Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Хипоалергенни кашиХипоалергенни каши
29 Ноем.
Сигурно вече сте чували, че алергиите са бичът на нашето съвремие. Поради лошото качество на храните, които консумираме, мръсният въздух, който приемат белите ни дробове, и поради ред други причини, днес има истински бум...
Пет лесни бебешки кашиПет лесни бебешки каши
13 Май
Приготвянето на бебешки каши е лесна задача и не изисква специални кулинарни умения. Рецептите са много. Тук ще намерите пет от тях. Освен това, всеки може да измисли и свои варианти, съобразени с вкусовите предпочитания...
Най-добрите каши за закускаНай-добрите каши за закуска
06 Февр.
Няма да се уморим да повтаряме, че закуската е най-важното ядене за деня, защото това е така. Правилно подбраната закуска е онова хранене, което ще ни държи сити през целия ден. В близкото минало мнозина от нас са започвали...
Полезни млечни каши за малки и големиПолезни млечни каши за малки и големи
25 Май
Ако говорим за млечна кухня, трябва да се научим как да си приготвяме и млечни каши, които са особено необходими и полезни за малките деца, а и за по-възрастните хора. Освен това повечето млечни каши се препоръчват...
Закуска за шампиони: Най-консумираните каши в светаЗакуска за шампиони: Най-консумираните каши в света
08 Февр.
Когато става въпрос за зърнена каша, не съществуват граници. Почти всяка държава има своя собствена версия на тази закуска и популярността ѝ расте с всеки изминал ден. След като дълго време е считана за закуската на селяни...
Двете каши за закуска, които борят рака и сърдечните заболяванияДвете каши за закуска, които борят рака и сърдечните заболявания
29 Юли
По-често срещаните възможности за закуска за мнозина са овесена каша или елда. Има обаче необичайна каша за закуска, която може да донесе не по-малко ползи за здравето, и това е кашата от киноа. Фермери отглеждат...
Как се прави запръжкаКак се прави запръжка
24 Март
4
Запръжката на ястията е традиционен метод в българската кухня за овкусяване на съответната гозба. Запръжките се приготвят с растителна или животинска мазнина и по този начин се подобрява вкуса на храната, като ѝ придават...
Какво е съотношението вода към грис при готвене?Какво е съотношението вода към грис при готвене?
12 Окт.
Грисът има широко приложение в кулинарията. Той се използва за приготвянето на вкусни каши с грис, сосове с грис, запеканки с грис. Грисът е в основата на много рецепти за сладкиши с грис, питки с грис и дори кремове...
Детски пандишпанови сладкиДетски пандишпанови сладки
22 Януари
Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете водата и содата и останалите продукти. Разбийте хубаво до гладка консистенция. Колкото цвята искате да има на сладките, на толкова разделете кашата и всяка разбъркайте...
Как да си направим оризово брашноКак да си направим оризово брашно
17 Август
Оризовото брашно представлява много ценен продукт за хора, които страдат от заболявания на храносмилателната система, от запек или разстройство, а също и хора, които страдат от подуване на корема. Липсата на глутен –...
Бионсе отслабва с вегетарианска диетаБионсе отслабва с вегетарианска диета
13 Август
Певицата Бионсе, която роди близнаци в средата на юни, вече усилено работи над своето тяло, за да възвърне формата си. Тя споделя, че е на режим, който спазва, когато й предстои излизане на сцена. От менюто си е...
Диария при бебето и дететоДиария при бебето и детето
05 Май
Безспорен факт е, че в диарията няма нищо хубаво. Дори и да искате да отслабнете, в никакъв случай не Ви препоръчваме да Ви сполети диария. Да, на пръв поглед изглежда сравнително безобиден процес. Неприятен и предизвикващ...
Зебра кексЗебра кекс
12 Януари
9
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. Добавя се прясното мляко, олиото, брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Разбива се, докато се получи еднородна кексова смес. Разделя се на две купички и на едната...
ГрисГрис
23 Ноем.
Грисът е ценен хранителен продукт, който се получава от смилането на пшенични или царевични зърна, в резултат на което ние познаваме пшеничен и царевичен грис. Широката му употреба в кулинарията е доста застъпена у нас,...
Кои храни са полезни за черния дроб?Кои храни са полезни за черния дроб?
13 Дек.
В забързания ни начин на живот много често натоварваме нашия черен дроб не само с лошо настроение и негативни емоции, но и с всякакви вредни храни и алкохол. Но как да се погрижим за него и кои храни са полезни за черния...
Как да храним детето при варицела?Как да храним детето при варицела?
21 Ноем.
Варицелата е заразно заболяване, което се проявява най-вече в детска възраст. То отшумява до две седмици, като през това време измъчва малчугана с неприятни симптоми като сърбеж, загуба на апетит, висока температура...
Колко време се вари грис?Колко време се вари грис?
16 Ноем.
Грисът се получава при смилането на пшеничени или царевични зърна, като в процеса се получават съответно пшеничен грис или царевичен грис. У нас грисът е широко употребяван в кулинарията. От него се приготвят различни...
Ето как изглеждат днес малчуганите от Отчаяни съпруги (СНИМКИ)Ето как изглеждат днес малчуганите от Отчаяни съпруги (СНИМКИ)
18 Дек.
Отчаяни съпруги е американски сериал, който се излъчва между 2004 и 2012 година и съчетава елементи на комедия, мистерия и драма. Сюжетът му ни отвежда на улица Уистерия Лейн, за да ни запознае с няколко домакини...
Тиква за бебе - кога и как?Тиква за бебе - кога и как?
30 Дек.
Ако моментът за захранване на бебето е настъпил, една от първите храни, които може да предложите, е тиквата. Може да се въведе веднага щом детето е готово да започне да се храни с твърда храна, което обикновено е на...
Ягодов десерт с рикотаЯгодов десерт с рикота
29 Април
2
Ягодите се почистват и се отделят 10-тина с по-малък размер. Поръсват се със захарта и есенцията. В дълбок съд се разбиват рикотата, маскарпонето и готварската сметана. Прибавят се ягодите заедно с отделения сок и се...
Какво можем да си направим с пасатор?Какво можем да си направим с пасатор?
12 Юли
Пасаторът е кухненски уред, който е така дълбоко навлязъл в ежедневието на една съвременна домакиня, че едва ли бихме си представили кухнята без него. Пасаторът представлява малък електродомакински уред и голям помощник...
ГастритГастрит
02 Окт.
Едно от най-честите заболявания на стомашната лигавица е гастритът. В повечето случаи се касае за лигавицата на дванадесетопръстника. При гастритът тя не е сериозно увредена, както при язва и рак на стомаха. Причини...
И Невена Цонева чака бебеИ Невена Цонева чака бебе
16 Август
Певицата Невена Цонева също се нареди сред бъдещите звездни майки, след като стана ясно, че тя очаква първото си дете от барабаниста на Куку бенд. Невена, която стана популярна след победата си в музикалната надпревара...
Защо млякото е най-уникалната храна на светаЗащо млякото е най-уникалната храна на света
17 Юни
Може би най-интересната и чудната храна в света е тази, с която животното и човекът кърмят своите рожби - млякото. От хранителните вещества, които има в млякото, се строят мускулите, кожата, костите, ноктите, зъбите...
Мъфини с ментов шоколадМъфини с ментов шоколад
04 Юни
Изкарваме на стайна температура маслото, яйцата и млякото. Разбиваме маслото със захарта в купа. Добавяме млякото и пак разбиваме. Пресяваме брашното с 1 пакетче бакпулвер, 1 щипка сол и го прибавяме към кашата. Разбиваме...