Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Кулинарен пътеводител: Непознатата ирландска кухняКулинарен пътеводител: Непознатата ирландска кухня
29 Юни
Неотдавна се появява и всеизвестното ирландско кафе, което става един вид и визитна картичка на страната....
Ирландска яхнияИрландска яхния
18 Юли
Нарежете агнешкото месо. Сипете олиото в тенджера и запържете агнешкото. Извадете го и запържете морковите за 5 минути. Върнете месото, сипете водата и овкусете със сол и черен пипер. Кипнете и намалете огъня, сложете...
Ирландска напитка аскебоИрландска напитка аскебо
15 Януари
Карамфилът и кардамонът се счукват в хаванче. Стафидите се измиват и се подсушават. Шафранът се залива с 4 супени лъжици вряща вода и се оставя за 20 минути. В стъклен буркан се налива уискито, добавят се стафидите, настърганата...
Ирландска редена салатаИрландска редена салата
26 Април
1
Сваряваме месото и след като се охлади го нарязваме на парчета с дебелина около един сантиметър. На дъното на чиния поставяме парче месо, намазваме го с майонеза. Върху нея подреждаме тънички кръгчета краставичка, поръсваме...
Ирландска содена питкаИрландска содена питка
04 Юли
Ирландската содена питка е готова....
Ирландска содена питаИрландска содена пита
21 Окт.
Ирландската содена пита е готова....
Ирландска празена супаИрландска празена супа
09 Януари
Поднесете ирландската празена супа, овкусена с лъжица сметана и пресен магданоз. Вкусна и засищаща лучена супа!...
Ирландска херинга фламбеИрландска херинга фламбе
10 Юни
Почистете внимателно рибата. Махнете главите и средата кост, така че да останат само филетата. Отстранете кожата. Наредете филетата херинга в чиния за поднасяне. Затоплете за кратко уискито. Залейте рибата с уискито...
Ирландска рибена чорбаИрландска рибена чорба
16 Май
Поставете рибните продукти на дъното на тенджерата, залейте със студената вода и сварете на умерен огън. Ще получите богат, ароматен бульон. Прецедете бульона и добавете в него лук, малко магданоз и останалите подправки...
Какво не знаете за ирландската кухня?Какво не знаете за ирландската кухня?
12 Май
Още апетитни рецепти от ирландската кухня: Ирландски соден хляб, Ирландско задушено с овнешко месо, Стю с агнешко месо, Панирани дъблински скариди, Печена сьомга по белфастки, Ирландски палачинки, Варен кейк...
С какво е популярна ирландската кухня?С какво е популярна ирландската кухня?
10 Септ.
Ирландска закуска Тук всичко е класическо и с ароматния дъх на традиционната ирландска кухня....
Ирландска яхния (Айриш стю)Ирландска яхния (Айриш стю)
08 Юли
Месото нарежете на 4 парчета, обелените картофи, лука и морковите – на едро, магданоза – на ситно и ги подредете на слоеве в тенджера, като започнете и завършите с картофите. Сипете водата, добавете черен пипер и сол на...
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Ирландска содена питка с тиквено семеИрландска содена питка с тиквено семе
24 Февр.
Изстискваме лимона в млякото и оставяме настрана за 10 минути. Пресяваме брашното в купа, добавяме содата, захарта и солта. Разбъркваме всичко и добавяме вече 'пресеченото' мляко. Слагаме тиквеното семе и бъркаме до получаване...
Ирландска спаначена супа с овесено брашноИрландска спаначена супа с овесено брашно
14 Май
Сгорещете маслото на умерен огън и добавете вътре овесеното брашно, като внимателно разбърквате. Запържете брашното няколко секунди и налейте бульона. Бъркайте енергично за да се разтвори брашното. В сместа добавете и...
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
06 Май
Млечната баница от моята кухня е чудна! Източник: Моята майка Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
Мокър сладкиш от турската кухняМокър сладкиш от турската кухня
17 Януари
1
Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
Козуначени кифли от моята кухняКозуначени кифли от моята кухня
13 Окт.
3
Фурна - 160-170 градуса. Плоска тава с хартия за печене. Работи се с миксер! СТАРТЕР: първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня
14 Май
6
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен. Източник: Cause It`s Always Delicious Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
Скариди саганаки от моята кухняСкариди саганаки от моята кухня
13 Май
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни! Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня
13 Май
2
Пилешката супа от моята кухня е много вкусна. Източник: Бележките на Мама...
Крем Брюле от моята кухняКрем Брюле от моята кухня
13 Май
6
Кремът Брюле от моята кухня е готов. Източник: Френска кухня Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
Ризото Миланезе от моята кухняРизото Миланезе от моята кухня
13 Май
Ризотото Миланезе от моята кухня е много вкусно. Източник: италианска кухня Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....