Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

КашуКашу
12 Януари
Деликатно овкусеното кашу е любима закуска между храненията, която може да бъде намерена в почти всеки магазин. От него се прави страхотно масло и е подходяща добавка за салати и пържени ястия. Дървото кашу произхожда...
Здравословни ползи от кашуЗдравословни ползи от кашу
23 Ноем.
Кашуто присъства доста често на родната трапеза, нищо че не е традиционно мезе. Познато ни като ядка, то всъщност представлява костилка на круша или също наричана ябълка, растяща в Индия. Месестата част също се консумира,...
Дресинг с кашуДресинг с кашу
23 Май
В блендер се поставят ядките /ако нямате кашу, опитайте с други ядки/, горчицата, лимоновия сок и меда. Добавете малко сол и разбийте добре. След това добавете водата и отново разбийте. Дресингът е подходящ за всякакви...
Сирене от кашуСирене от кашу
10 Окт.
1
Накиснете кашуто за една вечер. Когато е напълно омекнало, отцедете водата и го изплакнете. Добавете лимоновия сок, ябълковия пектин, солта, бирената мая и съдържанието на таблетката пробиотик. Блендирайте всички продукти...
Бисквитки с кашуБисквитки с кашу
28 Септ.
Смесвате всички продукти, без тези за декорацията, в блендер. Сипвате малко вода и блендирате до получаването на хомогенна смес (ако е необходимо, добавяте още вода). След това върху хартия за печене с помощта на...
Телешко с кашуТелешко с кашу
29 Окт.
2
Телешкото месо се нарязва на кубчета, поръсва се със стрити кубчета телешки и зеленчуков бульон, малко червен пипер и се подрежда в плик за печене. Добавят се нарязани скилидки чесън, дафиновия лист, по 10-на зърна кориандър...
Пиле с кашуПиле с кашу
05 Юни
Изпържвате пилето 5 минути заедно с нарязаните зеленчуци и гъбите. Слагате кашуто при него за 1 минута. Добавяте подправките. Разбърквате и готово. Пърженето става в малко количество много силно нагрято олио. Най-добре...
Мляко от кашуМляко от кашу
17 Ноем.
Предварително трябва да накиснете ядките от кашу за минимум 3 часа. Ако имате възможност, отделете на този процес 1 нощ. Изплакнете ядките и заедно с водата поставете в блендера или друг подходящ за целта кухненски уред...
Пиле с кашуПиле с кашу
05 Юни
Изпържвате пилето 5 минути заедно с нарязаните зеленчуци и гъбите. Слагате кашуто при него за 1 минута. Добавяте подправките. Разбърквате и готово. Пърженето става в малко количество много силно нагрято олио. Най-добре...
Млечнокисел продукт от кашу и сирене от кашу - как се правиМлечнокисел продукт от кашу и сирене от кашу - как се прави
27 Май
Кашуто е вид дърво от семейство смрадликови. Кашуто е известно още като индийски фъстък. Тази вкусна ядка има форма на бъбрек и е богата на фосфор, магнезий и желязо. Също така има нисък гликемичен индекс. Това го...
Кокосови трюфели с кашуКокосови трюфели с кашу
28 Септ.
Изпечете суровото кашу в сух тиган до придобиването на лек златист цвят. След това смелете кашуто в блендер до образуването на паста. Изсипете пастата в купа. Добавете кокосовите стърготини и сиропа от агаве. Разбъркайте...
Снежни бонбони с кашуСнежни бонбони с кашу
23 Дек.
Смесвате всички продукти без кокосовите стърготини /за овалване/ в блендер. Блендирате сместа за бонбоните до получаването на хомогенна смес. От нея оформяте кокосови бонбони и ги овалвате в кокосовите стърготини....
Домашни бонбони с кашуДомашни бонбони с кашу
14 Септ.
