Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си приготвим кайма от риба?Всъщност най-важната задача при приготвянето на рибна кайма е да се уплътни максимално....
13 Юни
Кайма от рибаОтцедете го и го добавете към рибната кайма. Добавете яйцето, скълцаните ситно лук и чесън, девесила, черния пипер, солта и малко брашно....
26 Септ.
КаймаКаймата е основен продукт за редица любими наши ястия. В родната кухня ястия с кайма имат традиции в приготвянето....
29 Септ.
2
Зелеви сaрми с кайма от рибаПодправете каймата от риба с малко сол, черен пипер и лимонов сок. Оставете да отлежи 1 час.
Задушете накълцания лук и ориза в мазнина. Отдръпнете след няколко минути. Добавете суровата кайма и размесете....
04 Февр.
Пълнени чушки с кайма от рибаДобавете подправките и рибената кайма, като размесите всички съставки. С получената смес напълнете чушките. Разредете другата половина доматено пюре с 1 с.л. олио и вода....
11 Февр.
Подправки за каймаСлед като знаете как се овкусява правилно кайма, препоръчваме да опитате някои от следните рецепти с кайма:
- Руло с кайма;
- Мусака с кайма;
- Свински кюфтенца;...
31 Юли
1
Пастет от свинска кайма и пушена рибаРазбъркваме добре и прибавяме към каймата. Задушаваме до готовност, докато ястието остане почти без сос....
10 Ноем.
Тайните на вкусната каймаЗа това първата стъпка за получаване на вкусна кайма е подборът на месото....
05 Дек.
1
Да си направим магарешка каймаНаправата на магарешката кайма е като при всички традиционни кайми. Единственото, което трябва да запомните, е, че това месо е задължително да се смели два пъти....
10 Август
Какво да сготвя с каймаАко се чудите какво да приготвите с кайма, вижте нашите две предложения за вкусни ястия с кайма. Първата рецепта е за гнезда от кайма, а втората е вкусна лазаня....
29 Февр.
Три неустоими специалитета с каймаДеликатесни крокети с кайма
Необходими продукти: 80 г овча кайма, 80 г телешка кайма, 1/2 кромид лук, сол, черен пипер и кимион на вкус....
01 Окт.
Тайните на вкусната домашната каймаЧесто обаче, разчитайки на купешката кайма, можем да останем разочаровани.
Но да си приготвим сами вкусна домашна кайма, също си трябва майсторлък....
14 Февр.
Риба МойваСъвременните представи за здравословно балансирано хранене са невъзможни без присъствието на морски дарове, към които принадлежат и някои видове дребна риба като мойвата. Самото название е с много древни корени, които ни...
26 Юли
Риба мечРиба меч /Xiphias gladius/ представлява хищна риба от разред Бодлоперки /Perciformes/, която е особено популярно заради специфичния си външен вид. Риба меч притежава доста издължена горна челюст, която напомня меч. Точно...
16 Юни
Риба ПлатикаПлатиката е риба от семейство Шаранови, която се намира и в нашите водни басейни и е обичаен обект на спортния риболов. Това не е едра риба, тъй като стига от 30 до 55 сантиметра дължина, а теглото на екземплярите се движи...
07 Септ.
Риба ФагриМорето ни поднася в дар невероятно разнообразие от вкусна и полезна храна. Най-голям дял от нея се пада на рибите. Сред тях има една, която носи цвета на страстта и вкус, който съблазнява. Това е рибата фагри. Тя е една...
06 Април
Риба ТонМакар рибата тон да е по-често използвана консервирана, тя не може да се сравни с невероятната твърда, наситена и месеста текстура и вкус на прясната риба тон. И консервираната, и прясната риба могат да бъдат намерени целогодишно...
25 Февр.
1
Риба ТрескаТреската е една от най-масово употребяваните риби в почти цял свят. Ако не се консумира прясна или размразена, от нея се произвеждат много рибни продукти. Освен, че е вкусна и податлива на широка кулинарна обработка, треската...
21 Февр.
1
Приготвяне и овкусяване на телешка каймаСлед прибавянето на подправките, трябва да размесите добре каймата, за да могат да се разнесат из цялата смес.
За овкусяването на телешката кайма е необходимо каймата да престои заедно с подправките поне 30 минути....
23 Януари
Соева Кайма - какво трябва да знаемВариант е да направите и сос за спагети със соева кайма. Ще получите любимите спагети Болонезе или просто еквивалент на импровизирани спагети с кайма.
Обичате ли пълнени патладжани с кайма и тиквички с кайма?...
10 Юли
Откриха и кайма с конско месоДругите продукти с вложено конско месо са на бургаската фирма „Вал вес и ко“, чиито телешки колбас и кайма са съдържали съответно 2 и 9%....
05 Април
1
Защо да си направим агнешка кайма?Използваме каймата за супи, основни ястия, скара, както и за изработването на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Основно се ползва кайма от свинско месо, от телешко или смес от двете....
30 Юли
Телешка или свинска кайма да изберем?Каймата се обработва и прави по-трудно.
Основните минуси в свинската кайма са високото съдържание на мазнини и големият процент на холестерол....
27 Юли
Какво да сготвя набързо с каймаАко имате кайма под ръка, препоръчваме да опитате и от тези рецепти с кайма, а именно:
- пица с кайма;
- класическо руло Стефани;
- мусака с кайма;
- пълнени чушки с кайма;...
23 Март