Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кифлички с кимРазтворете маята в хладката вода. Добавете захарта и солта.
Пресейте брашното и замесете меко тесто от изброените продукти.
Оставете тестото, покрито с фолио, да удвои обеме си.
Разделете го на 6 топки. Разточете...
02 Ноем.
Гризини с кимИ при двете рецепти за домашни гризини технологията е една и съща.
В купа сложете продуктите и замесете тесто. След като измесите около 7-8 мин, направете на топка, покрийте с чиста кърпа и оставете тестото да се отпусне...
15 Юни
Питки с кимРазтворете маята в леко затопленото прясно мляко. В подходящ съд смесете брашното, пасираните картофи, размитата мая, маста и кима.
Добавете прясно мляко, така че да се получи средно твърдо тесто, което се омесва много...
13 Август
Пиле с кимЗадушете ситно нарязания лук с маслото, прибавете червения пипер, кима, и месото.
Посолете и задушавайте на тих огън, като доливате от виното. Поднесете с гарнитура по избор. Ако искате може да запечете за кратко във...
16 Окт.
Питка с кимЗатоплете млякото и разчупете маята в него и добавете малко захар и супена лъжица брашно. Разбъркайте и оставете на топло да шупне. Пресейте 800 г от брашното и направете кладенче, сложете яйцата, сол, оцет и разтопеното...
23 Септ.
Соленки с кимСмесете в купа топената мазнина, прясното мляко, яйцето, амонячната сода и сол на вкус.
Добре разбийте сместа и добавяйки постепенно брашно, замесете умерено твърдо тесто.
Оставете тестото да почива 2 часа.
След...
24 Август
Балкански соленки с кимСмесете всички съставки, като маслото трябва да е меко - на стайна температура.
Оформете тестото, като не прекалявате с месенто, защото е маслено тесто и няма нужда.
Оформете го на топка, разточете на кора квадратна...
23 Февр.
2
Баварски гевреци с кимПрекрасни тестени изделия - идеални за закуска.
За баварските гевреци смесете брашното с маята и захарта, след това добавете солта, водата и маслото. Замесете тестото и го оставете на топло да нарасне.
След това го...
23 Дек.
Солен кекс с кимПакетчето масло омеква на стайна температура и го разбиваме в съд до побеляване.
Разбиваме яйцата с киселото мляко и ги прибавяме към купата. Разбъркваме.
Натрошаваме сиренето, пресяваме брашното и го смесваме със содата...
27 Ноем.
Вкусни соленки с кимДобре разбийте мекото прясно масло и добавете последователно цялото яйце и жълтъка, захарта, солта, амонячната сода, разтворена в леко затопленото мляко и накрая - брашното.
Замесете хомогенно умерено твърдо тесто, което...
28 Август
7
Домашни соленки с кимОт киселото мляко, солта, содата, разтопеното масло и брашното се забърква меко тесто. Оформяме го на малки топки.
Във формички за печене, тип кошнички, се разпределя по една топка от тестото, която се притиска плътно...
09 Ноем.
5
Украински соленки с кимБрашното се пресява, добавя се маслото и се реже, докато не стане на трохи. Маята се разтваря в смес от захарта и малко мляко, добавя се солта.
Добавя се в брашното и се меси тесто. Разточва се на кора с дебелина половин...
02 Август
Пухкава питка с кимМаята разтваряме в затопленото прясно мляко заедно със захарта и малко брашно. Оставяме да шупне.
Правим кладенче в пресятото брашно и чупим яйцата в средата, като отделяме 1 жълтък за намазване. Изсипваме маята, киселото...
16 Януари
Ароматни соленки с кимЗамесете тесто от изброените продукти, разточете тестото на кора, намажете с разбит жълтък, поръсете с ким и нарежете на фигурки.
Подредете в намаслена тава и печете на 180 градуса за 15-20 минути....
22 Август
2
Бързи соленки с кимОт олиото, киселото мляко, брашното, содата, малко сол и 1 яйце замесете меко тесто. Оставете го да престои за около 30-тина минути, след което го разделете на топки.
Разточете всяка топка на кора с приблизителна дебелина...
10 Септ.
1
КимКим (Carum carvi) е специфична ароматна подправка, която у нас е позната като кимел, див анасон, диво резене. Самото растение ким е тревисто многогодишно от сем. Сенникоцветни и роднина на магданоза и морковите. Кимът се...
05 Февр.
1
Соленки с ким от бутертестоРазбиваме жълтъка с малко вода и намазваме разстелената кора на бутертестото.
След това поръсваме намазаната кора с натрошеното на дребно сирене, кима и солта.
Минаваме внимателно с точилката върху кората за да се изравни...
12 Януари
Детска тиквена запеканка с кимМлякото се кипва, добавя се на тънка струйка грисът и се сварява гъста каша. Тиквата се обелва, нарязва се на парченца и се запържва в маслото до омекване.
Изварата се претрива през сито. Свареният грис се смесва с пържената...
14 Окт.
Соленки със сусам и кимПресейте брашното в дълбока купа и добавете маслото на бучки. Размесете с ръка и прибавете сиренето/изварата, маслото, жълтъка, чесъна на прах и кърито.
Постепенно замесете тестото и го оформете на топка. Разточете я...
16 Юни
3
Питки с ким и магданозЗамесваме тестото, като смесваме бакпулвер, сол, захар, мая, куркума и към тях наливаме топла вода 1/2 чаена чаша. Разбъркваме добре, прибавяме олио - 1/2 к.ч., разбитото яйце и с брашно, колкото поеме, замесваме средно меко...
16 Май
6
Закуски с ким и кренвиршиПресяваме брашното в дълбок съд. Отмерваме си точни количества вода и прясно мляко. Стоплямепрясното мляко леко, не много, и в него слагаме ½ кубче мая. Размиваме я с пръсти. Вътре слагаме захарта и 1 с.л брашно. Оставяме...
24 Февр.
Домашни солени пръчици с кимПриготвят се много лесно.
Разбиваме маста с прясното мляко и яйцата. Добавяме сол на вкус и постепенно прибавяме брашно, докато получим твърдо тесто.
Разточваме тестото на дебела кора, режем го на пръчици с желаната...
17 Юли
Соленки със сирене и кимВ съд пресейте брашното, добавете солта и бакпулвера. Прибавете маслото, разтопено и изстинало, яйцето, белтъка, киселото мляко, сиренето, натрошено, захарта. Замесете тесто.
Оформете соленките с формички или с ръце по...
15 Окт.
Соленки със сирене и кимСлагаме твърдото краве масло в размесеното със содата брашно и го накълцваме с нож, като разбъркваме с брашното, докато стане на трохи.
Прибавяме настърганото сирене и яйцата (без един белтък) и омесваме тесто за соленки...
29 Април
Пастет от сирене с кимСиренето и маслото се оставят да омекнат на стайна температура, смачкват се и се разбъркват с вилица, докато се получи пастет.
Прибавят се червеният пипер, солта и смленият или счукан ким....
13 Май