Всички съставки за домашните бонбони се сипват в блендер. След хубаво разбъркване се оформят малки топчици. Овалват се в какао, кокосови стърготини или друго по желание. Домашни бонбони с кашу са готови за консумация...
Пилешки късчета с кашуПилешки късчета с кашу
30 Май
1
Нарежете пилешкото месо на късчета. Мариновайте в соевия сос и настъргания джинджифил за 2-3 часа. Нарежете лука (само бялата част) на дребно, а зелената използвайте за украса. Отцедете гъбите и ги нарежете на парчета...
Патладжанена разядка с кашуПатладжанена разядка с кашу
13 Август
Обелваме патладжаните. Накисваме ги за кратко в подсолена вода. Печем ги с малко зехтин върху кухненска хартия. Оставяме да се задушат под капак. Печем чушките, също цели. След като се задушат ги обелваме. Поставяме...
Домашно мляко от кашуДомашно мляко от кашу
07 Март
1
За да си приготвим здравословно и вкусно мляко от кашу са ни необходими само няколко съставки. Ядките са меки и след тяхното накисване във вода те се пасират лесно, без фира. Вместо да го подслаждам с мед, предпочитам...
Спаначена разядка с кашуСпаначена разядка с кашу
12 Май
Измиваме спанака и го прехвърляме в блендер. Към него добавяме всички останали продукти без сиренето. Пасираме. Загряваме 2 с.л. зехтин в тиган и изсипваме спаначената смес вътре. Оставяме го леко да се запържи и започваме...
Крема сирене от кашуКрема сирене от кашу
26 Март
Предварително слагаме кашу в буркан, отгоре наливаме вода. Оставяме за около 4-6 часа кашуто в буркана. След като е престояло го слагаме в блендера заедно с водата и включваме, за да се пасира. Готовата разядка се остава...
Шоколадов чипс с кашуШоколадов чипс с кашу
02 Април
Всичките продукти се изсипват в блендера и се разбива, докато се получи хомогенна i гладка смес. Разстила се върху тавичката на дехидратора и се оставя за една нощ. След като се охлади се разчупва на малки парчета...
Индийска халва с кашуИндийска халва с кашу
19 Април
Кашуто се накисва в млякото за 4 часа. Пасира се заедно с млякото. От захарта и водата се сварява сироп, като след кипването се вари на бавен огън 5 минути. Готовият сироп се смесва с кашуто и се разбърква много добре...
Зелено смути с кашуЗелено смути с кашу
12 Май
Кивитата се обелват и се смилат в блендър, към тях се добавят и магданозът и ментата и също се смилат. След това добавяме ядките и меда и отново смиламе. Накрая наливаме лимоновия сок заедно с 400 мл вода, смиламе...
Ябълкова запеканка с кашуЯбълкова запеканка с кашу
19 Април
Ябълките се обелват, сърцевината се отстранява, плодовете се нарязват на резени. Лимонът се изцежда, кората се настъргва. Ябълките се смесват с кората и сока на лимона и половината от захарта. Похлупват се с капак и се оставят...
Картофена запеканка с кашуКартофена запеканка с кашу
30 Май
Обелете и нарежете картофите и лука на тънки филийки и ги редувайте на пластове в тава, в която сте разтопили маслото, като завършите с картофи, а между пластовете поръсете със ситно нарязаните магданоз и чубрица и счукания...
Ползи от похапването на кашуПолзи от похапването на кашу
19 Януари
Родом от североизточна Бразилия, дървото на кашуто се отглежда днес и в много други страни. Плодовете му представляват ядки с много приятен кремообразен, леко сладникав и маслен вкус. Кашуто е полезно - то подпомага функцията...
Киноа с кашу и патладжаниКиноа с кашу и патладжани
06 Януари
Задушавате в тенджера морковът, лукът и чесънът. Добавяме към тях и патладжана, нарязан на кубчета. След като зеленчуците се задушат, добавяте червения пипер, куркумата и солта и разбърквате добре. Добавяте киноата...