Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Ирландско кафеИрландско кафе
05 Септ.
3
Затоплете леко чаша със столче. Уискито се загрява на пара до кипване, след това се фламбира за няколко секунди и се излива кафето вътре. След това се слага кафявата захар, разбърква се и отгоре се слага леко разбитата...
Желирано ирландско кафеЖелирано ирландско кафе
05 Януари
Желатинът се накисва в студена вода за 7 минути и след като набъбне, се отцежда. Кафето се залива с вряла вода, добавя се захарта и желатинът и сместа се загрява до пълното разтваряне на захарта. Сваля се от котлона...
Ледено ирландско кафеЛедено ирландско кафе
03 Август
Сипете уискито в подходящи чаши със столчета, в които сте сложили лед преди това. Долейте отгоре горещото кафе, предварително разбъркано със захарта. Гарнирайте с топка сладолед и поръсете с настърган шоколад....
Перфектното ирландско кафеПерфектното ирландско кафе
28 Април
Класическите ирландски кафета се приготвят само с четири съставки: горещо кафе, ирландско уиски, захар и бита сметана....
Оригинално ирландско кафеОригинално ирландско кафе
06 Февр.
В огнеупорен съд сложете набодените с карамфилените зърна лимонени и портокалови кори, канелената пръчка и захарта, загрейте и бъркайте, докато захарта се стопи. Варете не повече от 1-2 мин. Сипете уиски, запалете сместа...
Ирландско кафе с шоколадИрландско кафе с шоколад
31 Януари
1
Затоплете добре чаша за Ирландско кафе. Налейте в нея уискито и добавете захарта. Разбъркайте, докато се разтвори. Прибавете горещото кафе, в което сте разтворили предварително натрошения шоколад....
Класическо ирландско кафе с уискиКласическо ирландско кафе с уиски
17 Юли
Ароматно и вкусно класическо ирландско кафе с уиски. Затоплете предварително чашата, в която ще сервирате ароматното кафенце. На дъното налейте хубаво ирландско уиски....
Ирландско гато с кафеИрландско гато с кафе
29 Май
Сложете кафето в горещата вода, добавете захарта и загрейте леко, докато захарта се абсорбира. Оставете да се охлади и добавете уискито. Разтопете шоколада с половината сметана на водна баня. Махнете от котлона и смесете...
Ирландско рагуИрландско рагу
31 Март
Месото се реже на резени, натрива се със сол и се запържва до златисто в смес от половината масло и половината от зехтина. Лукът се нарязва на ситно, морковите и целината се нарязват на дребни кубчета. Лукът, морковите...
Ирландско стюИрландско стю
19 Май
Нарежете месото на кубчета, като преди това внимателно го изчистите от всички тлъстини. Картофите, лукът, морковите и целината се нарязват на средно големи парчета. В подходящ дълбок съд се редят първо лукът, целината...
Ирландско задушеноИрландско задушено
04 Април
Изрежете излишната тлъстина от месото и го нарежете на кубчета със страна 5 см. Оваляйте ги в сол и черен пипер и сложете 1 ред месо в тенджера с дебело дъно. Нарежете лука и измитите картофи и ги редувайте с месото. Най-отгоре...
Ирландско задушено с овнешко месоИрландско задушено с овнешко месо
27 Септ.
Подберете не много тлъсто овнешко. Ако има много излишна мазнина я изрежете. Месото нарежете на кубчета с големина около 5 сантиметра. Овкусете го със сол и черен пипер. Подредете един пласт от месото на дъното на тенджера...
Мъдри ирландски поговоркиМъдри ирландски поговорки
06 Август
Естествено, това не са единствените мъдри ирландски поговорки, но са някои от по-интересните....
Стари ирландски легендиСтари ирландски легенди
04 Май
Кухулин Това е един от най-известните ирландски герои. Появява се в множество и различни истории и ирландски легенди....
Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)
16 Януари
Комбинирайте жълтъците, кондензираното мляко и ванилията в купа. Разбийте с тел енергично за около 10 минути до образуването на пяна. Пригответе кафето според предпочитания от вас метод. Запазете около половин чаша за...
КафеКафе
26 Февр.
3
Първите писмени сведения относно кафето датират от около 1000 година, но кафето като тонизиращ и полезен продукт е известно още столетия назад във времето. До ден днешен кафето запазва своите позиции като една от най-известните...
Най-популярните ирландски легендиНай-популярните ирландски легенди
13 Юни
Тези митични ирландски дребни същества са претърпели много трансформации през вековете и голяма част от това, което ги прави толкова специални, е вече забравено....
Орехово кафеОрехово кафе
10 Дек.
В подходяща чаша наливаме първо ликьора, после захарния сироп и накрая кафето. Преди да поднесем разбъркваме добре....
Турско кафеТурско кафе
26 Ноем.
3
Отмерваме в чашка за кафе вода и я изсипваме в джезве. В джезвето прибавяме 1 ч.л. от добре разбърканите ръж и леблебия. Прибавяме една кафяна лъжичка захар. Оставяме да заври на бавен огън. Когато кафето кипне...
Кафе-пудингКафе-пудинг
07 Ноем.
Сгорещете маслото на огъня, прибавете брашното и запържете за малко, след което залейте с прясното мляко. Оставете да кипне веднъж и го свалете от огъня, за да се охлади. Добавете към горещата смес кафето, 150 г от захарта...
Кафе ГранитаКафе Гранита
13 Август
Сипете захарта и водата в тенджерка. Варете около 5 минути, отстранете от огъня и прибавете кафето. Разбъркайте много добре. След това оставете сместа да се охлади. Излейте сместа в пластмасов съд и го сложете за около...
Заледено кафеЗаледено кафе
02 Юли
Сварявате кафето, подслаждате и оставяте да изстине. Сипвате ликьора. Течността се изсипва във формички за лед и се оставя да замръзне в хладилника. Изваждате в изстудена чаша, разбърквате леко с вилица и поднасяте...
Кафе кремКафе крем
07 Август
Сварете кафето с нужното количество вода, но без да подслаждате. Ако сте го варили в джезве, прецедете. Разбийте маслото с жълтъка добре и на малки порции започнете да добавяте кафето, като разбивате непрекъснато и внимавате...
Бадемово кафеБадемово кафе
26 Май
Кафето се оставя да се охлади половин час в хладилника. Добавят се захарта, бадемите и ромът и всичко се разбива в блендер. Разпределя се в чаши и се сервира с лед....
Кафе бонбонКафе бонбон
07 Юни
Правите си едно кафе еспресо на машина в стъклена чаша, след това се сипва кондензираното мляко. Ефекта от снимката става, тъй като млякото е по-тежко и се утаява на дъното на чашата. Няма нужда да се подслажда със...