по чашките....
Мексиканско кафеМексиканско кафе
30 Август
2
Необходими са ви чаши за ирландско кафе / Irish Coffee Glass. Затоплете добре под струя топла вода чашата. В нея налейте Калуата и текилата и разбъркайте добре. Добавете кафето, а по повърхността оформете плътен пласт...
Кафе ЕнергияКафе Енергия
24 Юни
1
Сварете кафе - еспресо или шварц. С миксер разбийте яйцето, ваниловата захар и сметаната. Изсипете сместа в продълговата стъклена чаша, долейте с кафе без да разбърквате и поднесете топло....
Портокалово кафеПортокалово кафе
23 Юни
Сипете една чаша кафе. Прибавете портокаловия ликьор, захарта и разбъркайте. Сервирайте с резенче лимон....
Айс-КафеАйс-Кафе
25 Май
Сладоледът се сипва в конусовидна лонгдринк чаша. Внимателно върху него се излива кафето. Гарнира се с калпак от сметана и настъргания черен шоколад....
Крем кафеКрем кафе
20 Май
На водна баня се разбива захарта и 2 жълтъка. Когато станат пухкави и побелеят, се прибавя охладено ароматично и силно кафе и сметаната. Продължава да се вари на водна баня, като се бърка непрекъснато, докато се образува...
Френско кафеФренско кафе
06 Август
Сложете водата да заври, прибавете кафето и след като кипне оттеглете съда от котлона. Добавят се една по една лъжичките кафе и щипката сол. След това отново се връща съда на включения котлон. След надигането на каймака...
Римско кафеРимско кафе
27 Август
3
Сварете 2 ч.ч. силно кафе еспресо и го запазете топло. Разбийте жълтъците със захарта много добре, до получаване на пухкав крем. Долейте при непрекъснато разбиване еспресото. Разпределете римското кафе в чаши...