Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пържен карагьоз с царевично брашноПочистваме, измиваме и посоляваме рибата.
В чиния сипваме царевичното брашно и солта, като разбъркваме добре.
Овалваме рибата в брашното.
Загряваме олиото в тигана и пържим рибата в него до златисто.
Сервираме...
09 Дек.
1
Пържен карагьоз с магданозен сосПоднесете пържения карагьоз, полят с магданозения сос и гарнирайте с резени лимони. По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и др....
30 Април
1
Карагьоз с орехово чеснов сосПоднесете печения карагьоз полят със соса и поръсен с наситнен магданоз. Гарнирайте отстрани с лимони....
21 Април
2
Филе от карагьоз с пармезанНаредете карагьоза в намаслена тава и запечете до златисто на 200 градуса....
20 Април
Пържен карагьоз с магданозен сосПоднесете пържения карагьоз, полят с магданозения сос и гарнирайте с резени лимони. По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и др....
30 Април
1
Карагьоз с орехово чеснов сосПоднесете печения карагьоз полят със соса и поръсен с наситнен магданоз. Гарнирайте отстрани с лимони....
21 Април
2
Филе от карагьоз с пармезанНаредете карагьоза в намаслена тава и запечете до златисто на 200 градуса....
20 Април
Печен карагьоз на фурнаРибата почистваме от люспите и вътрешностите и измиваме добре.
Лимона нарязваме на парченца.
Посоляваме със сол и черен пипер самата риба отвън и вътре, а лимона нареждаме отгоре.
В тавичка, която сме поставили водичка...
21 Май
КарагьозЕто защо най-добре консумирайте карагьоз, докато е още свеж.
Карагьоз в кулинарията
Месото на карагьоза е апетитно и изкусително за всеки почитател на морската кухня....
07 Юни
Карагьоз татлииПърво се сварява сиропът. В тенджера се слага захарта и водата и се оставя да покъкри за 15 минути. Вдига се от огън и се оставя да изстине.
В дълбока купа се чуква яйцето, изсипват се млякото и олиото, добавя се захарта...
13 Юли
Супа от карагьозЗалейте почистената риба с 5 ч.ч. вода. Сварете я за 20 минути заедно с наситнените лук и магданоз.
Добавете олио, черен пипер и сол. Извадете рибата и прецедете получения бульон.
Върнете бульона обратно на огъня...
04 Юли
1
Печен на скара карагьозКарагьозът се разпаря и се почиства на течаща вода. Нарязва се на парчета с желаната от вас големина или се оставя цял.
Подсушава се и се овкусява с маринатата от изброените съставки. Седи в нея 30 минути....
05 Ноем.
Карагьоз във фолио на фурнаС 1 ½ с.л зехтин намазваме карагьоза и го слагаме в фолио. Слагаме рибата върху парче фолио.
Загръщаме го добре около рибата. После подправяме и увиваме и другата риба....
15 Април
Съвети при готвенето на карагьозКарагьоз на фурна
Необходими продукти: карагьоз, лимон, сол, черен пипер, копър, чесън и малко девесил....
04 Юни
Хариб на фурнаВзимаме си 6 бр. малък хариб (карагьоз) и го почистваме от вътрешностите. Послепочистваме рибата, като махаме главите и опашките. Почистваме люспите и хрилете. Измиваме добре рибките....
26 Ноем.
ЮНЕСКО призна турското кафе за културна ценностПод официалната закрила на ЮНЕСКО попадат прословутите мазни народни борби, които се провеждат ежегодно в Кърпънар, Одринско, както и старинният театър на сенките Карагьоз и Хадживат и др....
06 Дек.
Ще се изненадате! Ето кои са любимите риби на българитеСпоред споделеното мнение на сънародниците ни на трето място по предпочитания вече попадат по-познатите ни риби като скумрия, попчета, сафрид, карагьоз, паламуд, барбуня. Мнозина обичат и заргана....
07 Август
Яжте прясната цаца за витамин А и сафрид за Витамин DКалканът е с най-високо съдържание на витамин Е, а сафридът е най-богат на витамин D заедно с карагьозa.
При сладководните риби пъстървата е най-богата на А и D витамини, а в сома има най-много витамин Е....
13 Април
Пълнена риба с маслиниНапълнените карагьизи се оставят за едно денонощие да престоят в хладилник, като се покриват с фолио.
На следващия ден изпечете рибата на скара, а при желание може да я изпържите....
21 Юни
1
Пълнена риба с маслиниНапълнените карагьизи се оставят за едно денонощие да престоят в хладилник, като се покриват с фолио.
На следващия ден изпечете рибата на скара, а при желание може да я изпържите....
21 Юни
1
Убивате витамините в рибата, като я замразявате!Обобщените данни сочат, че при черноморските риби с най-високо съдържание на А е трицоната, калканът е първенец за витамин Е, а сафридът и карагьозът - за витамин D....
02 Септ.
Погребан ли е Александър Македонски край Гоце ДелчевОт друга страна, известният историк Сарантос Карагос изразява мнение, че налице са ясни доказателства, че именно в Амфиполис е погребан великият пълководец....
03 Март
2