Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Италиански сосове за спагетиИталиански сосове за спагети
13 Август
5
Един от класическите италиански сосове за спагети е сметановият. Той се приготвя лесно и се добавя направо в тенджерата, в която са се варили спагетите. Те са много вкусни и със сос песто....
Класически италиански сосове за макарониКласически италиански сосове за макарони
30 Юни
Днес ще ви представим няколко класически италиански сосове за макарони, които също толкова успешно можете да използвате и за пене или фарфале....
Най-култовите и вкусни сосове за италианска пастаНай-култовите и вкусни сосове за италианска паста
29 Август
Тези рецепти се харесват на всички, така че е добра идея да се научите да ги приготвяте в собствената си кухня уникалните италиански класики в сосовете за паста....
Винени сосовеВинени сосове
05 Август
Винените сосове са винаги предпочитани на трапезата. Както подсказва името им, в състава си те винаги съдържат вино. То придава на соса много по-различен вкус от този на обикновените сосове....
Харизанова учи италианскиХаризанова учи италиански
07 Април
В момента хубавицата се е заела с издирването на учител по италиански език....
Ледени италиански десертиЛедени италиански десерти
28 Юли
Един от най-вкусните ледени италиански десерти е сицилианска касата – това е замразена торта с извара....
Вкусни италиански сладкишиВкусни италиански сладкиши
26 Юни
1
Един от най-известните и лесни за приготвяне италиански сладкиши е кремът панакота....
Традиционни италиански хлябовеТрадиционни италиански хлябове
03 Февр.
1
Класическият италиански хляб се нарича Чабата. Той има характерна структура - вътрешността му е пълна с големи кухини, образували се от многократното встасване на тестото....
Любимите италиански десертиЛюбимите италиански десерти
31 Март
празнична торта) - Песке рипиене (пълнени праскови) - Будино ди рикота (пудинг от рикота) - Векиареле (пържени меденки) Независимо към кои десерти сте се насочили, не пропускайте към тях да пробвате и знаменитото италианско...
Непознатите италиански сиренаНепознатите италиански сирена
30 Март
Друго известно италианско сирене е Монтазио. То не се различава много от другите твърди сирена. Монтазио е с дупки и златисто кафява коричка....
Италиански великденски традицииИталиански великденски традиции
10 Април
италианска сватбена супа....
Италиански кюфтенцаИталиански кюфтенца
27 Ноем.
4
Смесете каймата с настъргания лук, чесъна, галетата, маслините и ригана, магданоза. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Оформете малки кюфтенца, които се изпържват горещото олио....
Италиански кростониИталиански кростони
24 Септ.
Сервирайте вкусните и ароматни италиански кростони със зеленчуци....
Италиански хлябИталиански хляб
09 Дек.
Насладете се на домашно приготвения италиански хляб!...
Италиански БрускетиИталиански Брускети
26 Януари
2
Върху всяка филийка сложете от доматената смес и поднесете италианските брускети....
Италиански питкиИталиански питки
26 Ноем.
1
Маята се размива заедно със захарта в топлата вода. Покрива се и се изчаква около 5 - 10 минути до образуването на мехурчета. Пресятото брашно се прибавя на етапи. Омесва се еластично тесто, като накрая се добавя олиото...
Италиански кроасаниИталиански кроасани
29 Май
При френските кроасани, след като са изпечени, са ефирни, леки и почти кухи отвътре, или на големи шупли, и силно се забелязват отделните пластове на бутертестото, докато при тези италиански кроасани тестото е много по-плътно...
Италиански гевречетаИталиански гевречета
17 Ноем.
Италианските гевречета се казват още тарали. Макар да се правят из цяла Южна Италия, са признати за специалитет на област Пулия!...
Италиански щруделИталиански щрудел
17 Ноем.
Сложете италианския коледен щрудел да се пече в загряна фурна за около 20 минути. Консумирайте щрудела топъл или студен, поръсен с пудра захар или гарниран със сладолед...
Италиански гризиниИталиански гризини
13 Септ.
В пластмасова купа слагаме сухата мая, меда и топлата вода, оставяме за около 10 минути да се активизира маята. След това прибавяме зехтина, малко сол и започваме да добавяме брашното малко по малко. Омесваме средно твърдо...
Италиански питкиИталиански питки
26 Ноем.
1
Маята се размива заедно със захарта в топлата вода. Покрива се и се изчаква около 5 - 10 минути до образуването на мехурчета. Пресятото брашно се прибавя на етапи. Омесва се еластично тесто, като накрая се добавя олиото...
Основни френски сосовеОсновни френски сосове
31 Януари
И докато сме на темата, не пропускайте да видите най-добрите сосове за месо, сосове за риба или гъбени сосове....
Сосове за барбекюСосове за барбекю
10 Май
Освен изброените барбекю сосове, виж също как да си направиш: - барбекю сос Мемфис; - сладъл барбекю сос; - и сос Грейви....
Най-вредните сосовеНай-вредните сосове
05 Юни
Често виновникът за наддаването на тегло и здравословните проблеми не е това, което хапваме, а прекалената употреба на сосове за пици, дресинги за салати, сосове за месо и всякакви калорични дипове....
Италиански специалитети с каперсиИталиански специалитети с каперси
26 Ноем.
1
Добавят се и в редица сосове. Едни от най-известните сосове, без които който и да било специалитет е непълен, са италианските. А те в по-голямата си част са на основата на каперсите....