Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусни италиански сладкишиЕдин от най-известните и лесни за приготвяне италиански сладкиши е кремът панакота....
26 Юни
1
Италиански сладкиш с крушиИзпечете този впечатляващ сладкиш с круши на 170 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор.
Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовият плодов сладкиш поръсете с пудра захар....
22 Март
Италиански сладкиши SoffioniПечете италианските сладкиши Soffioni във фурна на 180 градуса за 30-35 минути. Поднесе ги, поръсени с пудра захар и се насладете на страхотни сладкиши.
Източник: Vesela Pirgova - Кулинарна мрежа...
08 Март
Сладкиш с вишни по италианскиКората на лимона се настъргва. Омекналото масло се смесва със захарта и ванилията и се бие до пяна. Яйцата се добавят едно по едно.
Отделно се смесва пресятото брашно, бакпулверът и настърганата лимонова кора. Добавя...
19 Юли
Италиански сметанов сладкиш с нектариниДвеста грама от брашното се пресяват. Маслото се настъргва на едро и се смесва с брашното до образуване на трохи. Нектарините се разрязват на две, отстраняват се костилките и плодовете се режат на ситно.
Поръсват се с...
31 Август
Италиански сладкиш с доматен сокДоматеният сок се смесва със захарта и олиото. Добавя се брашното с бакпулвера и се разбърква добре.
В тава, постлана с хартия за печене, се излива половината тесто.
Отгоре се разпределя мармаладът и се покрива с...
30 Юли
Италиански шоколадов сладкиш с кокосРазлейте я върху разкошния сладкиш и отгоре поръсете с кокосови стърготини.
Италианският шоколадов сладкиш с кокос е много вкусен.
Да ви е сладко!...
29 Юли
Вълшебен италиански сладкиш с кайсииПечете плодовия сладкиш до готовност - 40-45 минути.
Извадете и го охладете за половин час във формата, след което го извадете и поръсете с пудра захар.
Вълшебният италиански сладкиш с кайсии е готов....
07 Окт.
Италиански сладкиш с шоколад и малиниРинг за торта се постила с хартия за печене. Бисквитите се натрошават, отделя се половин шепа, останалите се смесват с маслото.
На дъното на ринга се слага тестената смес и се притиска. Шоколадът се натрошава и се разтопява...
06 Септ.
Италиански сладкиш с маскарпоне и сливиБрашното се пресява и се смесва с бакпулвера и солта. Сто и двадесет грама от захарта се разбиват с яйцата на пяна.
При непрекъснато разбиване се добавя по малко маскарпонето. Добавя се брашното и се разбърква.
Сливите...
13 Август
Италиански сладкиш с бадеми и прасковиМаслото, яйцата, захарта, ванилията, бадемите, брашното и бакпулверът се смесват и се замесва тесто.
Слага се в тава, намазана с мазнина. Прасковите се отцеждат от сиропа.
Половинките праскови се слагат върху тестото...
20 Юни
Италиански сладкиш с рикота и сладкоПечете италианския сладкиш с рикота и сладко за 50 мин. на 180 градуса....
16 Септ.
2
Италиански сладкиш с череши и маскарпонеСлед като се извади от фурната готовият сладкиш се поръсва с пудра захар.
Източник: hovogliadidolce.it...
12 Март
Италиански сладкиш с ябълки и рикотаИталианският сладкиш с ябълки и рикота е много вкусен....
14 Април
Сиропиран сладкиш от грис по италианскиЗалейте веднага изпечения сладкиш със сиропа и го поръсете с накълцаните бадеми.
По желание поднесете готовия сиропиран сладкиш със сметана....
05 Юли
Коледни сладки с печати по италианскиПо желание коледните сладки се слепват със течен шоколад или мармалад.
Съхраняват се в кутия за сладки на хладно....
24 Дек.
Италиански коледен сладкишЗалейте сладкиша и оставете шоколада да изсъхне, преди да го нарежете.
Чудесният бадемов аромат с лимонови и ванилови нотки на този Италиански коледен сладкиш ще ви възхитят!
Да ви е сладко!...
04 Януари
Италиански шоколадов сладкишНакрая готовността на италианския шоколадов сладкиш се проверява с клечка за зъби.
Разтопете натрошения шоколад с маслото и покрийте готовия шоколадов сладкиш с тази глазура....
11 Дек.
10
Италиански коледен сладкиш ПанетонеЗа да не прегори, към средата на печенето покрийте коледния сладкиш с алуминиево фолио. Готовият Панетоне се вади, маже се с масло и се увива с кърпа, докато напълно се охлади....
18 Дек.
Италиански коледен сладкиш ПанетонеЗа да не прегори, към средата на печенето покрийте коледния сладкиш с алуминиево фолио. Готовият Панетоне се вади, маже се с масло и се увива с кърпа, докато напълно се охлади....
18 Дек.
Сладкиш Наполеон: Френско изкушение с италиански корениТози вид сладкиш е един вид крем пита, наричан още millefeuilles на френски или mille foglie нa италиански, т.е. хиляда листа.
На английски е познат като phyllo, което е транскрипция на гръцкото фиало....
01 Юли