Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Задушени картофки под капак с яйцаЗадушени картофки под капак с яйца
28 Юни
Затворете капака да се задуши магданозът и след 10 минути сервирайте в чинии....
Лимецова питка под капак в тенджераЛимецова питка под капак в тенджера
03 Март
Пече се 40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса по капак. След като се изпече, питката се намазва с останалото масло и се оставя да попие 10 мин. Лимецовата питка под капак в тенджера е чудна....
Лепкави капани за вредители в градинатаЛепкави капани за вредители в градината
23 Юли
В някои лепкави капани се поставят и аромати, които да привличат вредителите. Лепкавият капан може да бъде и висящ. Подходящ е за паяци, а също лови и хлебарки. Летящо насекомо не може да бъде хванато с такъв капан....
КапамаКапама
07 Януари
5
Печете вашата капама около 2.5 часа на 180 градуса....
КапамаКапама
29 Дек.
Сипваме виното и зелевата чорба, затваряме с капака и поставяме апетитната капама в студена фурна....
Баш КапамаБаш Капама
31 Март
Пека любимата капама на най-силна степен във фурната около два часа. След два часа махам алуминиевото фолио и допичам още 15 минути Баш Капамата....
Вкусна капамаВкусна капама
20 Април
Вкусната капама е готова....
Богата капамаБогата капама
26 Дек.
Накрая покриваме богатата капама с листа от зелето и заливаме с вино и олио. Запечатваме с тесто капака слагаме във фурната. Печем на умерена фурна за 4 часа....
Кокошка капамаКокошка капама
01 Март
Изчистваме и измиваме кокошката. След това я нарязваме на порции. Нарязваме киселото зеле на ситно и го задушаваме с 2 с.л. масло. Когато се задуши, добавяме червения пипер и разбъркваме добре. Взимаме гювеч и редим...
Банска КапамаБанска Капама
23 Дек.
2
Печене Под капака на гювеча слагаме фолио за печене, притиснато към главата на съда, за да не издиша под капака. Поставяме глинения съд във фурната и оставяме капамата да заври за 30 - 40 мин на 250 C....
Моята капамаМоята капама
10 Окт.
21
За автентична и традиционна рецепта на капама препоръчвам да посетите региона на Банско, където да се насладите на различните и начини на приготвяне....
Домашна капамаДомашна капама
02 Януари
Върху съда слагаме алуминиево фолио и захлупваме с капака. Печем 1 час на 220 градуса и след това намаляме градусите на 120 и печем още 2 часа....
Софийска КапамаСофийска Капама
01 Януари
На дъното се поставя сланината. Върху нея се нарежда нарязаното на дребно кисело зеле и се притиска към сланината. Върху него се подреждат меса по избор - свинско, пилешко, сурова наденица. Подрежда се върху зелето...
Яйца КапамаЯйца Капама
14 Февр.
4
Първо се сваряват яйцата. Като изстинат се белят и се режат на две, по дължина. В тиган се слага олиото и маслото. Като се загрее мазнината, се добавят черен пипер, малко кимион и сол на вкус. Слагат се половинките яйца...
Празнична капамаПразнична капама
29 Дек.
Отворът на гювеча се покрива с лист алуминиево фолио и най-накрая се слага капака. Или пък можете да запечатате капака с тесто....
Коледна капамаКоледна капама
22 Ноем.
4
Оставете коледната капама да се пече цяла нощ на слаба фурна. Разкошно коледно ястие за вашата трапеза....
Заешка капамаЗаешка капама
28 Юли
1
Внимателно почистете заека. Нарежете го на порционни парчета и го накиснете поне за 4 часа в смес от оцет и 2 ч.ч. вода. Извадете месото от маринатата и всяко отделно парче натрийте със сол, черен и червен пипер. Взимате...
Капама НаследствоКапама Наследство
02 Януари
1
Което не значи, че няма постна капама. Има, за Бъдни вечер може да се направи. Капама се готви в казан на двора със затворен капак....
Родопска КапамаРодопска Капама
12 Юни
Кокошката/ петелът се обтриват със сол и черен пипер и се залива с вода, за да ври. Ако предпочитате, може да направите птицата на порции и да не е цяла. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото до златисто. Слага...
Агнешка капамаАгнешка капама
03 Февр.
Нарязвате месото и го слагате в тенджерата. Добавяте лука и чесъна, нарязани на ситно. Подправяте с 3 с.л. наситнен магданоз и 1 с.л. наситнен джоджен. Овкусявате с с червения пипер, черен пипер, захлупвате и варите на...
Заек капамаЗаек капама
15 Януари
Измийте заека и го почистете от ципите. Осолете го отвън и отвътре. Сварете вътрешностите на заека в подсолена вода с няколко зрънца бахар. Запържете булгура в олиото и прибавете сварените и нарязани дреболии. Подправете...
Разложка капамаРазложка капама
20 Ноем.
5
Покрийте отвора на гърнето с лист хартия и сложете капака. Сложете гърнето с капамата по разложки в загряна силна фурна....
Постна капамаПостна капама
28 Окт.
4
Задушават се под капак, след което се прибавя брашно и се задушава за няколко минути. Подправя се с червен пипер и се залива с гореща вода, като се разбърква непрекъснато. Зеленият лук се нарязва на едро....
Македонска капамаМакедонска капама
07 Окт.
Капака на гювеча се запечатва с малко тесто и така се пече на слаб огън, около 5-6 часа....
Великденска капамаВеликденска капама
20 Април
Месото се измива и нарязва на 6 парчета. Всяко от тях се шпикова с парченца морков, и зърна черен пипер. Запържват се леко в мазнина и се изваждат. В същата мазнина се задушават нарязаните лук и чесън. Добавят се накълцаните...