Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Каталунски кремКаталунски крем
16 Август
Сипете млякото в тенджера заедно с лимоновата кора и канелата. Кипнете и варете 10 минути. Извадете кората и канелата. Разбийте жълтъците и 3 с.л. от захарта. Добавете царевичното брашното и смесете добре. Сипете...
Каталунски крем карамелКаталунски крем карамел
23 Април
7
Отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте жълтъците на много висока степен на миксера с лимоновата кора и щипка сол. Сложете съда на водна баня на котлона и бъркайте, докато леко се смени цвета. Внимавайте да...
Каталунски крем карамелКаталунски крем карамел
25 Януари
Каталунският крем карамел е готов....
Каталунски крем с черешиКаталунски крем с череши
07 Юни
Поднасяме веднага каталунски крем с череши....
Каталунски крем на фурнаКаталунски крем на фурна
13 Март
3
Сложете прясното мляко (отделете 150 мл за жълтъците) на котлона заедно със захарта, кората от лимон, портокала и канелата. Изчакайте да се разтопи захарта и отместете. Разбийте жълтъците с царевичното брашно и прясното...
Тайните на каталунския кремТайните на каталунския крем
24 Август
Задължителни в каталунския крем са канела и лимон. Той се сервира в широки глинени или керамични съдове, с ниски стени....
Най-добрите рецепти за каталунски кремНай-добрите рецепти за каталунски крем
18 Януари
2
Тук ще откриете най-добрите рецепти за каталунски крем: Каталунски крем с малини Необходими продукти: 400 мл прясно мляко, 1 ванилия, 3 жълтъка, 100 г захар, настъргана кора от 1 лимон, 1 с.л. царевично нишесте...
Крем с жълтъци по каталунскиКрем с жълтъци по каталунски
28 Януари
Кремът с жълтъци по каталунски е много вкусен....
Maкарони по каталунскиMaкарони по каталунски
28 Дек.
3
Запържваме лука и каймата, прибавяме нарязаната на тънко шунка и гъбите. Добавяме виното и нарязаните на ситно обелени домати и 1 к. л захар. Соса ври на много слаб огън. Прибавяме го към предварително сварените макарони...
Лазаня по каталунскиЛазаня по каталунски
03 Юли
Когато е почти готова лазанята по каталунски, поръсете с настъргано твърдо италианско сирене и доопечете....
Ципура по каталунскиЦипура по каталунски
05 Дек.
Пригответе соса, като първо начукате или смелите бадемовите ядки. Заделете настрана. Рибата измийте, подсушете и натъркайте със сол и пипер. Накълцайте лука и чесъна и ги запържете в зехтина до омекване - 8 минутки...
Пиле по каталунскиПиле по каталунски
16 Ноем.
Поднесете пилето по каталоснки топло....
Maкарони по каталунскиMaкарони по каталунски
28 Дек.
3
Запържваме лука и каймата, прибавяме нарязаната на тънко шунка и гъбите. Добавяме виното и нарязаните на ситно обелени домати и 1 к. л захар. Соса ври на много слаб огън. Прибавяме го към предварително сварените макарони...
Леща по каталунскиЛеща по каталунски
03 Март
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в загрятия зехтин. Заливат се с бульона и се добавя предварително накиснатата леща. Вари се похлупено 20 минути на слаб огън. Сипват се оризът, пасираните домати...
Патешки бутчета по каталунскиПатешки бутчета по каталунски
24 Юни
Патешките бутчета по каталунски са готови....
Пилешки пай по каталунскиПилешки пай по каталунски
28 Септ.
Нарязаното на хапки месо запържете в олиото, залейте го с виното и го подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете розмарина, едро накълцаните домати, маслините и наситнения лук и оставете сместа за 5 мин. да ври...
Крем според хороскопаКрем според хороскопа
25 Август
Растителните екстракти в кремовете и маските не подхождат на всяка кожа, затова ги избирайте според зодията си, съветват астролозите. А ето и какви са правилата за всяка една от дванайсетте зодии. Овен - Дамите Овни...
Английски крем кастардАнглийски крем кастард
19 Юли
Английският крем, известен като кастард, служи като основа за приготвяне на разкошни десерти като испански флан, карамелен крем и чаен кастард. Но и сам по себе си той е невероятен десерт. Основните му съставки са мляко...
Лилиум Бял КремЛилиум Бял Крем
07 Юни
Лилиумът, наречен Бял Крем (лат. Lilium candidum) не е сорт, това е естествен отделен вид Лилиум. Той е високо луковично растение – достига до 1.5 м височина. На всеки цветонос се образуват от 5 до 20 цвята. Лилиумът...
Топ 5 или крем дьо ла крем на световната кухняТоп 5 или крем дьо ла крем на световната кухня
11 Януари
Храната и пътуването - една от неустоимите двойки в света. Както книгата и почивката, любовта и поезията, морето и романтиката и какво ли още не… Независимо от вашата посока, винаги ще намерите малък повод да направите...
Ползите от нощния кремПолзите от нощния крем
25 Април
Ако искате да останете млади по-дълго време и огледалото да ви радва всеки път, щом погледнете в него, използването на нощен крем е задължително. По време на сън в кожата започват регенериращи процеси, които обновяват...
Идеалният крем за бишкотиИдеалният крем за бишкоти
16 Септ.
2
Бишкотите, известни като бишкоти ди Прато, както и кантучини, представляват двойно изпечени бисквити. Те са творени е на любимата ни италианска кухня, а за първи път са приготвени в италианския град Прато. Приготвянето...
Крем от краставица връща младосттаКрем от краставица връща младостта
12 Окт.
Сокът от краставица е присъства в много продукти за освежаване и разкрасяване на кожата. Краставичният сок се използва при изработката на глицеринови и краставични кремове. Успокояващите кремове, приготвен от краставица...
Ботокс или крем против бръчкиБотокс или крем против бръчки
13 Юни
Изборът е голям, процедури много и най-различни, но като че ли основният въпрос е към две от тях – дали да използвате крем против бръчки или да се подложите на ботокс процедура. Как ни помага ботоксът? Заради това,...
Любопитната история на Крем СабайонЛюбопитната история на Крем Сабайон
13 Юни
Френският крем Сабайон, подобно на много други ястия, има своята история. Създаден е през 16 век при обсадата на една италианска крепост. Тогавашният управител на Перуджа Джак Паоло Бальони участвал активно и във военни...