Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сос УорчестърСос Уорчестър
20 Април
2
История на сос Уорчестър Основната съставка на соса е аншоа, а приготвянето на сосове на основата на рибни продукти съвсем не е практика, която съществува от вчера....
Домашен сос УорчестърДомашен сос Уорчестър
27 Март
В същото съотношение може да добавите и на прах. Така домашният сос Уорчестър се премества в бурканче или купичка, който се затваря плътно....
Пържоли със сос УорчестърПържоли със сос Уорчестър
26 Юни
Сложете капака на гювеча и печете на 180-200 градуса за около 2 часа. Сервирайте с гарнитура по избор. Пържолите със сос Уорчестър са готови....
Телешки късчета в сос УорчестърТелешки късчета в сос Уорчестър
05 Май
Сервирайте горещи телешки късчета в сос Уорчестър....
Овчарски пай със сос УорчестърОвчарски пай със сос Уорчестър
06 Юли
Овкусяваме със соса Уорчестър и подправките на вкус. Прибавяме нарязаните на кубчета моркови, тиквичката и пасираните домати. Разбъркваме всичко и добавяме бульона....
Свински Ребърца със сос УорчестърСвински Ребърца със сос Уорчестър
27 Март
1
Сервирайте останалия сос, като гарнитура към пържени картофи и ребрата....
Печен Джолан с Уорчестър сосПечен Джолан с Уорчестър сос
06 Ноем.
Ако гарнитурата е със запечени картофи, можете да ги пюрирате с част от отделилият се при печене сос. Печеният Джолан с Уорчестър сос е много вкусен....
Дълги банички с кайма и сос УорчестърДълги банички с кайма и сос Уорчестър
06 Януари
Поставете в загрята фурната на 190 градуса и печете баничките около 20 минути или до златисто. Сервирайте дълги банички с кайма и сос Уорчестър с избрания от вас доматен сос или лютеница и зелена салата....
С кои подправки може да заместите сос Уорчестър?С кои подправки може да заместите сос Уорчестър?
10 Юни
Въпреки че оригиналната рецепта за сос Уорчестър се пази в тайна, съставките му са известни....
Сос ТабаскоСос Табаско
19 Юли
История на сос Табаско Сос табаско идва от тропическа Луизиана, като началото на неговата славна история е от годините след края на Гражданската война в САЩ....
Соев СосСоев Сос
15 Май
1
Историята на соевият сос започва в Китай преди хилядолетия. Поради религиозни причини китайските монаси заместват месото и млякото с продукти от соя....
История на КолатаИстория на Колата
09 Март
Каква е историята на тази уникална и единствена по своя вкус разхладителна напитка е въпрос, на който много хора могат да дадат задоволителен отговор, но в съпоставка на двете напитки историята им изглежда забавна и любопитна...
История на бургераИстория на бургера
26 Юли
Хамбургерът или наричан още бургер, хамбург, е сандвич, който се приготвя обикновено с говежда кайма, поставена в средата на питка. Той често се сервират с добавки от маруля, домати, лук, кисели краставички, кашкавал...
История на сайдераИстория на сайдера
19 Юни
Сайдерът /cider или cyder/ представлява алкохолна напитка, която се приготвя по специална технология от ферментиралия ябълков сок. Сайдерът е силно газиран, сладникав и леко кисел. Напитката има златист или зеленикав цвят...
История на еклеритеИстория на еклерите
03 Юни
1
Еклерите са сред любимите десерти на много хора. За разлика от повечето други сладки изкушения, еклерите радват човечеството само от няколко века. Първите сведения за съществуването на апетитните сладкиши датират...
История на кибритаИстория на кибрита
01 Юли
Преди появата на кибрита хората палели огън, като търкали две дървени повърхности една в друга, чукали кремък за искра, опитвали се да хванат слънчевите лъчи през стъкло, за да получат пламък. Когато огънят бил запалван...
История на розатаИстория на розата
17 Март
1
През цялата история бялата роза символизирала потайност и мълчание. Латинският израз sub rosa - "под розата", се открива най-рано в документ от 479 г. пр. Хр. Изразът означавал "заклет си да пазиш тайната"....
История на пицатаИстория на пицата
22 Май
2
Пицата е национално италианско ястие и е любимо на десетки хиляди хора в цял свят. Прототипът на пицата се е появил на трапезите на древните римляни. Тогава са сервирали парчета месо върху големи къшеи хляб. Родината на...
История на марципанаИстория на марципана
12 Януари
У нас марципанът не се припознава като много качествен десерт. Причина за това е времето на комунизма, когато с наименованието марципан са се продавали продукти с твърда какаова маса, наподобяващ шоколад, но с доста занижено...
История на сиренетоИстория на сиренето
04 Юни
В САЩ отбелязват деня на сиренето от повече от 100 години, като на тази дата акцентът е да се научи повече за производството и историята на сиренето, да се отпразнува весело събитието и разбира се - да се хапнат сиренца на...
История на артишокаИстория на артишока
07 Август
Една легенда разказва, че веднъж, когато Зевс гостувал на брат си Посейдон, забелязал как по брега на остров Зинари се разхождала невероятно красива млада девойка. Името и било Кинара. Тъй като се боял да не я изплаши...
История на сандвичаИстория на сандвича
21 Януари
2
Кулинарните историци, изследвали историята на разновидността на сандвича, хамбургера, пък считат, че неговият произход е свързан с монголския император Чингис Хан (XII в.)....
История на фондютоИстория на фондюто
11 Април
Според разказваните истории то било изобретено от швейцарските пастири през 14 век, които прекарвали дълго време в планината. Те разполагали само с вино, хляб и сирене като храна....
История на киханетоИстория на кихането
27 Юни
"Наздраве! " - всеки е получавал и изказвал тази благословия хиляди пъти. Или производните и, като "Бог да те благослови" например. Суеверните смятат, че кихавицата е полъх от крилете на Сатаната. Арабите пък вярват...
История на хиромантиятаИстория на хиромантията
09 Юни
Хиромантията се разглежда като наука, чрез която се разбира миналото, настоящето и бъдещето, чрез разчитане на линиите на дланта. Съдейки от броя на ръцете, нарисувани в праисторическите пещери, изглежда, че те представляват...