Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КашуМаслото от кашу също е деликатес, който обаче се ползва по-широко във фармацията и медицината и по-слабо в кулинарията - най-вече в районите на добив....
12 Януари
Телешко с кашуДобавят се нарязани скилидки чесън, дафиновия лист, по 10-на зърна кориандър и черен пипер и три пълни супени лъжици сурово кашу.
Залива се с топлата вода и олио и пликът се затваря....
29 Окт.
2
Бисквитки с кашуДекорирате бисквитките с кашу с продуктите за декорация и печете в предварително загрята на 200 градуса печка до придобиването на лек златист загар....
28 Септ.
Сирене от кашуСлед около час отделете внимателно полученото сирене от кашу от купичката.
Консумирайте сиренето директно....
10 Окт.
1
Пиле с кашуИзпържвате пилето 5 минути заедно с нарязаните зеленчуци и гъбите. Слагате кашуто при него за 1 минута. Добавяте подправките. Разбърквате и готово.
Пърженето става в малко количество много силно нагрято олио. Най-добре...
05 Юни
Пиле с кашуИзпържвате пилето 5 минути заедно с нарязаните зеленчуци и гъбите. Слагате кашуто при него за 1 минута. Добавяте подправките. Разбърквате и готово.
Пърженето става в малко количество много силно нагрято олио. Най-добре...
05 Юни
Здравословни ползи от кашуКашуто присъства доста често на родната трапеза, нищо че не е традиционно мезе. Познато ни като ядка, то всъщност представлява костилка на круша или също наричана ябълка, растяща в Индия. Месестата част също се консумира,...
23 Ноем.
Медът в кулинариятаМедът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
25 Януари
Ванилията в кулинариятаВанилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар.
С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
26 Дек.
Млечнокисел продукт от кашу и сирене от кашу - как се правиКашуто е вид дърво от семейство смрадликови. Кашуто е известно още като индийски фъстък.
Тази вкусна ядка има форма на бъбрек и е богата на фосфор, магнезий и желязо. Също така има нисък гликемичен индекс. Това го...
27 Май
Спаначена разядка с кашуИзмиваме спанака и го прехвърляме в блендер. Към него добавяме всички останали продукти без сиренето. Пасираме.
Загряваме 2 с.л. зехтин в тиган и изсипваме спаначената смес вътре.
Оставяме го леко да се запържи и започваме...
12 Май
Домашно мляко от кашуЗа да си приготвим здравословно и вкусно мляко от кашу са ни необходими само няколко съставки.
Ядките са меки и след тяхното накисване във вода те се пасират лесно, без фира....
07 Март
1
Зелено смути с кашуКивитата се обелват и се смилат в блендър, към тях се добавят и магданозът и ментата и също се смилат.
След това добавяме ядките и меда и отново смиламе.
Накрая наливаме лимоновия сок заедно с 400 мл вода, смиламе...
12 Май
Шоколадов чипс с кашуВсичките продукти се изсипват в блендера и се разбива, докато се получи хомогенна i гладка смес.
Разстила се върху тавичката на дехидратора и се оставя за една нощ.
След като се охлади се разчупва на малки парчета...
02 Април
Крема сирене от кашуПредварително слагаме кашу в буркан, отгоре наливаме вода. Оставяме за около 4-6 часа кашуто в буркана.
След като е престояло го слагаме в блендера заедно с водата и включваме, за да се пасира....
26 Март
Домашни бонбони с кашуДомашни бонбони с кашу са готови за консумация!
Източник: Milena Yarmova - Кулинарна мрежа...
14 Септ.
Патладжанена разядка с кашуПоднасяме върху препечена филийка и поръсваме с парченца сурово кашу.
По желание, към тази разядка може да добавите малко сусамов тахан....
13 Август
Снежни бонбони с кашуГотовите снежни бонбони с кашу оставяте в хладилника за няколко часа или едно денонощие, за да стегнат....
23 Дек.
Индийска халва с кашуКашуто се накисва в млякото за 4 часа. Пасира се заедно с млякото. От захарта и водата се сварява сироп, като след кипването се вари на бавен огън 5 минути.
Готовият сироп се смесва с кашуто и се разбърква много добре...
19 Април
Картофена запеканка с кашуС миксера размийте постепенно смляното на прах кашу в 2 ч.ч. вода, залейте картофите с този сос и покрийте тавата с алуминиево фолио....
30 Май
Ябълкова запеканка с кашуЯбълките се обелват, сърцевината се отстранява, плодовете се нарязват на резени. Лимонът се изцежда, кората се настъргва. Ябълките се смесват с кората и сока на лимона и половината от захарта. Похлупват се с капак и се оставят...
19 Април