Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Как да си приготвим кайма от риба?Как да си приготвим кайма от риба?
13 Юни
Всъщност най-важната задача при приготвянето на рибна кайма е да се уплътни максимално....
Кайма от рибаКайма от риба
26 Септ.
Отцедете го и го добавете към рибната кайма. Добавете яйцето, скълцаните ситно лук и чесън, девесила, черния пипер, солта и малко брашно....
КаймаКайма
29 Септ.
2
Каймата е основен продукт за редица любими наши ястия. В родната кухня ястия с кайма имат традиции в приготвянето....
Зелеви сaрми с кайма от рибаЗелеви сaрми с кайма от риба
04 Февр.
Подправете каймата от риба с малко сол, черен пипер и лимонов сок. Оставете да отлежи 1 час. Задушете накълцания лук и ориза в мазнина. Отдръпнете след няколко минути. Добавете суровата кайма и размесете....
Пълнени чушки с кайма от рибаПълнени чушки с кайма от риба
11 Февр.
Добавете подправките и рибената кайма, като размесите всички съставки. С получената смес напълнете чушките. Разредете другата половина доматено пюре с 1 с.л. олио и вода....
Подправки за каймаПодправки за кайма
31 Юли
1
След като знаете как се овкусява правилно кайма, препоръчваме да опитате някои от следните рецепти с кайма: - Руло с кайма; - Мусака с кайма; - Свински кюфтенца;...
Пастет от свинска кайма и пушена рибаПастет от свинска кайма и пушена риба
10 Ноем.
Разбъркваме добре и прибавяме към каймата. Задушаваме до готовност, докато ястието остане почти без сос....
Бързи специалитети с каймаБързи специалитети с кайма
25 Април
С кайма се прави бързо и лесно картофена лазаня....
Тайните на вкусната каймаТайните на вкусната кайма
05 Дек.
1
За това първата стъпка за получаване на вкусна кайма е подборът на месото....
Да си направим магарешка каймаДа си направим магарешка кайма
10 Август
Направата на магарешката кайма е като при всички традиционни кайми. Единственото, което трябва да запомните, е, че това месо е задължително да се смели два пъти....
Какво да сготвя с каймаКакво да сготвя с кайма
29 Февр.
Ако се чудите какво да приготвите с кайма, вижте нашите две предложения за вкусни ястия с кайма. Първата рецепта е за гнезда от кайма, а втората е вкусна лазаня....
Три неустоими специалитета с каймаТри неустоими специалитета с кайма
01 Окт.
Деликатесни крокети с кайма Необходими продукти: 80 г овча кайма, 80 г телешка кайма, 1/2 кромид лук, сол, черен пипер и кимион на вкус....
Тайните на вкусната домашната каймаТайните на вкусната домашната кайма
14 Февр.
Често обаче, разчитайки на купешката кайма, можем да останем разочаровани. Но да си приготвим сами вкусна домашна кайма, също си трябва майсторлък....
Риба МойваРиба Мойва
26 Юли
Съвременните представи за здравословно балансирано хранене са невъзможни без присъствието на морски дарове, към които принадлежат и някои видове дребна риба като мойвата. Самото название е с много древни корени, които ни...
Риба мечРиба меч
16 Юни
Риба меч /Xiphias gladius/ представлява хищна риба от разред Бодлоперки /Perciformes/, която е особено популярно заради специфичния си външен вид. Риба меч притежава доста издължена горна челюст, която напомня меч. Точно...
Риба ПлатикаРиба Платика
07 Септ.
Платиката е риба от семейство Шаранови, която се намира и в нашите водни басейни и е обичаен обект на спортния риболов. Това не е едра риба, тъй като стига от 30 до 55 сантиметра дължина, а теглото на екземплярите се движи...
Риба ФагриРиба Фагри
06 Април
Морето ни поднася в дар невероятно разнообразие от вкусна и полезна храна. Най-голям дял от нея се пада на рибите. Сред тях има една, която носи цвета на страстта и вкус, който съблазнява. Това е рибата фагри. Тя е една...
Риба ТонРиба Тон
25 Февр.
1
Макар рибата тон да е по-често използвана консервирана, тя не може да се сравни с невероятната твърда, наситена и месеста текстура и вкус на прясната риба тон. И консервираната, и прясната риба могат да бъдат намерени целогодишно...
Риба ТрескаРиба Треска
21 Февр.
1
Треската е една от най-масово употребяваните риби в почти цял свят. Ако не се консумира прясна или размразена, от нея се произвеждат много рибни продукти. Освен, че е вкусна и податлива на широка кулинарна обработка, треската...
Приготвяне и овкусяване на телешка каймаПриготвяне и овкусяване на телешка кайма
23 Януари
След прибавянето на подправките, трябва да размесите добре каймата, за да могат да се разнесат из цялата смес. За овкусяването на телешката кайма е необходимо каймата да престои заедно с подправките поне 30 минути....
Соева Кайма - какво трябва да знаемСоева Кайма - какво трябва да знаем
10 Юли
Вариант е да направите и сос за спагети със соева кайма. Ще получите любимите спагети Болонезе или просто еквивалент на импровизирани спагети с кайма. Обичате ли пълнени патладжани с кайма и тиквички с кайма?...
Откриха и кайма с конско месоОткриха и кайма с конско месо
05 Април
1
Другите продукти с вложено конско месо са на бургаската фирма „Вал вес и ко“, чиито телешки колбас и кайма са съдържали съответно 2 и 9%....
Защо да си направим агнешка кайма?Защо да си направим агнешка кайма?
30 Юли
Използваме каймата за супи, основни ястия, скара, както и за изработването на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Основно се ползва кайма от свинско месо, от телешко или смес от двете....
Телешка или свинска кайма да изберем?Телешка или свинска кайма да изберем?
27 Юли
Каймата се обработва и прави по-трудно. Основните минуси в свинската кайма са високото съдържание на мазнини и големият процент на холестерол....
Какво да сготвя набързо с каймаКакво да сготвя набързо с кайма
23 Март
Ако имате кайма под ръка, препоръчваме да опитате и от тези рецепти с кайма, а именно: - пица с кайма; - класическо руло Стефани; - мусака с кайма; - пълнени чушки с кайма;...