Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

РозеРозе
17 Май
2
История на Розе Мнозина смятат, че розовите вина са едни от първите, познати на човечеството....
Мащерково розеМащерково розе
05 Март
Да, обичам аромата на мащерка и да - използвам я дори за коктейли. И колкото и странно да Ви звучи, комбинацията е много сполучлива. Обелете с белачка част от кората на портокал, усучете я и я сложете във фризера....
Кайсии в розеКайсии в розе
29 Юли
Виното се смесва с пудрата захар и се загрява на бавен огън до пълното разтваряне на пудрата захар....
Ягоди с розеЯгоди с розе
02 Юни
Ягодите се почистват, измиват се и всяка ягода се реже на половина по дължина. Прекалено едрите плодове се разрязват на четвъртинки. Разпределят се в 4 високи стъклени чаши....
Пилешки дробчета с РозеПилешки дробчета с Розе
22 Май
1
В тенджерка нарязах на ситно лука и чесъна и настъргах морковите, запържих с олиото, добавих нарязаните на ситно гъби, задуших за кратко, след което се добавих измитите и отцедени дробчета....
Пурички с лимец, розе и мармаладПурички с лимец, розе и мармалад
23 Дек.
Разделя се на две части, по-лесно се работи, и всяка разточете на правоъгълна кора с дебелина 0.5 мм....
Сангрия с розе, ром и брендиСангрия с розе, ром и бренди
27 Юли
Насладете се на една разкошна лятна напитка, пълна с темперамент и очарование....
Сангрия Розе със сок от нарСангрия Розе със сок от нар
26 Септ.
Сместа се разбърква до разтварянето на захарта, излива се в каната при виното и се разбърква добре. Сините сливи се нарязват на ситно, ягодите се нарязват на четвъртинки....
Ръководство за начинаещи любители на РозеРъководство за начинаещи любители на Розе
02 Април
Вкусна лятна напитка, виното Розе представлява повече от очарователно му име и красив цвят! Ето кратко ръководство за всички неща: как е на вкус, какво е специално за него и с какви храни се съчетават най-добре. Розе...
Десерт от кайсии с розе и сладоледДесерт от кайсии с розе и сладолед
24 Юли
Виното се излива в тенджерка, добавя се пудрата захар и сместа се загрява на бавен огън, докато се разтвори напълно пудрата захар. Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се отстраняват....
Ягоди и боровинки в желе от розеЯгоди и боровинки в желе от розе
18 Юли
Половината вино се кипва, сваля се от огъня, добавя се захарта и предварително накиснатият и разтворен на водна баня желатин. Всичко се смесва....
История на КолатаИстория на Колата
09 Март
Каква е историята на тази уникална и единствена по своя вкус разхладителна напитка е въпрос, на който много хора могат да дадат задоволителен отговор, но в съпоставка на двете напитки историята им изглежда забавна и любопитна...
История на марципанаИстория на марципана
12 Януари
У нас марципанът не се припознава като много качествен десерт. Причина за това е времето на комунизма, когато с наименованието марципан са се продавали продукти с твърда какаова маса, наподобяващ шоколад, но с доста занижено...
История на жартиеритеИстория на жартиерите
18 Окт.
Появата на жартиерите е била предизвикана от съществуването на чорапите. Първи за създаване на жартиери са се погрижили французите. Преди появата на жартиери те са използвали кожени колани с бримки, които са се прикрепяли...
История на фондютоИстория на фондюто
11 Април
Според разказваните истории то било изобретено от швейцарските пастири през 14 век, които прекарвали дълго време в планината. Те разполагали само с вино, хляб и сирене като храна....
История на сиренетоИстория на сиренето
04 Юни
В САЩ отбелязват деня на сиренето от повече от 100 години, като на тази дата акцентът е да се научи повече за производството и историята на сиренето, да се отпразнува весело събитието и разбира се - да се хапнат сиренца на...
История на бургераИстория на бургера
26 Юли
Хамбургерът или наричан още бургер, хамбург, е сандвич, който се приготвя обикновено с говежда кайма, поставена в средата на питка. Той често се сервират с добавки от маруля, домати, лук, кисели краставички, кашкавал...
История на сайдераИстория на сайдера
19 Юни
Сайдерът /cider или cyder/ представлява алкохолна напитка, която се приготвя по специална технология от ферментиралия ябълков сок. Сайдерът е силно газиран, сладникав и леко кисел. Напитката има златист или зеленикав цвят...
История на еклеритеИстория на еклерите
03 Юни
1
Еклерите са сред любимите десерти на много хора. За разлика от повечето други сладки изкушения, еклерите радват човечеството само от няколко века. Първите сведения за съществуването на апетитните сладкиши датират...
История на сандвичаИстория на сандвича
21 Януари
2
Кулинарните историци, изследвали историята на разновидността на сандвича, хамбургера, пък считат, че неговият произход е свързан с монголския император Чингис Хан (XII в.)....
История на пицатаИстория на пицата
22 Май
2
Пицата е национално италианско ястие и е любимо на десетки хиляди хора в цял свят. Прототипът на пицата се е появил на трапезите на древните римляни. Тогава са сервирали парчета месо върху големи къшеи хляб. Родината на...
История на артишокаИстория на артишока
07 Август
Една легенда разказва, че веднъж, когато Зевс гостувал на брат си Посейдон, забелязал как по брега на остров Зинари се разхождала невероятно красива млада девойка. Името и било Кинара. Тъй като се боял да не я изплаши...
История на вибратораИстория на вибратора
13 Ноем.
1
Вибраторът е сред най-разпространените женски секс играчки. Едва през последните години дамите започнаха да признават публично, че държат в нощното си шкафче подобен вид атрибути. Това обаче не значи, че те са се зародили...
История на ислямаИстория на исляма
21 Окт.
Все пак тази последователите на религията днес оставят различни впечатления у хората по света, които не принадлежат към нея, затова е добре да се познават основните постулати на учението, за да се разбере - възникване, история...
История на аметистаИстория на аметиста
23 Юни
Историята на аметиста не спира дотук. През Средновековието той бил наричан Епископки камък. С него се украсявали пръстените, носени от епископите....