Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Кифлички с кимКифлички с ким
02 Ноем.
Разтворете маята в хладката вода. Добавете захарта и солта. Пресейте брашното и замесете меко тесто от изброените продукти. Оставете тестото, покрито с фолио, да удвои обеме си. Разделете го на 6 топки. Разточете...
Гризини с кимГризини с ким
15 Юни
И при двете рецепти за домашни гризини технологията е една и съща. В купа сложете продуктите и замесете тесто. След като измесите около 7-8 мин, направете на топка, покрийте с чиста кърпа и оставете тестото да се отпусне...
Питки с кимПитки с ким
13 Август
Разтворете маята в леко затопленото прясно мляко. В подходящ съд смесете брашното, пасираните картофи, размитата мая, маста и кима. Добавете прясно мляко, така че да се получи средно твърдо тесто, което се омесва много...
Пиле с кимПиле с ким
16 Окт.
Задушете ситно нарязания лук с маслото, прибавете червения пипер, кима, и месото. Посолете и задушавайте на тих огън, като доливате от виното. Поднесете с гарнитура по избор. Ако искате може да запечете за кратко във...
Питка с кимПитка с ким
23 Септ.
Затоплете млякото и разчупете маята в него и добавете малко захар и супена лъжица брашно. Разбъркайте и оставете на топло да шупне. Пресейте 800 г от брашното и направете кладенче, сложете яйцата, сол, оцет и разтопеното...
Соленки с кимСоленки с ким
24 Август
Смесете в купа топената мазнина, прясното мляко, яйцето, амонячната сода и сол на вкус. Добре разбийте сместа и добавяйки постепенно брашно, замесете умерено твърдо тесто. Оставете тестото да почива 2 часа. След...
Балкански соленки с кимБалкански соленки с ким
23 Февр.
2
Смесете всички съставки, като маслото трябва да е меко - на стайна температура. Оформете тестото, като не прекалявате с месенто, защото е маслено тесто и няма нужда. Оформете го на топка, разточете на кора квадратна...
Баварски гевреци с кимБаварски гевреци с ким
23 Дек.
Прекрасни тестени изделия - идеални за закуска. За баварските гевреци смесете брашното с маята и захарта, след това добавете солта, водата и маслото. Замесете тестото и го оставете на топло да нарасне. След това го...
Солен кекс с кимСолен кекс с ким
27 Ноем.
Пакетчето масло омеква на стайна температура и го разбиваме в съд до побеляване. Разбиваме яйцата с киселото мляко и ги прибавяме към купата. Разбъркваме. Натрошаваме сиренето, пресяваме брашното и го смесваме със содата...
Вкусни соленки с кимВкусни соленки с ким
28 Август
7
Добре разбийте мекото прясно масло и добавете последователно цялото яйце и жълтъка, захарта, солта, амонячната сода, разтворена в леко затопленото мляко и накрая - брашното. Замесете хомогенно умерено твърдо тесто, което...
Домашни соленки с кимДомашни соленки с ким
09 Ноем.
5
От киселото мляко, солта, содата, разтопеното масло и брашното се забърква меко тесто. Оформяме го на малки топки. Във формички за печене, тип кошнички, се разпределя по една топка от тестото, която се притиска плътно...
Украински соленки с кимУкраински соленки с ким
02 Август
Брашното се пресява, добавя се маслото и се реже, докато не стане на трохи. Маята се разтваря в смес от захарта и малко мляко, добавя се солта. Добавя се в брашното и се меси тесто. Разточва се на кора с дебелина половин...
Пухкава питка с кимПухкава питка с ким
16 Януари
Маята разтваряме в затопленото прясно мляко заедно със захарта и малко брашно. Оставяме да шупне. Правим кладенче в пресятото брашно и чупим яйцата в средата, като отделяме 1 жълтък за намазване. Изсипваме маята, киселото...
Ароматни соленки с кимАроматни соленки с ким
22 Август
2
Замесете тесто от изброените продукти, разточете тестото на кора, намажете с разбит жълтък, поръсете с ким и нарежете на фигурки. Подредете в намаслена тава и печете на 180 градуса за 15-20 минути....
Бързи соленки с кимБързи соленки с ким
10 Септ.
1
От олиото, киселото мляко, брашното, содата, малко сол и 1 яйце замесете меко тесто. Оставете го да престои за около 30-тина минути, след което го разделете на топки. Разточете всяка топка на кора с приблизителна дебелина...
КимКим
05 Февр.
1
Ким (Carum carvi) е специфична ароматна подправка, която у нас е позната като кимел, див анасон, диво резене. Самото растение ким е тревисто многогодишно от сем. Сенникоцветни и роднина на магданоза и морковите. Кимът се...
Соленки с ким от бутертестоСоленки с ким от бутертесто
12 Януари
Разбиваме жълтъка с малко вода и намазваме разстелената кора на бутертестото. След това поръсваме намазаната кора с натрошеното на дребно сирене, кима и солта. Минаваме внимателно с точилката върху кората за да се изравни...
Детска тиквена запеканка с кимДетска тиквена запеканка с ким
14 Окт.
Млякото се кипва, добавя се на тънка струйка грисът и се сварява гъста каша. Тиквата се обелва, нарязва се на парченца и се запържва в маслото до омекване. Изварата се претрива през сито. Свареният грис се смесва с пържената...
Соленки със сусам и кимСоленки със сусам и ким
16 Юни
3
Пресейте брашното в дълбока купа и добавете маслото на бучки. Размесете с ръка и прибавете сиренето/изварата, маслото, жълтъка, чесъна на прах и кърито. Постепенно замесете тестото и го оформете на топка. Разточете я...
Питки с ким и магданозПитки с ким и магданоз
16 Май
6
Замесваме тестото, като смесваме бакпулвер, сол, захар, мая, куркума и към тях наливаме топла вода 1/2 чаена чаша. Разбъркваме добре, прибавяме олио - 1/2 к.ч., разбитото яйце и с брашно, колкото поеме, замесваме средно меко...
Закуски с ким и кренвиршиЗакуски с ким и кренвирши
24 Февр.
Пресяваме брашното в дълбок съд. Отмерваме си точни количества вода и прясно мляко. Стоплямепрясното мляко леко, не много, и в него слагаме ½ кубче мая. Размиваме я с пръсти. Вътре слагаме захарта и 1 с.л брашно. Оставяме...
Домашни солени пръчици с кимДомашни солени пръчици с ким
17 Юли
Приготвят се много лесно. Разбиваме маста с прясното мляко и яйцата. Добавяме сол на вкус и постепенно прибавяме брашно, докато получим твърдо тесто. Разточваме тестото на дебела кора, режем го на пръчици с желаната...
Соленки със сирене и кимСоленки със сирене и ким
15 Окт.
В съд пресейте брашното, добавете солта и бакпулвера. Прибавете маслото, разтопено и изстинало, яйцето, белтъка, киселото мляко, сиренето, натрошено, захарта. Замесете тесто. Оформете соленките с формички или с ръце по...
Соленки със сирене и кимСоленки със сирене и ким
29 Април
Слагаме твърдото краве масло в размесеното със содата брашно и го накълцваме с нож, като разбъркваме с брашното, докато стане на трохи. Прибавяме настърганото сирене и яйцата (без един белтък) и омесваме тесто за соленки...
Пастет от сирене с кимПастет от сирене с ким
13 Май
Сиренето и маслото се оставят да омекнат на стайна температура, смачкват се и се разбъркват с вилица, докато се получи пастет. Прибавят се червеният пипер, солта и смленият или счукан ким....